Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
ok…sorry…nisam skopčao…
ovdi se toliko raznoraznih varijanti poreza na ovu dividnendu spomenila da mi se već čisto zamantalo [lol]
ok…sorry…nisam skopčao…
ovdi se toliko raznoraznih varijanti poreza na ovu dividnendu spomenila da mi se već čisto zamantalo [lol]
Ovo je dobra rečenica! 😀 Vrijedi i općenito: "zamantalo se našem gospodarstvu od tolikih raznoraznih varijanti poreza…" A za dobar rad je potrebna bistra glava, kako će netko dobro raditi kada mu je zamantano u glavi!
Moja sestra je dala brokeru nalog u Sibeniku, mislim da je Erste, i sada, kako ona meni pojasnjava, ona samo nije odredila cijenu, po kojoj zeli da se proda.
Mene interesuje da li Erste obavlja ulogu brokera i koliko treba da bude niza cijena od posljednje trgovane da bi uspjela prodati u roku od 5-6 dana.Tipa ako je trenutna cijena 305, moze li se brzo prodati 20 dionica za 300 kuna.
Hvala.
Moja sestra je dala brokeru nalog u Sibeniku, mislim da je Erste, i sada, kako ona meni pojasnjava, ona samo nije odredila cijenu, po kojoj zeli da se proda.
Mene interesuje da li Erste obavlja ulogu brokera i koliko treba da bude niza cijena od posljednje trgovane da bi uspjela prodati u roku od 5-6 dana.Tipa ako je trenutna cijena 305, moze li se brzo prodati 20 dionica za 300 kuna.
Hvala.
prvo si me dobro nasmijo, pa danas je bila najniža 307 onda je to bolje nego tvojih 300
kak razmišljaš………i sutra bu vjerojetno najniža cijena 307…..netrebaš čekat
5 dana kad to možeš prodat sutra u prvoj minuti otvaranja burze……inače dnevno
prođe po 20 000 kom tak da tih 20 nije nikakav problem…..
Hvala.
Hm, kakav nalog je dala brokeru ako je cijenu izostavila?
No dobro..cijena ne treba biti niža od posljednje trgovane, pratite negdje kako se kreće cijena i u skladu s tim zadajte nalog.. HT ćete bez problema prodat bez spuštanja cijene za nekoliko kuna..npr ako je danas zadnja bila 307,50, sutra ide 100% za 307.. nema tu nekih velikih pomaka.. ali ne znam o kakvom se brokeru radi, valjda možete reći njemu da proda po tržišnoj cijeni, nema kod HT-a velikih skokova i padova (pogotovo zadnjih dana),razlika u cijeni se kreće unutar jedne kune.
Hvala.
To nije moguće jer moraš odrediti cijenu i na taj nalog se potpisati. Ako ti je cijena previsoka neće se realizirati dok ne dođe do nje ili pisanje novog naloga i novi potpis.
To nije moguće jer moraš odrediti cijenu i na taj nalog se potpisati. Ako ti je cijena previsoka neće se realizirati dok ne dođe do nje ili pisanje novog naloga i novi potpis.
mislim da može reći brokeru da proda po zadnjoj tržišnoj cijeni
a,ako mu daš nalog da prodaš po 300 kn…nalog će se izvršiti po najvišoj ponudjenoj cijeni
znači,ako je prvi nalog za kupnju dionica po cijeni od 307 kn,a ti daš nalog da prodaš dionice po 300…
prodat ćeš ih po 307,jer je obveza burze realizirati najvišu moguću cijenu
Dajte ovo objavite na naslovnici:
Da bi ostvarili pravo na dividendu HT morate biti upisani u SKDD kao vlasnik dionica 21. travnja 2010.
To znači da ukoliko želite ostvariti pravo na isplatu dividende dionice HT morate kupiti do 16.travnja (uključujući i 16.travanj).
Prvi dan kada možete prodati dionice, a ipak ostvariti pravo na dividendu je 19. travnja 2010.[/u]
AMEN
Dajte ovo objavite na naslovnici:
Da bi ostvarili pravo na dividendu HT morate biti upisani u SKDD kao vlasnik dionica 21. travnja 2010.
To znači da ukoliko želite ostvariti pravo na isplatu dividende dionice HT morate kupiti do 16.travnja (uključujući i 16.travanj).
Prvi dan kada možete prodati dionice, a ipak ostvariti pravo na dividendu je 19. travnja 2010.[/u]
AMEN
hvala
gdje su moji kritičari prodaje na 310?zar ht ne bi trebao rasti prema dividendi?tvrdio sam da je zadnji kvartal katastrofa,a mnogi to nisu shvatili ozbiljno.sada smo na 305.
gdje su moji kritičari prodaje na 310?zar ht ne bi trebao rasti prema dividendi?tvrdio sam da je zadnji kvartal katastrofa,a mnogi to nisu shvatili ozbiljno.sada smo na 305.
Ja sam danas dao nalog za prodaju svojih za 309 k. Kakve su šanse? Broker tvrdi da je moguće da će ipak opet malo rasti. A pasti ispod 300 nakon dividende? Jasno, sve je to neizvjesno.