Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
ti koji su u građevinarima ne ulijeću u ovako stabilne dionice.
sad će probat nadomjestit gubitak i uletit u nove špekulacije. već su bili u optimi, hgspotu i đakovštini. čeka se sljedeća žrtva.
možda brodari? sumnjam ipak.
mislim da bi bilo ljepo da se ekipa iz ht-a naljuti i da nam da dodatak na dividendu [thumbsup]
mislim da bi bilo ljepo da se ekipa iz ht-a naljuti i da nam da dodatak na dividendu [thumbsup]
Pozdravljam da se dodatno razljute, kad im već Agencija ovako bezobrazno stopira investicije ?!
Bravo HT-R-A! Žao mi je što nisam vjerovao u ovu dionicu na 195 kn ali i ovako je dobro. Barem mirno spavam i ćekam dividendu pa ponovno reinvest u HT, pa opet ćekam dividendu… Savršeno investiranje.
Dakle koh HT imamo ovu situaciju.
Kad je ERNT objavio da će dividenda biti 120 kuna što daje dividendni prinos od 8 9% dionica je osjetno skočila, u jednom trenutku čak i 5%, šta znači da ako ga usporedimo sa ERNT po pitanju dividende da možemo očekivati HT na nekih 335 do 340 kn. I 2008 se HT se tržio na dividendi prinosu od 9% u odnosu na cijenu.
2009 ne možemo gledat jer je dividenda isplaćena u dva dijela. Rezime po mojim procjenama HT će se tržiti na nekih 335 do 350 kn zadnjeg dana kad se može ostvariti dividendni prinos.
BTW ovo zaustavljnje ulaganja u optiku i nije tako loše jer će Ht imati više novca na računu, mogla bi neto dobit biti osjetno veća.
Bravo HT-R-A! Žao mi je što nisam vjerovao u ovu dionicu na 195 kn ali i ovako je dobro. Barem mirno spavam i ćekam dividendu pa ponovno reinvest u HT, pa opet ćekam dividendu… Savršeno investiranje.
alo, formulas, jesi to ti, ili je necastivi bio usao u tebe…
Smiješno je da neki na forumu pišu da je ht-r-a precjenjena u odnosu na ostatak tržišta.istina je da je i danas na 295 kn ht podcjenjen u odnosu na ostatak tržišta i to samo iz razloga visoke likvidnosti.ht je po svim parametrima,ako se pribroji vrijednosti dividendni prinos i stabilnost sektora najpodcjenjenja vrijednosnica na crobexu,a ako se i to zanemari i svrsta se u ravan drugih vrijednosnica opet je ht sigurno među top 3 najpodcjenjenje vrijednosnice na crobexu.ne znam od kuda argumenti da je ht precjenjen,"možda zbog količine keša na računu"???molim drukere da mi argumentirano objasne kako je ht precjenjen u odnosu na druge vrijednosnice na crobexu.
Ako sada HT-R-A nije precijenjena- što je ondak bila prije godine dana kada je vrijedila 188,00 HRK?
Mislim da je HT na gornjoj precijenjenosti.
[/quote]
osmo vs raikkonen, borba tigrova [lol]
Kad je ERNT objavio da će dividenda biti 120 kuna što daje dividendni prinos od 8 9% dionica je osjetno skočila, u jednom trenutku čak i 5%, šta znači da ako ga usporedimo sa ERNT po pitanju dividende da možemo očekivati HT na nekih 335 do 340 kn. I 2008 se HT se tržio na dividendi prinosu od 9% u odnosu na cijenu.
2009 ne možemo gledat jer je dividenda isplaćena u dva dijela. Rezime po mojim procjenama HT će se tržiti na nekih 335 do 350 kn zadnjeg dana kad se može ostvariti dividendni prinos.
BTW ovo zaustavljnje ulaganja u optiku i nije tako loše jer će Ht imati više novca na računu, mogla bi neto dobit biti osjetno veća.
U ovu cijenu je već manje-više uračunata dividenda i ne treba očekivati neki rast do dividend daya veći od cca 5 kuna po dionici.
Ova odluka o zaustavljanju investicija je loša jer će sa taj novac sada potrošiti na nešto drugo. S druge strane način kako HT gradi optičku mrežu je vjerojatno loš pa se možda u međuvremenu opamete.
Ne bih se složija sa tobom da je dividenda uračunata u cijenu, ja tipujen na 335 do 345 do ex dividend dana, vidjet ćemo ko je u pravu.
Ne bih se složija sa tobom da je dividenda uračunata u cijenu, ja tipujen na 335 do 345 do ex dividend dana, vidjet ćemo ko je u pravu.
podrzavam te u potpunosti, s obzirom da je to prijedlog dividende a ova nase glupa drzava nevidi da ht zeli uloziti u nasu zemlju, zbog toga ja se nadam da dt ovu sumu od 1milijardu kuna ulozi u kupnju dionica na burzi jel je dividenda ove godine predobra, da mi isplati jos kojih 10-13 kn, bio bi sretan ali kupnjom svojih dionica poslje podjele dividende jos sretniji jel bi mi investicija narasla min 11% u vrijednosti sto ja smatram odlicnim potezom
U ovu cijenu je već manje-više uračunata dividenda i ne treba očekivati neki rast do dividend daya veći od cca 5 kuna po dionici.
Ova odluka o zaustavljanju investicija je loša jer će sa taj novac sada potrošiti na nešto drugo. S druge strane način kako HT gradi optičku mrežu je vjerojatno loš pa se možda u međuvremenu opamete.
[/quote]
Naravno da je Brutalno loše i vidim da mnogi dioničari ne razumiju, ne razmišljaju ili im je dovoljna vrijednost dionice po osnovi bakrene i već zastarjele infrastrukture. S planiranom investicijom u sjetlovodne infrastrukture sama bi dionica dobila u startu bar 50% veću vrijednost, o novim i zadovoljnim korisnicima koji žele konzumirati nove usluge i plaćati kvalitetu ne treba niti govoriti.
HT i sve nas ulagače Sramotno su zakočili nerazumnim ultimatumima (preko HAKOM-a) ?
Kako to objasniti nego željom za izvlačenjem love, (moguć i u džepove) tj. 18% po kuni prihoda,
namjenjenih ulaganjima u cijelu RH ? Ako nije to, onda se nekome drugome pogoduje, drži zaleđe ???
Osobno ne vidim drugog ulagača koji može pokriti cijelu RH najnovijom infrastrukturom !
Možda neki mogu pola jednog kvarta u ZG, a onda su u gubicima slijedećih 10 godina !
Vidi se iz aviona da je HARAČ na telekomunikacije dio plana čim većeg isisavanja love iz tog sektora?
Zašto trebamo nove i to optičke mreže … prvenstveno zbog sebe da budemo napredniji korisnici usklađeni sa EU, Amerima …
I sami kao ulagači komunicirate, surfate, pratite sve i pritom koristite i ulažete u tehnologiju, a sve da biste bili brži od zadavanja naloga do …, informiraniji i sami znate koliko vam to može prednosti nositi u svakodnevnim potrebama.
Zato predlažem da HT odmah nastavi s ulaganjima ili tu lovu jednostavno
zapije skupa s nama dioničarima [tongue]