Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
pozdrav jel netko zna kad je isplata dividende za HT ?
17.O5.
+ 4 % ako je ukupan iznos dividende iznad 3000( to dioničari plačaju) znači 26-28 kn ovisno kako kome..sve u svemu [thumbsup]
[/quote]
mili bože kakvih ovdje ima neznalica
[/quote]
Posebni porez (poznatiji kao krizni odn. harač) je 2% za isplate veće od 3000kn do 6000kn,
4% preko 6000kn.
Dakle do 88 dionica HT-a 88 x 34,05 = 2996,4 dividenda bi trebala biti neoporeziva.
Razine potpore i otpora se mogu utvrditi na par načina. Ove ispod formirane su na temelju pomičnih prosjeka i broja puta koliko je pojedina razina "testirana".
Razina otpora = 330kn
1.Razina potpore = 288kn
2.Razina potpore = 278kn
Ovdje su te razine opisane detaljnije, spominje se i kako se tumače:
http://www.investa.hr/tutorial/tehnicka-analiza-dionice.html
Ucrtao sam te razine na grafu u prilogu, pa ako koga zanima…
Super. hvala.
Što to znači – da bi trebao prodati pri 330?
[/quote]
Ne nužno – bar ne prije dividende. Ovisi o roku na koji ju planiraš držati u suprotnom.
Analitičari raiffeisena snizili su preporuku za T-HT s "držati" na "smanjiti". Target su procjenili na 299 kuna, ali su u očekivali i manju dividendu ( 26 kuna) i niže prihode od objavljenih. Očekuju kako će im ova godina biti teža zbog posebnog poreza na mobilne usluge od šest posto, te zbog zasićenosti tržišta. Analitičari Erste banke digli su target na 310 kuna, međutim smanjili su preporuku s ‘akumuliraj’ na ‘drži’ – ali su i oni očekivali slabije rezultate (prihode i ebitd-u).
http://www.seebiz.eu/hr/burze/maric-dividenda-uracunata-u-cijenu-dionica-ht-a,68772.html
netko bi htijo jeftinije [lol] [lol]
Koliko se sjećam bilo je objavljeno da će trezor HT-a kupovati dionice; možda će to učiniti sada nakon isplate dividende pa neće biti velikog pada?! ? Nije mi jasno što čekaju i kada to namjeravaju
+ 4 % ako je ukupan iznos dividende iznad 3000( to dioničari plačaju) znači 26-28 kn ovisno kako kome..sve u svemu [thumbsup]
[/quote]
mili bože kakvih ovdje ima neznalica
[/quote]
Čekajte znači onda na 34,05% računam -15% i onda još -2% ili -4% posto ovisno o iznosu dividende?
Idemo li danas na 312kn?
Mislim da ne.
Treba da se napune jedno cca 400 milja kuna na cijini od 302-308 i onda idemo na 320-325.
Po mojoj prociejni napunili su se oko 300 milja …znaći još nekih 7 dana će se vrtiti na ovoj razini -1%+1%
lp
[/quote]
Čekajte znači onda na 34,05% računam -15% i onda još -2% ili -4% posto ovisno o iznosu dividende?
[/quote]
I još na kraju kada vam oporezuju dohodak, morati ćete doplatiti po dionici cca 5 % ;-))
Ali nije bitno, nek se lova vrti