HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 17:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,88
73.795
1,948
37,70
38,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kakva su to pitanja ako je rezanje proporcionalno. Uplatiš 38000 a kolko dobiš, dobiš.
[/quote]

Da li je negdje službeno rečeno da će rezati proporcionalno?

tenkista:
“/> ivana7: ” Radim kalkulacije koliko love osigurati za IPO. – pa me zanima kolike su Vaše procijene, s obzirom na veliki interes, koliko će se moći stvarno dobiti po jednom paketu. – moje kalkulacije su 25.000 – 30.000kn. Pozdrav ! ” Kakva su to pitanja ako je rezanje proporcionalno. Uplatiš 38000 a kolko dobiš, dobi”

a zašto uzimate tih 38.000 kao neku referencu za paket.. pa svatko može kupiti i više dionica i manje …
a obzirom da nema još prospekta ja neznam kakav će biti model dodjele dionica u slučaju veće potražnje od predviđene količine dionica …. pa nije moguće reći koju strategiju iskoristiti za maksimalan omjer : uplaćena sredstva / kupljene dionice …

smatram da se paketi uz posebne pogodnosti neće rezati, već će cijena biti bliže 320Kn ako će biti veliki
interes i uplate!

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

a zašto uzimate tih 38.000 kao neku referencu za paket.. pa svatko može kupiti i više dionica i manje …
a obzirom da nema još prospekta ja neznam kakav će biti model dodjele dionica u slučaju veće potražnje od predviđene količine dionica …. pa nije moguće reći koju strategiju iskoristiti za maksimalan omjer : uplaćena sredstva / kupljene dionice …

VIŠE NE MOŽE. kod INE je sve preko 38k bilo proglašeno špekulativnim i nije bilo dodjeljivano…

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

NApomena kolegama: ako je proporcionalno rezanje onda vam je svejedno uplatili jedan paket po 38.000 ili 38 paketa po 1.000
ako mi ne vjerujete pogledajte u wikipediji pod proporcionalno

Što kad uplatiš, recimo 20.000, a paket bude 25.000? Ti dobiješ svoje dionice za 20.000 ili te režu na cca 13000.

No respect

a na kojo bazi (cijena/interes) radis procjene. da ti pomognem malo [smiley1]

– baza je “odokativna”.
– ma radi se o ovome :
– 10 paketa 38.000, treba skupiti 380.000kn.
– 10 paketa 25.000, treba skupiti 250.000kn.
– pretpstavljam kako većina nas ima osigurana sretstva, e sad će za ista sretstva trebati pronaći više ljudi za upis, ili ići u jeftini šoping, nekako imam osjećaj kako ovo još dugo neće trajati.
Pozdrav !

Upitno mi je to proporcijalno rezanje, ipak je ovo socijalni IPO. Prije bih rekao da ce se proporcionalno rezati do nekoga limita…

Dobro je, samo da ne bude gore.

beholder: ” NApomena kolegama: ako je proporcionalno rezanje onda vam je svejedno uplatili jedan paket po 38.000 ili 38 paketa po 1.000 ako mi ne vjerujete pogledajte u wikipediji pod proporcionalno ” Što kad uplatiš, recimo 20.000, a paket bude 25.000? Ti dobiješ svoje dionice za 20.000 ili te režu na cca 13000.
beholder, 13.09.2007. u 15:40

ma ako bude proporcionalno onda će se reći: svi paketi (osim onih za 1 dionicu) režu se 10%…
tako da je najsigurnije upisati njih 1.000 po 320
[smiley2]

Biće za sve po 38 000…………….siguran sam!

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

sasko:

a na kojo bazi (cijena/interes) radis procjene. da ti pomognem malo [smiley1]

– baza je “odokativna”.
– ma radi se o ovome :
– 10 paketa 38.000, treba skupiti 380.000kn.
– 10 paketa 25.000, treba skupiti 250.000kn.
– pretpstavljam kako većina nas ima osigurana sretstva, e sad će za ista sretstva trebati pronaći više ljudi za upis, ili ići u jeftini šoping, nekako imam osjećaj kako ovo još dugo neće trajati.
Pozdrav !

proporcionalno ide kolega najvjerojatnije…

_Mrzljak_: ” a zašto uzimate tih 38.000 kao neku referencu za paket.. pa svatko može kupiti i više dionica i manje … a obzirom da nema još prospekta ja neznam kakav će biti model dodjele dionica u slučaju veće potražnje od predviđene količine dionica …. pa nije moguće reći koju strategiju iskoristiti za maksimalan omjer : uplaćena sredstva / kupljene dionice … ” VIŠE NE MOŽE. kod INE je sve preko 38k bilo proglašeno špekulativnim i nije bilo dodjeljivano… ,,

buraz .. krivo si napisao ….

evo sa faq-a tht-dionice :

Na koji se iznos mora podnijeti ponuda?

Najmanji iznos koji je moguće navesti u ponudi jest najviša cijena, odnosno gornja granica raspona za jednu dionicu. Gornja granica uplate ne postoji. Napominjemo da su pravo prvenstva kupnje i posebne pogodnosti osigurane za fizičke osobe, hrvatske državljane, za uplate do maksimalno 38.000 kuna po osobi. S obzirom na to da je potrebno, kako bi obrazac ponude uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti bio valjano ispunjen, da ukupan iznos za kupnju dionica ne prelazi 38.000 kuna, hrvatski državljani koji žele podnijeti Obvezujuću ponudu na više od 38.000 kuna, a žele iskoristiti pravo prvenstva i posebne pogodnosti trebaju podnijeti dvije ponude – jednu na iznos od 38.000 kuna, koja će se tretirati kao povlaštena i drugu na preostali iznos na koji ne ostvaruju pravo prvenstva i posebne pogodnosti.

Vaš link

ključan dio :

hrvatski državljani koji žele podnijeti Obvezujuću ponudu na više od 38.000 kuna, a žele iskoristiti pravo prvenstva i posebne pogodnosti trebaju podnijeti dvije ponude – jednu na iznos od 38.000 kuna, koja će se tretirati kao povlaštena i drugu na preostali iznos na koji ne ostvaruju pravo prvenstva i posebne pogodnosti.

ključan dio :

hrvatski državljani koji žele podnijeti Obvezujuću ponudu na više od 38.000 kuna, a žele iskoristiti pravo prvenstva i posebne pogodnosti trebaju podnijeti dvije ponude – jednu na iznos od 38.000 kuna, koja će se tretirati kao povlaštena i drugu na preostali iznos na koji ne ostvaruju pravo prvenstva i posebne pogodnosti.

ja ti govorim kako je bilo u praksi kod INE!. kužiš buraz???

New Report

Close