HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 18:13
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dionica je rasla na osnovu ovog potencijala, vrlo je neodgovorno u ovo vrijeme krize stopirati
ovako mogućnosti novih tehnologija.
(Ovo ispada kao da ti netko zabrani uložiti vlastiti novac u kruh i mlijeko)
Kao što rekoh zbog svega ovoga rezultati HT-a će biti KOMA i baš me
zanima kako će fondovi podnositi svakodnevne padove na vrijednosti dionice:

Iz VL:
Kako je regulatorna agencija HAKOM razljutila T-HT
T-HT obustavio ulaganja u naprednu optičku mrežu

HAKOM je, naime, HT-u zabranio spajati korisnike na optiku …

Vaš linkprvo

Potrebno je prvo izgraditi optičku infrastrukturu do određene razine kapaciteta kako bi se ona mogla regulirati, ističu u T-HT-u. Trenutačno se nastoji regulirati nešto čega još nema, pa HT smatra da je takvo ulaganje vrlo neizvjesno. …Trenutačno se sve usluge koje se pružaju krajnjim korisnicima mogu pružiti na bakrenoj mreži pa ne vidimo razloga za reguliranje optike, osobito u
ovoj fazi…

SRAMOTA, uz to što se time guše potencijali gradnje infrastrukture
i to u najdelikatnijem razdoblju, najgore krize našeg gospodarstva ?

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

da, sramota je s obzirom ko i zašto to radi.
razlozi su sasvim prozaični, mudri i šuki u zadnje vrime nisu u baš dobrome pa se non stop podjebavaju. ovaj potonji bi da mu ovaj kupi prvi kupi obveznice i ove godine, a ovaj onda zauzvrat oće ukidanje poreza na mobilnu telefoniju. ovaj opet to neće pa mu prijeti optikom. ovaj njemu onda odgovara zaustavljanjem investicija i tako u krug.

ja sam tu za mudrog s obzirom da šuker ionako ne zna kako s parama. 🙂

da, sramota je s obzirom ko i zašto to radi.
razlozi su sasvim prozaični, mudri i šuki u zadnje vrime nisu u baš dobrome pa se non stop podjebavaju. ovaj potonji bi da mu ovaj kupi prvi kupi obveznice i ove godine, a ovaj onda zauzvrat oće ukidanje poreza na mobilnu telefoniju. ovaj opet to neće pa mu prijeti optikom. ovaj njemu onda odgovara zaustavljanjem investicija i tako u krug.

ja sam tu za mudrog s obzirom da šuker ionako ne zna kako s parama. 🙂

Moguće, izgleda da je državi u interesu iscrpiti sve one koji još donekle nešto rade ili ulažu ???

Zato nam se sve urušava i propada … kasnimo cijelo stoljeće za Europom !
Vlada se bezobrazno: Ako pokažeš da imaš nešto kuna … izvući ćemo ti ih milom ili silom ?!
Pa tko je lud ulagati išta u RH, dok ovdje vladaju sitni osobni interesi a sve se
pretvara u nečiju prčiju ??

Bilo bi bolje da puste ljude da ulažu i naprave 100 puta kvalitetnije i modernije mreže, brze
usluge koje ne štekaju, ionako nitko drugi nema ni lipe za ulaganja, a kamoli milijarde kuna
za nove mreže i tehnologije !

S takvim pritiskom na HT i korisnike, uz poreze, tko zna hoće li dogodine biti dividende !?

http://www.poslovni.hr/141088.aspx

ne znam jel ovaj link ili onaj drugi bio, al sapunica poprima dramatične razmjere.
Breglec se ne slaže s odlukom HAKOMA i ima pravo. Zašto zaustavljati napredak zbog nesposobnosti drugih?

Stvarno sramota. Gledajući ovo dosad izgrađeno i ono što bi izgrdaili kroz ovu godinu bili bi jedna od IT najrazvijenijih država, a zna se što to donosi državi i njenom stanovništvu.

Btw, za dividendu se ne treba bojat dok god je tu Njemac, čak se možemo nadat i većoj dogodine s obzirom na ponašanje države prema HT-u.
A to oksimoronski nikako ne bi bilo dobro za dugoročne ulagače jer bi značilo samo jedno. Bijeg njemaca iz HT-a. Tako da mene ovo odustajanje od ulaganja u infrastrukturu više plaši pa čak i uz isplatu neke vanredne dividende tijeom 2010.

U ovoj drzavi nesto izgradis i onda to ne smijes koristiti jer to isto nemaju drugi. Sad se ja pitam zasto netko smije voziti Ferari ili ploviti jahticom ak i ja to nemam.
Prekrasno. Mozda bi i rusi dosli uloziti u janaf ili plinovod ali onda bi nekakv regulator mogao reci da to neko drugi nema pa onda to ni oni nemogu koristiti.

Nije bolest sve što boli

Prinos po dividendi veći od 10% već treću godinu za redom. ROI je otprilike 6-7 god. Trenutna intristička vrijednost je oko 290 kn (po B.G.), a pored toga je moguće ostvariti pravo na 10% dividendu do 16.4. Svi pokazatelji su dobri i za špekulaciju.
Meni je pak bitna redovita 10-tna% dividenda, a cijena će sigurno još puno varirati. Kratkoročno bi se čak i mogao prognozirati raspon. Pratim HT već jako dugo i mislim da za tu firmu nema zime. Kriza svima šteti, ali u krizama veliki postaju samo još veći. Primjera koliko hoćete.
S druge strane, špekulacija je neizvjestan sport kojim se bave oni koji znaju sve o dionicama i ništa o investiranju. Dobro je ako je to mali dio u investicijskom planu, a loše ako se pretvori u ovisnost. Jasno da se špekulacija stimulira. Kako bi inače brokeri i financijski savjetnici zarađivali za život ? Nije mi samo jasno kako samo uvjere ljude da se na temelju prošlosti sa sigurnošću predviđa budućnost i kretanje raspoloženja na tržištu.

Alright Dave ?

C

Nije mi samo jasno kako samo uvjere ljude da se na temelju prošlosti sa sigurnošću predviđa budućnost i kretanje raspoloženja na tržištu.

neki su čak i čitave knjige o tome, čitaj tehnička (k)analizacija, napisali. [lol]

U ovoj drzavi nesto izgradis i onda to ne smijes koristiti jer to isto nemaju drugi. Sad se ja pitam zasto netko smije voziti Ferari ili ploviti jahticom ak i ja to nemam.
Prekrasno. Mozda bi i rusi dosli uloziti u janaf ili plinovod ali onda bi nekakv regulator mogao reci da to neko drugi nema pa onda to ni oni nemogu koristiti.

A cekajte samo da i u EU udjemo pa kad neko izvali da mi imamo more, a madjari to nemaju pa zato ne smijemo ni turiste dovoditi jer imamo monopol.

Nije bolest sve što boli

Prinos po dividendi veći od 10% već treću godinu za redom. ROI je otprilike 6-7 god. Trenutna intristička vrijednost je oko 290 kn (po B.G.), a pored toga je moguće ostvariti pravo na 10% dividendu do 16.4. Svi pokazatelji su dobri i za špekulaciju.
Meni je pak bitna redovita 10-tna% dividenda, a cijena će sigurno još puno varirati. Kratkoročno bi se čak i mogao prognozirati raspon. Pratim HT već jako dugo i mislim da za tu firmu nema zime. Kriza svima šteti, ali u krizama veliki postaju samo još veći. Primjera koliko hoćete.
S druge strane, špekulacija je neizvjestan sport kojim se bave oni koji znaju sve o dionicama i ništa o investiranju. Dobro je ako je to mali dio u investicijskom planu, a loše ako se pretvori u ovisnost. Jasno da se špekulacija stimulira. Kako bi inače brokeri i financijski savjetnici zarađivali za život ? Nije mi samo jasno kako samo uvjere ljude da se na temelju prošlosti sa sigurnošću predviđa budućnost i kretanje raspoloženja na tržištu.

Slažem se kolega, ali jedno je povijest a drugo što nas čeka. Nitko nemože imati sigurne uvijete!
Prilike se propuštaju, poslovi se koče ili gube (pogledajte sutra građevinare), a ni socijalni nemiri
nisu daleko … HT je rijetka tvrtka koja ima viziju, ali što ti to vrijedi u ovakvom okruženju ?

Ma nema brige, i sa ovom infrastrukturom se da još 3 godine dobro zarađivat..nego hoće li dio love građevinara od sutra u HT-R-A za spas ???

sutra bi mogli značajno porasti, pretpostavljam da će potražnja ojačati nkon ovih loših informacija iz Crne Gore

proklet bio na božić 2010.

Ma nema brige, i sa ovom infrastrukturom se da još 3 godine dobro zarađivat..nego hoće li dio love građevinara od sutra u HT-R-A za spas ???

Upravo sam im zalijepio post takvog sadržaja. MIslim, nakon svega što se događalo oko IGH i THNK ići u takav rizik ??? Ulagači su čak ignorirali i Hanfina upozorenja Radiću zbog dane izjave. Ne razumijem. Stvarno.

New Report

Close