Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Nekako se meni čini da čemo se mi vratit ponovo na 300 kn i biti na toj razini sve do pocetka 4. mjeseca, kad malo bolje čovijek razmisli ima još puno vremena do skupštine, zašto bi se ikome žurilo… Tako da i Vi kolega Osmo možete malo ohladit, skupljajte snagu za 4. mjesec [thumbsup]
Ja mislim da će dionica HT-a do dividend day-a samo rasti. Već je dosta dugo na ovim razinama i stvara se otpor za sklizanje prama dole. Mislim da će svaki dan par kuna prema gore, i a da će do dividend daya biti debelo preko 335 kn. Posebice, zadnjih dana će se htjeti ljudi ukrcati, jer danas na burzi 10 % je 10% koliko god mi šutjeli o tome. Mnogi su se opekli špekulirajući a ovdje je safe bet. Već neko vrijeme je prisutan pritisak na cijenu inače defenzivnih dionica ipa ernt, adrs i sl.što mi je znak da se ljudi izvklaće iz njih a ako su po prirodi defenzivni igrači onda nema bolje nego da se HT-om nakrcaju.
A i navedena dividenda je samo predložena, tko kaže da neće biti neki protuprijedlog pa se i još malo veća usvoji….
Nekako se meni čini da čemo se mi vratit ponovo na 300 kn i biti na toj razini sve do pocetka 4. mjeseca, kad malo bolje čovijek razmisli ima još puno vremena do skupštine, zašto bi se ikome žurilo…
Upravo zato kolega će dionica vrlo brzo doći na 32x.
Jer vi i mnogi koji su ječer prodali očekujete takav rasplet, a rijetko se dogodi ono što masa očekuje
Ove godine neće biti pada dionice nakon isplate dividende; trezor HT-a će uskočiti i braniti cijenu!
Trezor neće braniti cijenu,jer za to nema ni razloga
osim toga,mene bi prilično razočarala da sada idu kupovati svoje dionice
jednako kao što su me razočarali kad nisu kupovali po 200 kn
ali,tada je mudrinić kupovao…barem netko 🙂
stoga smatram da neće trezor tako skoro kupovati
Pa gdje si TIPITOPI puska te ubila
nema te od kada si savjetovao ljudima da prodaju HT na 270 jer ce on pasti a sve ostalo ce rasti
kak’ ide ucenje
ja prodo na 271 kn, a sada čekam da opet dođe na tu vrijednost i uberem dividendu!!!!
očekivao to od HT samo sam očekivao da će Adris narast "malo" VIŠE
trenutačno čista NULA!!!!
da je sve u granicama normale ht bi danas morao biti na razini 320-335kn.očigledno nešto nije u redu,jer ne zaboravimo da je cijena ht-a ,prije podatka o dividendi, dodirnula 315kn,a konstanto se trgovalo na cca 300-305kn.što se to dogodilo da danas u cijenu nije ugrađena tako izdašna dividenda.pogledaj 2008g,28.02. na dan objave dividende cijena je skočila na 328kn,a na zadnji dan stjecanja prava,cijena je bila 315kn.hoću ti reći da bi pozitivna reakcija trebala uslijediti na dan objave ovako velike dividende.očigledno postoji razlog zašto to nije tako?to su moje današnje procjene i argumenti
joooooooooj..bože
zašto je HT morao biti na 325 kuna?
to su samo gluposti koje su se pisale po forumu
zadnje dvije godine je dividenda bila cca 30 kn
LOGIČNO JE PRETPOSTAVITI DA BI I OVE GODINE TOLIKA TREBALA BITI
i logično je da je dividenda uračunata u nagli skok sa 270 na 300, JER SE ZNA KADA ĆE BITI ISPLATE DIVIDENDE
dividenda je 4 kn više…i otprilike je toliko porastao jučer HT
a,samo razmisli o svojoj logici
HT JE OBJAVIO 34 KN DIVIDENDE I CIJENA BI TREBALA TOLIKO PORASTI???
Pa,nebi da je tu dividendu objavio iz vedra neba…
već se tjednima znalo da će u ovaj utorak biti obajvljena dividenda…
i lijepo je čuti da je 34 kn…ali, zbog tih 5-6 kuna većih od očekivane dividende…očekivati da će dionica porasti 30 kn MOŽE SAMO IDIOT
A i navedena dividenda je samo predložena, tko kaže da neće biti neki protuprijedlog pa se i još malo veća usvoji….
A, ko kaže da neće biti protuprijedlog da bude manja????
glupa ti je postavka…HT ima većinskog vlasnika koji ima predstavnike u upravi..i ako su toliku dividendu predložili,naravno da će je i prihvatiti
Ljudi koji nisu na burzi kupuju i unose frišku lovu dok oni koji prodaju su stalni igrači i njihova lova i dalje ostaje tu. Malih na prodaji koji bi izlazili van skoro pa da i nema već danima. Boljeg magneta za dizanje likvidnosti trenutno nema.
Razine potpore i otpora se mogu utvrditi na par načina. Ove ispod formirane su na temelju pomičnih prosjeka i broja puta koliko je pojedina razina "testirana".
Razina otpora = 330kn
1.Razina potpore = 288kn
2.Razina potpore = 278kn
Ovdje su te razine opisane detaljnije, spominje se i kako se tumače:
http://www.investa.hr/tutorial/tehnicka-analiza-dionice.html
Ucrtao sam te razine na grafu u prilogu, pa ako koga zanima…
da je sve u granicama normale ht bi danas morao biti na razini 320-335kn.očigledno nešto nije u redu,jer ne zaboravimo da je cijena ht-a ,prije podatka o dividendi, dodirnula 315kn,a konstanto se trgovalo na cca 300-305kn.što se to dogodilo da danas u cijenu nije ugrađena tako izdašna dividenda.pogledaj 2008g,28.02. na dan objave dividende cijena je skočila na 328kn,a na zadnji dan stjecanja prava,cijena je bila 315kn.hoću ti reći da bi pozitivna reakcija trebala uslijediti na dan objave ovako velike dividende.očigledno postoji razlog zašto to nije tako?to su moje današnje procjene i argumenti
joooooooooj..bože
zašto je HT morao biti na 325 kuna?
to su samo gluposti koje su se pisale po forumu
zadnje dvije godine je dividenda bila cca 30 kn
LOGIČNO JE PRETPOSTAVITI DA BI I OVE GODINE TOLIKA TREBALA BITI
i logično je da je dividenda uračunata u nagli skok sa 270 na 300, JER SE ZNA KADA ĆE BITI ISPLATE DIVIDENDE
dividenda je 4 kn više…i otprilike je toliko porastao jučer HT
a,samo razmisli o svojoj logici
HT JE OBJAVIO 34 KN DIVIDENDE I CIJENA BI TREBALA TOLIKO PORASTI???
Pa,nebi da je tu dividendu objavio iz vedra neba…
već se tjednima znalo da će u ovaj utorak biti obajvljena dividenda…
i lijepo je čuti da je 34 kn…ali, zbog tih 5-6 kuna većih od očekivane dividende…očekivati da će dionica porasti 30 kn MOŽE SAMO IDIOT
[/quote]
Niste u pravu jer idiota na burzi ima koliko hoćeš bez da sad iznosim još i druge argumente.