Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Očekivana dobit nakon trećeg kvartala je bila oko 26-27kn,a padom u zadnjem kvartalu je završila na 24,71kn.ja sam računao da ht može isplaćivati par godina dividendu od 30kn i da se onda ne isplati prodavati ispod 400kn.
znaci tebi je zarada po dionici u 4 q bila ocekivana 26 i 27 i to je vrijedilo onda 400kn, a zarada je bila 24.71 i tebi je to triger da padne vrijednost sa 400 na 240? zarada po dionici za 3 q je bila 21.33, a HT ionako najmanje zaradjuje u 4q
tvoje drukanje prema dolje je prozirno kao i ranije drukanje prema gore
ne isplati se s tobom gubiti vrijeme
zivio,
Osmo pad prihoda u zadnjem kvartalu 2009 u odnosu na 2008 iznosi 8% , a što se tiče neto dobiti zadnji kvartal 2008 je bio isto znatno lošiji nego ostali kvartali. Tako ne treba odmah madr fakr dizat histeričnu paniku. HT je visoko profitabilna firma sa visokim NPM i ovdje su bitni prihodi ,tj koliki će biti pad prihoda u 2010 (uprava očekuje blagi do umjereni pad prihoda ove godine) definitivno će se moći 30.4 bolje procjeniti stanje ali po meni i nema neke panike.
Inače trenutno na grafu HT ostao "dividendni" gap pa se može očekivati skoro popunjavanje gapa cca 301 kn.
Očekivana dobit nakon trećeg kvartala je bila oko 26-27kn,a padom u zadnjem kvartalu je završila na 24,71kn.ja sam računao da ht može isplaćivati par godina dividendu od 30kn i da se onda ne isplati prodavati ispod 400kn.
znaci tebi je zarada po dionici u 4 q bila ocekivana 26 i 27 i to je vrijedilo onda 400kn, a zarada je bila 24.71 i tebi je to triger da padne vrijednost sa 400 na 240? zarada po dionici za 3 q je bila 21.33, a HT ionako najmanje zaradjuje u 4q
tvoje drukanje prema dolje je prozirno kao i ranije drukanje prema gore
ne isplati se s tobom gubiti vrijeme
zivio,
[/quote]
Ja ne znam jesi li ti lud ili slijep?pad dobiti u četvrtom kvartalu je 34%,a pad prihoda na mobilnoj je 16%.očigledna je erozija pada prihoda i dobiti.ne znam o čemu ti pričaš.ja ovdje govorim o projekciji rezultata u 2010g,da je ht uspio zadržati dobit 2010-2011 na razini 26kn,što je pad od 11-12% u odnosu na 2008g,tada bi uz ovu dividendu bilo glupo prodavati ht na 300-310kn,ali PO STOTI PUT ti ponavljam da dobit i prihod ht-a klizi dole i vidi se kontinuitet toga pada,iz toga proizlazi da će ht u 2010g imati dobit od 20-22kn,a možda i manje.o tome ti ja pričam,jasno je da je ht ušao u spiralu pada i da se vrlo lako može dogoditi da 2011g dobit bude i 17-18kn.sve dok hrvati ne povećaju kupovnu moć i sve dokle se ne počme snažno oporavljati gospodarstvo.kada bih ja znao kada i kakav će to biti rast bio bih milijarder u budućnosti,najbogatji čovjek na kugli.preuveličavam,ali u suštini je tako.to nitko ne zna…,ali je činjenica da to neće biti skoro i ako rast i bude biti će vrlo usporen i polagan.
ht 2004g isplaćuje dividendu od 43,11kn,2005g dividenda je 22,34,a 2006g je 9,93kn.ne može mi nitko reći da nije moguć sličan scenarij?zar je ht dividenda zagarantirana na razini 30kn?sumnjam!
rodjeni altruista [lol]
rodjeni altruista [lol]
Samo mi odgovori koliku ti dobit očekuješ u 2010g?
osmo,
ja se iskreno nadam da ti nisi tek puki pesimista, jer ja očekujem (ne iz znanja, nego čisto iz očaja) cijenu ht dionice da se malo pomalo popenje do 400kn, ako nista 380kn.
Jel ovo moje očekivanje uopće realno??
Svi govore kako je ht “zlatna dionica”? Po čemu onda, po niskom riziku samo ili??
Pogledaj si malo koliko je njih to danas napravilo i ne možeš prodati na 300 ako je ponuda veća. Ovaj prvi na kupnji je tvoj i Božij.
[lol]
Svaka čast na živcima!
Neka čovjek nazove Erste službu za korisnike, dobit će informacije koje ga zanimaju, potrošit će koji ‘impuls’, pridonijet će rastu prihoda našeg nam HT-a i svi sretni i zadovoljni…
-ono sto ja predvidjam je moja stvar
-reagirao sam na tvoje bullshitove o vrijednosti HT (400kn ako sam na asku – 240 kn ako sam na bidu) koji su tako povrsni da su smijesni. Ono o cemu ti pricas- 4 kvartal, sigurno ne moze nositi toliku razliku, stovise, 400 kn si natrkeljao vec kad su objavljeni rezultati, samo si naknadno, nakon prodaje, spoznao veliku mudrost [yawn]
stvarno se nemam namjeru baviti s tobom
uzivaj,
-ono sto ja predvidjam je moja stvar
-reagirao sam na tvoje bullshitove o vrijednosti HT (400kn ako sam na asku – 240 kn ako sam na bidu) koji su tako povrsni da su smijesni. Ono o cemu ti pricas- 4 kvartal, sigurno ne moze nositi toliku razliku, stovise, 400 kn si natrkeljao vec kad su objavljeni rezultati, samo si naknadno, nakon prodaje, spoznao veliku mudrost [yawn]
stvarno se nemam namjeru baviti s tobom
uzivaj,
istina je sve što kažeš,i to da sam rekao nakon saznanja o visini dividende 34kn da ne dam ht ispod 400kn.čak me ni dobit na godišnjoj razini od 24,71kn nije razočarala iako sam očekivao 26-27kn,ali kada sam kasnije vidio zadnji kvartal i panično sam prodao na 310 i bio jako jako sretan jer sam čak mislio da vrlo brzo padamo na 290-300kn.nisam bio u pravu,danas smo na 306kn,a vidjet ćemo gdje ćemo biti do i poslije dividende.volio bih se onda raspravljati.