HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 14:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,85
63.733
1,684
37,80
38,00
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

beholder, 13.09.2007. u 15:15
fala bogu da je prosjek P/E našeg tržišta cca. 30 i to nakon ove recesije, P/Bv cca. 5 tako da lufta za 100% rast još uvijek ima…
Nisam siguran. Naime, kod tih precijenjenih firmi kupuje se buducnost (buduci rast profitabilnosti, preuzimanja, nekretnine itd), a THT-u profiti mogu samo padati. THT treba gledati kroz DCF.
beholder, 13.09.2007. u 15:15

ma znam ja to kolega…samo se zezam…[smiley2]

http://it.finance.yahoo.com/q?s=DTE.DE

kad vec spominjete fundamente DT-a trenutni P/E je 18.64 a ne 14…

LJUDI PAZITE OVO:….

Ne bi me iznenadilo da netko za 10 dana ovo objavi i kaže: Pazite sad ovo!

Radim kalkulacije koliko love osigurati za IPO.
– pa me zanima kolike su Vaše procijene, s obzirom na veliki interes, koliko će se moći stvarno dobiti po jednom paketu.
– moje kalkulacije su 25.000 – 30.000kn.
Pozdrav !

S obzirom na sve ranije rokove, naše zajedničke dogovore i sastanke održane s predstavnicima HT-a i njihovim savjetnicima, smatramo kako su za ovakav neprofesionalan i poslovno nekorektan postupak najodgovorniji, uprava HT-a s predsjednikom Ivicom Mudrinićem i predstavnik JP Morgana – glavnog koordinatora i voditelja knjige upisa Marko Delić.

to care, sve ih prozovi imenom i prezimenom !!! [smiley2]

– pa me zanima kolike su Vaše procijene, s obzirom na veliki interes, koliko će se moći stvarno dobiti po jednom paketu.
Pozdrav !

a na kojo bazi (cijena/interes) radis procjene. da ti pomognem malo [smiley1]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Pozdrav !

Kakva su to pitanja ako je rezanje proporcionalno. Uplatiš 38000 a kolko dobiš, dobiš.

Radim kalkulacije koliko love osigurati za IPO. – pa me zanima kolike su Vaše procijene, s obzirom na veliki interes, koliko će se moći stvarno dobiti po jednom paketu. – moje kalkulacije su 25.000 – 30.000kn. Pozdrav !

Moraš osigurati onoliko koliko paketa planiraš, ionako moraš po paketu uplatiti 38.000, zbog proporcionalnog smanjivanja, da je kao kod Magme, mogli bi npr. uplatiti 2 x 30.000 (ako paket bude 30.000), i dobiješ 2 x 30.000, uglavnom više dobiješ da uplatiš cijele pakete, jer ćeš više dobit kad ih srežu.
Am I right?

Mislim da će se dobiti svih 38000kn i ne vjerujem da će biti tako veliki interes ko što pišu novinari. U mom krugu jako malo ljudi zna za dionice a još manje bi ih se upustilo u te avanture iz neznanja i lijenosti.

you think your special you do, i can see it in your eyes

NApomena kolegama: ako je proporcionalno rezanje onda vam je svejedno uplatili jedan paket po 38.000 ili 38 paketa po 1.000
ako mi ne vjerujete pogledajte u wikipediji pod proporcionalno

ivana7: ” Radim kalkulacije koliko love osigurati za IPO. – pa me zanima kolike su Vaše procijene, s obzirom na veliki interes, koliko će se moći stvarno dobiti po jednom paketu. – moje kalkulacije su 25.000 – 30.000kn. Pozdrav ! ” Kakva su to pitanja ako je rezanje proporcionalno. Uplatiš 38000 a kolko dobiš, dobiš. ..

a zašto uzimate tih 38.000 kao neku referencu za paket.. pa svatko može kupiti i više dionica i manje …
a obzirom da nema još prospekta ja neznam kakav će biti model dodjele dionica u slučaju veće potražnje od predviđene količine dionica …. pa nije moguće reći koju strategiju iskoristiti za maksimalan omjer : uplaćena sredstva / kupljene dionice …

NApomena kolegama: ako je proporcionalno rezanje onda vam je svejedno uplatili jedan paket po 38.000 ili 38 paketa po 1.000
ako mi ne vjerujete pogledajte u wikipediji pod proporcionalno

Nije svejedno, jer treba sakupit 38 punomoci [smiley1]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close