Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Apsolutno ispravno!Kaj mislite zakaj je došlo do ponovnog spajanja T-mobile i T-coma,zbog ljepih očiju.
Ne treba HT ni hvalit ni kudit. Radi se o dionici koja je u krizi na +30% uključivši dividende a o nekoj realnoj cijeni teško je išta reći. Da je 2004 bio na burzi u 10 mjesecu 2007. bi bio možda i 1000kn. Tko je voli nek izvoli !
Alo verdi jesi ti pročito kaj sam ja napiso taj tvoj optima radi preko HT-e MREŽE!ŽIŠKU!
To svi znaju ali to nije tržišno ponašanje i kad uđemo u EU neke stvari će se morati mjenjati.
U glavnom da izađem iz ove neplodne diskusije u koju sam upao zbog neaktivnosti tržišta i blokade Podravke mogu samo reći da se u potpunosti slažem sa postom kolege osmo-a da je TV budućnost jer se to vidi i po radovima na terenu. Samo što je to jedno sasvim drugo područje i potpuno drugačija konkurencija koja djeluje na globalnoj razini. Znam kako je tada neki meni potpuno nepoznati američki TNT došao u Francusku i za godinu,dvije dan pomeo domaću konkurenciju. To je brdo novih izazova jer nikad ne znaš kad će NASA prodati tamo nekome neku tehnologiju koju koriste u svemiru i preko kablova si možeš jedino naručiti picu kod Azemija. Na tom područji djelovanja je svakih 5 godina tehnološka revolucija pa onda i nema govora o defanzivnom sektoru.
To svi znaju ali to nije tržišno ponašanje i kad uđemo u EU neke stvari će se morati mjenjati.
U glavnom da izađem iz ove neplodne diskusije u koju sam upao zbog neaktivnosti tržišta i blokade Podravke mogu samo reći da se u potpunosti slažem sa postom kolege osmo-a da je TV budućnost jer se to vidi i po radovima na terenu. Samo što je to jedno sasvim drugo područje i potpuno drugačija konkurencija koja djeluje na globalnoj razini. Znam kako je tada neki meni potpuno nepoznati američki TNT došao u Francusku i za godinu,dvije dan pomeo domaću konkurenciju. To je brdo novih izazova jer nikad ne znaš kad će NASA prodati tamo nekome neku tehnologiju koju koriste u svemiru i preko kablova si možeš jedino naručiti picu kod Azemija. Na tom područji djelovanja je svakih 5 godina tehnološka revolucija pa onda i nema govora o defanzivnom sektoru.
[/quote]
Sve je to 5 ali neka se nađe neko pa nek izgradi infrastrukturu i kupi softver od NASE za ovo malo selo koje se zove Hrvatska i pitam ga hoćeli mu se to isplatiti.
Pazite ht,odnosno njemci već godinama ulažu u infrastrukturu preko milijardu kn godišnje,ne može se reći da nemaju iskustvo i znanje.zašto bi njemci toliko ulagali?ako su to promašene i pogrešne investicije mogli su jednostavno taj novac uzeti kroz dividendu i plasirati ga negdje drugdje?mislim da oni vrlo dobro znaju što rade,a isto tako nitko od njih bolje ne zna što nas čeka u eu.zato mislim da nema straha za ht.
RAIKKONEN,nađi mi ti business koji mi u najcrnjem scenariju nakon 10 godina kroz dobit vraća investiciju pa ću odmah prodati ht.mislim da si ti "lutrija igrač" koji uvijek računa na prinos od 20% u mjesec dana.ja sam i to pokušao ali sam shvatio da je to čista utopija,bolje je pokušati na ruletu,crno-bijelo pa što bog da,nego se igrati na burzi sa pregrijanim dionicama koje će uvijek biti pregrijane.naravno na burzi je sve moguće.pa tako i šansa da se dogodi nešto logično…,ja ipak igram na logično,jer uvijek stvarna vrijednost ispliva na površinu bilo kod pregrijanih,bilo kod ohlađenih vrijednosnica.
Pa, Vi ste ćisti kockari- da se financijsk kriza u svijetu pogoršala, HT bi vrijedio i niže od 100 kn po dionici. Mislim da ova cijena HT je previsoka i mislim da HT ne vrijedi 26 MILIJARDI KUNA, ili 3,6 MILIJARDI EURA. Mirovinci mogu "napucati" cijenu i do 500, 600, 700 kuna nije problem ali realna vrijednost je puuno niža od sadašnje. Vi ste ko u kockarnici- igrali ste na "crno"- to se i pogodilo pa sada filozofirate kako ste pametni. Sretno sa HT-om, nisam zavidan, samo pokušavam vas "ohladiti" koliko je to moguće. Burza je ozbiljna stvar.
Pazite ht,odnosno njemci već godinama ulažu u infrastrukturu preko milijardu kn godišnje,ne može se reći da nemaju iskustvo i znanje.zašto bi njemci toliko ulagali?ako su to promašene i pogrešne investicije mogli su jednostavno taj novac uzeti kroz dividendu i plasirati ga negdje drugdje?mislim da oni vrlo dobro znaju što rade,a isto tako nitko od njih bolje ne zna što nas čeka u eu.zato mislim da nema straha za ht.
Točno tako kolega. Ja se slažem sa Vama jer rezonorate ispravno s obzirom sa koliko svi mi informacija raspolažemo. No postoji uvijek ono jedno razmišljanje da li se interesi većinskog vlasnika i malih dioničara poklapaju. Svi misle da bilo kojoj dionici nema kraj rastu već su samo oscilacije na tom putu. Ali evo primjer iz povjesti: France telecom je išao na IP sa 180ff ( cca 180kn) za manje od godinu dana je bio preko 300 dok je 06.04. 2006 (baš imam te novine) bio 18€. Današnja cijena mu je 10€. 12 godina od IP-a cijena mu je ohoho niža.
Točno tako kolega. Ja se slažem sa Vama jer rezonorate ispravno s obzirom sa koliko svi mi informacija raspolažemo. No postoji uvijek ono jedno razmišljanje da li se interesi većinskog vlasnika i malih dioničara poklapaju. Svi misle da bilo kojoj dionici nema kraj rastu već su samo oscilacije na tom putu. Ali evo primjer iz povjesti: France telecom je išao na IP sa 180ff ( cca 180kn) za manje od godinu dana je bio preko 300 dok je 06.04. 2006 (baš imam te novine) bio 18€. Današnja cijena mu je 10€. 12 godina od IP-a cijena mu je ohoho niža.
[/quote]
Izvrsno zapažanje kolega.
Glvni problem,bit će ( kada RH uđe u EU ) zadržati klijente s kvalitetnijim uslugama i razinu poslovanja. Kada govorim o razini poslovanja, prije svega mislim na – dostupnost kvalitetnijih i bržih usluga zajedno s cijenom tih usluga, koja je i sada veća od konkurencije ( B-net,Optima…). Sigurno je da će se ulaskom u EU sniziti razine cijena telefonskih usluga, takoda da neće više moći lihvariti na sms-ovima i tel. pozivima, kao što su radili do sada. Morat će se priviknuti na jedno jedinstveno tržište i prema tome tražiti izlaz kroz nešto što će im kompenzirati gubitak u tom području.
Na kraju svega – ne treba biti pesimista, već očekivati i nadati se da će dioničari što bolje proći u svemu tome
RAIKONEN,kada je crobex bio suludo visoko svi su vikali da je ht podcjenjen,u tome su se slagali svi analitičari,naravno da su tada bile u fokusu brzorastuće dionice,ht nije takva dionica i zato su ga masovno rasprodavali i ulazili u dionice tipa ingra,ledo,igh itd.međutim došlo je triježnjenje,što se uvijek događa na burzi.nije ovo prva recesija u svijetu,već dvadeseta u nizu.može ht biti i 10kn,kao što je i igh bio 18000kn,sve je moguće,ali je činjenica da sada ht može iz zadržane dobiti i redovne ovogodišnje isplatiti cca 45 kn dividende,ne samo to već taj novac ima na računu.prednost ht-a je i ta što u vrijeme visoke nelikvidnosti ht može nenaplatiti jedan mjesečni račun,ali onda ostaješ bez linije,tako da je svima interes prvo platiti ht-u.druge kompanije za svoje izvršene poslove ulaze u veliki rizik naplate i štete mogu biti puno veće,čak do te mjere da ih se dovede pred stečaj ili da se financiraju po visokim kamatama.prihod ht-a je stabilan i ove godine,što je dokaz koliko je taj sektor otporan,pad prihoda je manji od pada bdp-a,pogledaj druge sektore pa usporedi.jedini problem ht-a je to što je to prevelika vrijednosnica za naše tržište kapitala,da to nije tako ht bi na crobexu 5000 bio 600kn,ali nikako ne smijemo zaboraviti dividendu jer da i kupio ht i na 400 kn,opet bi sa isplatom ovogodišnje dividende bio u plusu,samo izračunaj koliko su u plusu oni na ipo-u.stvari su se na tržištu promijenile i više ništa nije kao jučer,to je važno shvatiti kada se procjenjuje vrijednost ht-a.naravno kada bi hrvatski bdp imao tendenciju ili mogućnost rasta 7-8% tada bi ht stagnirao i sigurno ne bi bio u fokusu ulagača,tada bi opet krenuo cirkus sa suludim vrijednostima brzorastućih dionica.
Verdi,na ipo se ide kada je cijena iznimno visoka,to je napravila magma,atlantic,ali ne i ht već se prema građanima išlo sa diskontnom cijenom sa željom da se dio dobiti preljeva u hrvatsku,a ne da izlazi vani.
Verdi,na ipo se ide kada je cijena iznimno visoka,to je napravila magma,atlantic,ali ne i ht već se prema građanima išlo sa diskontnom cijenom sa željom da se dio dobiti preljeva u hrvatsku,a ne da izlazi vani.
Država je davala ponudu i tu i tamo. Ovo su ipak privatne kombinacije koje Vi navodite. I DT je bila država ali to nisam siguran. Tamo je isto pušing.
VERDI,neusporedivo je tržište sa 80 miliona ljudi,tamo je interes ulagača ogroman,liberalizacija tržišta je učinila svoje.hrvatska je 4,5 miliona,a prostorno je ogromna,može podnjeti 40 miliona ljudi,to je najveća zapreka možebitnoj konkurenciji.ogromne su to investicije ući u trku sa ht-om za takav "mali kolač",ovo je specifično tržište,ali ponavljam ht godinama ulaže preko milijardu kn u infrastrukturu,ove godine je investicija najveća,to je oko 150 mil. eura,čisto sumnjam da bacaju novac u bunar,mislim da točno znaju što rade.pa oni su do sada uložili milijardu eura u infrastrukturu i u planovima ne misle skoro stati.moje je mišljenje da do ulaska u eu žele stvoriti nepremostivu prednost pred mogućom konkurencijom,odnosno već sada žele destimulirati bilo kakav pokušaj ulaska velikih igrača u njihov prostor.veliki će trčati u kinu,indiju,ukrajinu,rusiju,brazil itd,nisam siguran da su im zemlje kao crna gora i hrvatska interesantne,a mali nemaju novaca za pratiti ht.