Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,50 | 38,80 | 0,00% |
ne bude, kako ode 1000 komada tako dodje novih 1000.
al ispucat će se i te dozvoljene kvote na asku. pa će valdja up, sad mi se čini da je očito pritisak na kupnji velik. za razliku do jučer. 🙂
Smiješni su mi ovi veći nalozi šta iskaču na 299.99kn, samo odgađaju neizbježno.
Obzirom na psihološku važnost i okrugli broj, čudi me mali broj naloga na 300kn, trenutno 3840kom.
Dajte ljudi još jednu lipu pa da pređemo tu granicu sputavanja daljnjem rastu. Tko će ući u povijest, that is the question now. Sad mi je žao što na računu nisam ostavio keša barem za jednu dionicu od 300kn i jednu od 301kn.
ne daju preko 299,99.
Čekaj da popucaju ovi šalunzi na 299,99 i 300,00. Onda počinje belaj pravi [smiley]
Da li je u ovu današnju cijenu već uračunata nadolazeća dividenda ili je to već odrađeno u skoku sa 275 na 295kn?
Ako nije, onda slijedi nagli skok gore (slično kao i prošle godine), a ako je onda ćemo opet gore, ali polako i sigurno… [thumbsup]
Pa,još se nit nezna sa sigurnošču kolika ce dividenda biti nit kad ce biti.. tako da mislim da ovo nema veze sa njom…
Da li je u ovu današnju cijenu već uračunata nadolazeća dividenda ili je to već odrađeno u skoku sa 275 na 295kn?
Ako nije, onda slijedi nagli skok gore (slično kao i prošle godine), a ako je onda ćemo opet gore, ali polako i sigurno… [thumbsup]
Nije. 275-295 skok je skok zbog odblokiranja pristupnih pregovora i vladinih antirecesijskih poteza.
kada krene preko 300 bit ce sou, nema nista na ponudi vrijedno preko 300kn, ali onda ostale dionice idu dole zbog crobexa
Večernji.hr – Ispis članka http://www.vecernji.hr/vijesti/dionica-ht-a-korak-300-kuna-ocekivanja-rasta-320-kuna-clanak-88501
Dionica HT-a na korak do 300 kuna, očekivanja rasta do 320 kuna
Očekivanja su da će rasti i do oko 320 kuna, a s obzirom na skoru Skupštinu kompanije i podjelu dividende, očekuju se dobri rezultati poslovanja kompanije, ali i zbog većeg interesa za taj sektor te zbog povećanog optimizma na tržištu.
autor: lk28.01.2010.
Nakon duljeg vremena dionica HT-a se oporavlja i uskoro se očekuje da će prijeći cijenu od 300 kuna, a takav rast odražava se na optimizam cijelog tržišta kapitala.
Nakon što je jučer cijena HT-a bila na korak do 300 kuna, točnije u pojedinom trenutku i 299,99 kuna, što znači da je netko u zadnji trenutak prodajom zaustavio rast, sudionici tržišta uvjereni su da se tu cijena neće zaustaviti. Očekivanja su da će rasti i do oko 320 kuna, a s obzirom na skoru Skupštinu kompanije i podjelu dividende, očekuju se dobri rezultati poslovanja kompanije, ali i zbog većeg interesa za taj sektor te zbog povećanog optimizma na tržištu.
Takav pozitivan signal odrazio se i na druge kompanije te je jučer većina dionica bila u plusu. Primjerice, veliki rast imala je dionica Ine, a stabilizirala se je i cijena Podravke, koja je ujedno uz dionicu HT-a imala i najveći promet.
Podsjetimo, cijena dionice HT-a u IPO-u prije dvije godine bila je 265 kuna, nakon čega je porasla i do rekordnih 400 kuna. No tijekom krize cijena se spustila na 350 kuna, pa do razine iz IPO-a, a potom i niže. Oporavak je uslijedio tek krajem prošle godine, a u listopadu je prešao razinu od 265 kuna. Sadašnja su očekivanja da će ovih dana sigurno prijeći psihološku granicu od 300 kun
Evo upravo sam zadao nalog na kupnju još 100 kom po 300 kn, jer toliko je dobre vibre ovih dana. Po ovoj cijeni je gotovo sigurna kupnja još koji dan, jer bi "brana" mogla brzo puknuti. Uz ht, jnaf i ledo spavam kao beba (za razliku od moje žene).