Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Jako dobro, mislim da svi možemo biti zadovoljni. Sramotna je uloga fondova kojih su zadnjih dana drukali na dolje, nadam se da nije bilo onih koji su povjerovali u njihove preporuke…
Pad dobiti u zadnjem kvartalu ne treba biti zabrinjavajući, kada dođe do poboljšanja stanja u državi vraćamo se u očekivane okvire, nadam se već u 4. kvartalu ove godine.
Šteta što isplata nije u 2 dijela kao i prošle godine, ovako malo ćemo više morati uplatiti državi kroz krizni porez. Da se bar ti novci pametno iskoriste ne bi mi bilo žao…
za fondove potpisiujem
za pad dobiti također…
a,šta se isplate tiče…da su pametni..isplaćivali bi je u 10 rata jednu mjesečno,do kraja godine…da država dobije ku….
[proud]
[lol] kakvi likovi ovdje vladaju; tvrtka ostvari fenomenalan rezultat u nikada viđenoj krizi, da 34 kn po dionici dividende (nekih 11% na ovu cijenu), jedini relevantan operater na domicilnom tržištu, a oni blate li ga blate.
U svojoj osobnoj agoniji pojedinci sa negativnim komentarima ispadaju smiješni [lol]
Reče Kardum da je 88 komada bez poreza
A jadaan ja imam prevse,…..
nego tu bi se dalo sad spekulirat, gatati i nagadjati kako ce cijena ove godine reagirati na dan prije/poslje dividende, znam da se radi o par kuna po dijonici ali veseli covjeka….
1.znaci za ocekivati je da ce se neki mali i podosta velikih iskrcati dan/dva/tri prije zbog araca, pa niti cijena dan poslije nece pasti za puni iznos dividende ili nedaj boze preko….
2.ocekujem rast do 329kn i pad na danasnje i malo nize vrijednosti /oko300/ i dugorocno ples oko 300 ovisno o krobeksu naravno…..
Nije mi interes ulaziti u konflikte dosadašnjih rasprava ali bih želio barem malo pojasniti određenu filozofiju ulaganja, trenutno u HT. IMHO HT mi je zanimljiv za ulaganje do trenutka dokle njegova dobit iz poslovanja , a opet iskazana kroz dividende, daje više od trenutnih kamatnih stopa koje su važeće za kredite tražene na obrtna sredstva. Kako je danas kamatna stopa na ovakve kredite 11 ili više posto u tom segmentu promatrao sam i HT dividendu. Odluka da se isplati 34,05 kuna dividende ide na ruku svim dugoročnim investitorima, dok u ostalima budi želju o prodaji i kupnji drugih dionica koje bi za rok kraći od isplate slijedeće dividende nešto zaradili na rastu drugih dionica. U ovom trenutku stavljam se na stranu ovih drugih očekujući stagnaciju HT-a upravo iz razloga što je dionica dosegla (imho svoj trenutni maksimum s obzirom na mogućnost zarađivanja).
a apropo bookova i sl.. Delux vam objašnjava zašto se neke firme mogu tržiti na višim p/BV od drugih a to je prosječni godišnji povrat na kapital kao jedno i growth potencijal veći od eventualnog cash-outa iz dividende kao drugo.
To što pišem trenutno nema veze sa HT-om, nego načelno.iako… pri cjeni od 300+ kuna P/E HT-a je 12 i očekivani cash-out iz dividende budućih razdoblja ne može biti veći od 25 kuna(ako poslovanje ostane na ovim razinama). što je oko 8% očekivanog div yielda + growth potencial od 0. da li ćete vi ubirati tih 8% i time se zadovoljiti ili ćete svoj novac plasirati negdje gdje će vam rast biti više više na vaš ulaz ostaje na vama. Ili ćete pak čekati jeftiniji ulaz u HT…
Ha gledaj sad ovo što si naveo 8% dividende nije nešto strašno ali nije ni loše, e sad pošto su burze malo življe- živčanije od gospodarstva cijene će neralno pasti tada će ta dividenda malo ljepše izgledati. Danas sutra prekosutra gospodarstvo će se oporaviti i cijene će neralno narasti pa će vjerojatno i HT biti neopravdano skup. Tako da se razumnim ulaganjem na ovakvoj dionici može sasvim solidno zarađivati.
Sad deluksovi komentari da HT jede zadržanu dobit ,pa zašto je ne bi isplaćivali ako nema neke povoljne kupovine a od kamata imaju relativno mali povrat? Kad isplate sav novac iz blagajne kakav će tada bit povrat na kapital i na imovinu?
LJUDI KO IMA PBZ-INVESTOR JA IMAM I NEMOGU SA TEKUČEG PREBACIT NA INVESTOR RACUN,,HM SLUČAJNO KVAR ILI,,,,,,,
Da,target mi je 240-260,ovisno o rezultatima prvog kvartala.
To nam kaže lik koji se pred 2 dana kleo kako ne da HT ispod 400 kn [lol] [lol] [lol]
LJUDI KO IMA PBZ-INVESTOR JA IMAM I NEMOGU SA TEKUČEG PREBACIT NA INVESTOR RACUN,,HM SLUČAJNO KVAR ILI,,,,,,,
ako nisi rijesio problem postavi pitanje ovdje
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2979&pg=545
kolega Bureksarma ce ti vjerojatno dat odgovor, ja vec dugo nisam prebacivao nikakve novce ali u zadnjih par navrata kad jesam, bili su mi vidljivi "odmah" a ne nakon sat vremena…
obrati se na gornju adresu-to je thread o PBZ investoru ako jos imas problem..
kada sam proanalizirao izviješće vidio sam u čemu je kvaka tako malog rasta,prihod ht-a u mobilnoj telefoniji pao je za 16% u zadnjem kvartalu,što je prvi pad od kada ja pratim ht,a…
ma šta pričate? Evo vam izvješće za rujan gdje lijepo piše da je došlo do pada prihoda u mobilnoj telefoniji od 3,5 posto. ili vi pratite Ht unazad 30 dana pa vam je rujansko izvješće daleka prošlost?
To nam kaže lik koji se pred 2 dana kleo kako ne da HT ispod 400 kn [lol] [lol] [lol]
[/quote]
Drukanje mu je udarilo u glavu. Još će sam sebe uvjeriti da postoje dvije istine.
Da je rekao kako je u cijeni (naglim rastom) već ugrađena dividenda pa će poslije roknuti na 270 izgledalo bi mi nevjerovatno, ali moguće. Ja ću čekati dividendu.