HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 06:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

21.4.

Badman,ne znam na osnovu čega tvrdiš da će cijena na dan stjecanja prava na dividendu biti 300kn,zar misliš da je dividenda ukalkulirana u ovu cijenu?čisto sumnjam u tu priču.ja mislim da će cijena skočiti sa ove razine na za iznos dividende ili 4-5 kuna manje.

Kolega to su moja očekivanja. Dosad je uvjek Ht pado za iznos dividende pa očekujem da će se to isto zbit. Možda grješim jer ima nešto i u onome šta ste spomenuli da je Ht postao privlačan velikima zbog pada kamatnih stopa. No isto tako treba procjenit šta će bit bolje, prodat Ht prije dividende i izbjeć porez ili dobit dividendu i platit na to porez. Ja ću se držat one prodaj prije pa kom obojci kom opanci-

Ovdje upišite svoj komentar…

who dares, wins

Tu se u zadnje vrijeme piše sve i svašta o cijeni dionice prošle godine u ovo doba te o isplati dividende. Zanemaruje se čak i to da su svi povjesni podatci javno dostupni i besplatni. Onima koji nemaju dionice je tako i tako svejedno a vi koji imate lijepo si proučite dostupne podatke. A ako se upustite u špekulaciju onda ste svojevoljno ušli na klizav teren pa se i nema te kome žaliti jer je to tako u kapitalizmu. Proučite si ovaj link gdje će te vidjeti da je prošle godine dividenda isplaćivana u dva dijela što se može i ne mora opet ponoviti. Ipak se ovdje igra za novce i ne očekujte ničiju milost.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=HT-R-A

who dares, wins

http://www.seebiz.eu/hr/burze/hatvalic-rezultati-i-dividenda-ht-a-u-fokusu-investitora,68428.html

http://www.kucilooro.webs.com/

Očekujem sutra veliko iznenađenje u isplati dividende ht-a.evo i argumenata;cijena je radikalno narasla,iznad svih očekivanja,što je indikator da je neka info iscurila vani.kao drugo,dolazi nam rebalans proračuna gdje će vlada morati oporezovati najbogatije i kroz te poreze se očekuje dodatno oporezivanje isplaćene dobiti i takvu opasnost njemci možda vide,pogotovo stoga jer je 2011g. izborna-nesigurna godina,tko zna što liniću još može pasti na pamet.možda sam u krivu,ali imam instikt da će ht odlučiti isplatiti zadržanu dobit,a za eventualno preuzimanje ht-mostara ionako uvijek imaju na računu.nadam se da me instikt nije prevario,a i ako jest opet ćemo ubrati standardnu pinku…

Logično je prije godinu dana da je ht bio 200kn jer su prekonoćne kamate bile u rasponu od 20-35%,danas su 3%.firme i fondovi su masovno ulazili u prekonoćne pozajmice,ht ih nije interesirao,prinos ht-a na 200 kn bio im je puno manji nego kta na prekonoćne kredite,ta priča je trajala skoro godinu dana.kada su kamate oslabile logičan izbor je tek tada bio ht.ne vjerujem da se to ikada više može ponoviti,kamate su u padu, kako na depozite,tako i na kredite.ovo pišem da lakše shvatimo zašto je ht bio na razini 200kn.

sutra izlazi info? onda ću si ostaviti slobodnog keša. ako bude dobra dividenda, ulijećem sutra unutra, burza nam je i tako zamrla, nit gore nit dolje a ovdje bi mogla kapnuti dobra lova [thumbsup]

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

Sutra,će ti biti kasno,ako sam ja u pravu.nitko neće ht na otvaranju prodati ispod 335,ako dividenda bude 40-45kn.naravno ovo je samo moje nagađanje koje je daleko od istine.ali mi instikt i logika natežu na takav mogući scenarij.ne vidim niti jedan razlog da njemci potežu keš na računu,pogotovo što su najavili drastično smanjenje investicija.

Sutra,će ti biti kasno,ako sam ja u pravu.nitko neće ht na otvaranju prodati ispod 335,ako dividenda bude 40-45kn.naravno ovo je samo moje nagađanje koje je daleko od istine.ali mi instikt i logika natežu na takav mogući scenarij.ne vidim niti jedan razlog da njemci potežu keš na računu,pogotovo što su najavili drastično smanjenje investicija.

Mislim da si debelo pretjerao, ja očekujem oko 20 kn divdende, a ako bude više onda idem u dokup. Isplata izvanredne dividende bila bi super ali Švabe su konzervativne i ne vjerujem da će podijeliti toliko keša. S druge strane, tko zna, kriza je pa su možda dogovorili s vladom da se izbaci što više keša u opticaj da se pomogne ljudima
Kako god, pametno je kraj današnjeg dana dočekati s parsto komada dionica HT-a u portfelju, sutra bi mogao biti stampedo ako vijesti budu dobre [thumbsup]

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

JAJAR,20kn je utopija.to je smiješno,najgora opcija je 26kn.i to mi se ne čini izgledno,minimum je 29,99kn,kao prošle godine,tako ja mislim.

Dividenda će biti 37,99 kuna (29 kuna dobiti + 9 kuna zadržane dobiti).

To je moja pretpostavka.

Netko se već pripremio, 8 i kusur tisuća komada na 306 kn, bit će pakleno sutra…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close