HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 11:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,78
19.495
516
37,70
38,00
0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Smiješno je da neki na forumu pišu da je ht-r-a precjenjena u odnosu na ostatak tržišta.istina je da je i danas na 295 kn ht podcjenjen u odnosu na ostatak tržišta i to samo iz razloga visoke likvidnosti.ht je po svim parametrima,ako se pribroji vrijednosti dividendni prinos i stabilnost sektora najpodcjenjenja vrijednosnica na crobexu,a ako se i to zanemari i svrsta se u ravan drugih vrijednosnica opet je ht sigurno među top 3 najpodcjenjenje vrijednosnice na crobexu.ne znam od kuda argumenti da je ht precjenjen,"možda zbog količine keša na računu"???molim drukere da mi argumentirano objasne kako je ht precjenjen u odnosu na druge vrijednosnice na crobexu.

Ma kužim ja to,ali o dionici HT od početka se govorilo kaj bu ona to bu sve padalo odmah itd.,ali realnost je ta od početka bila nema tu velikih oscilacija snaga HT-a je dividenda.Nebu ona nikad bila veća od 400KN previše je tu keša za isplatu.

kad bi bio pun ko brod nebi bio ovdje!!!![emo_dolar]

10% dividenda ili kamata je prošlost.možeš kupiti obveznice firme za koju ne znaš hoće li dočekati proljeće 2011g.današnja kupnja ht-a donosi za 16 mjeseci minimalno 18% dividende ako vrijednosnica i ne raste i ako se ne podijeli novac koji kao zadržana dobit leži na računu.taj novac će ići u preuzimanje ili u dividendu,neće ga njemci zaboraviti na računu.ako bude preuzimanja eto budućnosti i rasta cijene i moguće dividende,a ako toga ne bude dobiti ćemo taj novac kroz pojačanu dividendu.

Smiješno je da neki na forumu pišu da je ht-r-a precjenjena u odnosu na ostatak tržišta.istina je da je i danas na 295 kn ht podcjenjen u odnosu na ostatak tržišta i to samo iz razloga visoke likvidnosti.ht je po svim parametrima,ako se pribroji vrijednosti dividendni prinos i stabilnost sektora najpodcjenjenja vrijednosnica na crobexu,a ako se i to zanemari i svrsta se u ravan drugih vrijednosnica opet je ht sigurno među top 3 najpodcjenjenje vrijednosnice na crobexu.ne znam od kuda argumenti da je ht precjenjen,"možda zbog količine keša na računu"???molim drukere da mi argumentirano objasne kako je ht precjenjen u odnosu na druge vrijednosnice na crobexu.

Ako sada HT-R-A nije precijenjena- što je ondak bila prije godine dana kada je vrijedila 188,00 HRK?
Mislim da je HT na gornjoj precijenjenosti.

...biti najbrži čovijek na svijetu...

deutche telecom danas narastao 2.07%,a cijela eu je bila duboko u crvenom…napokon su investitori počeli razmišljati..ova cijena ht-a je jako smiješna,kao i naše tržište kojim vladaju polupismeni ljudi,i uglavnom šibicari,lihvari i varalice..da dođe ozbiljan investitor-pokupio bi sve do 265,00..i to je bilo 30% ispod realne cijene…

Kolega, neslažem se sa vama. Ne želim biti pesimističan- ali tržište ne možete prevariti niti pobjediti- ono jednostavno odredi cijenu i to je to. Ove su cijene na ZSE realne pa čak i precijenjene. HT će biti ispod 200 HRK. Na žalost!
[/quote]

pozdrav kolega Raikkonen.
[thumbsup]

[lol]

Tada je bio ludo podcjenjen jer su ga fondovi morali prodavati da bi imali kakvu takvu likvidnost za isplatu ulagača koji su panično bježali,kada se tome pribroje i mali rasprodavači i negativan trend čudo je da ht nije završio na 100kn.to je bila suluda i neracionalna rasprodaja ljudi koji uopće nisu ni razmišljali koliko to vrijedi i koliki je stvarni utjecaj krize na ht.ako je ht na gornjoj granici predcjenjenosti gdje je su onda ostali tipa atpl,dlkv,ledo,ingra itd.jedino je adris podcjenjen u odnosu na ht,ali zbog duhanskog businesa i raznih nameta i zakona, kao i politike dividende koju godinama prakticiraju to je i razumljivo.zar su ludo zadužene firme podcjenjene u odnosu na ht koji ima stabilan prihod,pad manji od bdp-a.mislim da su neki preveliki optimisti glede budućih rezultata tkz. perjanica crobexa u prošlosti.ht će se vrtiti na razinama dobiti 2006,2007,2008,a za ostale nisam siguran kada će se to dogoditi,a o mogućoj likvidnosti i isplati dividende osim ericsona i adrisa,ne vidim moguću konkurenciju ht-u.na cijeni 360 kn,ht ako isplati cca 28kn dividende ima godišnji dividendni prinos 8%.ako je to precjenjeno na današnjih 295 kn,onda ja ne razumijem dobro stvari.ostale dionice su lutrija,a ja lutriju ne igram.

Smiješno je da neki na forumu pišu da je ht-r-a precjenjena u odnosu na ostatak tržišta.istina je da je i danas na 295 kn ht podcjenjen u odnosu na ostatak tržišta i to samo iz razloga visoke likvidnosti.ht je po svim parametrima,ako se pribroji vrijednosti dividendni prinos i stabilnost sektora najpodcjenjenja vrijednosnica na crobexu,a ako se i to zanemari i svrsta se u ravan drugih vrijednosnica opet je ht sigurno među top 3 najpodcjenjenje vrijednosnice na crobexu.ne znam od kuda argumenti da je ht precjenjen,"možda zbog količinnajveceg keša na računu"???molim drukere da mi argumentirano objasne kako je ht precjenjen u odnosu na druge vrijednosnice na crobexu.

U pravu ste kolega Osmo. Vidim da neki uspoređuju HT-R sa dionicom DT-a: pa ljudi moji, kada bi napravili usporedbu samo na temelju fundamentalne analizu tada bi prognoza za ciljanu cijenu HT-a bila tolika da bi ste me proglasili za najvećeg drukera na forumu.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ako sada HT-R-A nije precijenjena- što je ondak bila prije godine dana kada je vrijedila 188,00 HRK?
[/quote]

[/quote]

Samo sam tebe čekao da se javiš…. [lol] [lol] [lol]

RAIKKONEN,nađi mi ti business koji mi u najcrnjem scenariju nakon 10 godina kroz dobit vraća investiciju pa ću odmah prodati ht.mislim da si ti "lutrija igrač" koji uvijek računa na prinos od 20% u mjesec dana.ja sam i to pokušao ali sam shvatio da je to čista utopija,bolje je pokušati na ruletu,crno-bijelo pa što bog da,nego se igrati na burzi sa pregrijanim dionicama koje će uvijek biti pregrijane.naravno na burzi je sve moguće.pa tako i šansa da se dogodi nešto logično…,ja ipak igram na logično,jer uvijek stvarna vrijednost ispliva na površinu bilo kod pregrijanih,bilo kod ohlađenih vrijednosnica.

Čekajte malo, po vama je HT precijenjen samo zato što ostale dionice nisu imate takav ili slićan rast, znači da jesu HT bi sad bop podcijenjen… Ne razumijem vaše razmisljanje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Nitko nije tvrdio da je ht precjenjen,dapače,nešto si krivo shvatio…

Momci da ga nema falio bi nam pinkica je pinkica!

kad bi bio pun ko brod nebi bio ovdje!!!![emo_dolar]

New Report

Close