Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Neda fondovska ekipa danas preko 300, ali sami dolazak na 300 je veliki psihološki momenat pa će dalje sigurno ići lakše. Netko im je pomeo par tisuća komada "štopača" na asku koje nisu namjeravali prodavati pa sada više nema izlaganja većih naloga da opet ne bude papala maca.
Nitko ovo sada ne želi prodavati, a posebno fondovi koji se ni pod koju cijenu neće odreći dividende u ovoj općoj besparici i nelikvidnosti. Dapaće bit će tu još priličnog dokupa od strane fondova.
Na koji datum treba imati dionice da bi se dobila dividenda?
da li je to datum skupstine ili ?
unaprijed hvala!
nitko nije odgovorio na ovo pitanje, a imene isto zanima, pa dajte nam ljudi odgovor!!!!
[/quote]
Odgoovor na ovo pitanje biti će poznat 16.02.2010.
Uh ima li štopanaca do 310 npr. može li nam tko izlistati ponudu do 310? unaprijed hvala…
jao… kako je ovo slatko… 🙂
jadva cekam 16.2 da dobijemo malo vise informacija…
ko ce gori sad je doli,ko ce doli sad je gori… bas kao HT… jupi… 🙂
sve se desilo kako sam napisao prošle srijede.
i to brže nego sam mislio.
fondovi nisu mogli više čekati jer ih dosta stoji u redu za kupnju
U članku se govori o dobiti za 2008, prošlo svršeno vrijeme…
Vjerojatno sutra ujutro slijedi preslagivanje naloga, jer prema sadašnjem stanju na Asku nema prepreka koje bi mogle zaustaviti daljnji jači rast.
Očito je fokus zanimanja ulagača na HT-u, bar jedna firma bez afera, sve to govori da će biti dobra dividenda i ove godine, moguće i značajnije iznad mojih očekivanja od 25 kn.
mislim da će dividenda biti na razini prošlogodišnje jer će razliku namiriti iz zadržane dobiti,ako ne biti će cca 26-27kn.ipak mislim da će biti i veća,a uvijek postoji mogućnost da se isplati i zadržana dobit,jer ne mogu njemci dokučiti što nama sve može pasti na pamet da ih dodatno oporezujemo na isplaćenu dobit.a znaju da dolaze i izbori koji su uvijek porezna neizvijesnost i postoji mogućnost uvođenja dodatnih poreza na isplaćenu dobit.bez obzira na sve ht sa zaradom na razini 26-27kn po dionici,uključujući i zadržanu dobit u keš poziciji,opravdava razinu cijene od 350-360kn.pogotovo danas kada se približava dividenda,a sljedeća je opet za 15 mjeseci.