Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Puno hvala na odgovorima kolegama "Croata" i "Stardust"
Prošle godine dividenda je isplaćena u 2 dijela, za prvi dio bilo je potrebno imati stanje u SKDD na dan 05.03.2009, a za drugi dio na dan 21.04.2009. Pretpostavka je da isti modalitet bude i ove godine, sa sličnim datumima utvrđivanja prava na dividendu.
Tko računa na dividendu krajnje je vrijeme za kupnju jer cijena u narednom periodu može ići samo gore.
Bojim se da je već pomalo i kasno zato jer puuuuno ljudi već razmišla o dividendi, šute i rade, ja se punio sve od 250 pa do 273,30 i planiram prodati 5-6 dana prije dividende dao Bog po 29x,xy…..
a vjerujem da će se moći nešto i ugrabiti po 274-5 idućih dana a onda gore….
koliki je ……..P/E x P/Bv = …??????
a kada se objavi dividenda dionica će dolje…..barem za taj iznos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HT je sada precjenjen!!!!!!!!!!
ne može ostvariti veću dobit jer karte su podjeljene!!!!
pamet uglavu i olovku u ruke za jednostavnu matematiku!!!!!!
ima vrhunskih dionica koje mogu ostvariti rast u 3-4 mjeseca cca 50 – 60 % pa da tekar onda imaju P/E cca 12-14 !!!!!!!!!!!!!
a kada se objavi dividenda dionica će dolje…..barem za taj iznos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ima vrhunskih dionica koje mogu ostvariti rast u 3-4 mjeseca cca 50 – 60 % pa da tekar onda imaju P/E cca 12-14 !!!!!!!!!!!!!
Sve to stoji – ali trebaš sagledati HT-R-A iz perspektive malog ulagača : koja će kompanija u ovo vrijeme dati prije svega dividendu, a kamoli divdendu od xy kn?
Pazi – mislim da je HT-R-A odlična defanzivna dionica, pogotovo jer dividendom kupuje konstantan prinos na opseg na vlastitoj vrijednosti. Uzmi u obzir da je rasla duplo više nego ZSE prošle kalendarske godine….sve te stvari čine ovu dionicu običnom laiku interesantnom samo zbog dividende [proud]
Ajde nabroji mi bar 5 takvih vrhunskih dionica [huh]
tip top
HT će dati 11% dividende na ovu cijenu. Aj ti meni nađi kompanije koje će tadi taj dividendni iznos na ZSE.
tip top
HT će dati 11% dividende na ovu cijenu. Aj ti meni nađi kompanije koje će tadi taj dividendni iznos na ZSE.
Evo sad kad pitaš, pale mi na pamet 3 iz mog portfelja: JDGT, PIKR-R-A, CEBA-P-A – a vjerujem da ih ima još…
Neovisno o tome, slažem se da je HT posebna priča..
firme sa vrlo velikim izgledom za rast ove godine i vrlo dobrim poslovanjem – prihodima koji i u ovoj godini mogu rast:
ADRIS; BCIN;
sa vrlo dobrim poslovanjem i prihodima koji mogu rast a i sa dobrom DIVIDENDOM:
JDGT; TUHO; PIKR; CEBA;
svaka od ovih dionica ima fundamente za REALAN RAST na FER CIJENU barem 70%
firme sa vrlo velikim izgledom za rast ove godine i vrlo dobrim poslovanjem – prihodima koji i u ovoj godini mogu rast:
ADRIS; BCIN;
sa vrlo dobrim poslovanjem i prihodima koji mogu rast a i sa dobrom DIVIDENDOM:
JDGT; TUHO; PIKR; CEBA;
svaka od ovih dionica ima fundamente za REALAN RAST na FER CIJENU barem 70%
Kolega
Adris neće sigurno isplatiti dividendu veće od prošlogodišnje – što ju ne čine atraktivnom uzimajući u obzir puzajući rast na prinos, jer je ovo – fondovska dionica.
Ostale navedene dionice – neće dati neku veću dividendu, zbog konsolidiranja pojedinih društva i restrukturiranja unutar kompanije i samoga tržišta.
Srdačan pozdrav
pozz svima jeli mozda neko zna kad se isplacuje dividenda za HT hvala
Ne zna se kada se isplaćuje dividenda za HT-R-A ( za ovu godinu/prošlu financijsku).
Srdačan pozdrav