Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Ht ima jako velike šanse da ode jako gore, naravno pod uvjetom da Crobex u nekom sljedećem periodu jako ne zaroni. Crobex je od vrha odnosno 2300 korigiran nekih 12% a HT se je stagnirao, ali ako pogledamo koliko ima dionica na prodaju trenutno a to je oko 260000 komada i usporedimo koliko ih je bilo prije ove korekcije a to je oko 280000 komada, dakle kod HT je prodajni pritisak kod ove korekcije oslabio umjesto da je ojačao, onda je jasno da će HT u nekom sredjnoročnom razdoblju gore, naravno ukoliko nas ne zadesi burzovni potres.
Ja mislim da ako crobex krene ostro gore (mos mislit) ht nece nikuda,jer ce ga ekipa prodavat i uskakat u brze rastuce dionice
Ne vjerujem da će ga pustit s lanca prije dividende, vjerojatnija opcija mi je da će ga malo ”ohladit” kao i inace prije dividende, pogotovo kad su se namirili umirovljenici..
Bilo kako bilo sjetimo se vremena kad je na strani prodaje bilo 400 000 komada HT, a na strani kupnje 10 000, danas je to 265 000 kod prodaje, te kod kupnje 15000 do 22000 a to je, složit ćete se sa mnom, ogromna razlika. I jedno od osnovnih pravila na burzi je kupuj kad kupuje veliki igrači a veliki igrači jako puno kupuje HT već dosta dugo vremena, tako da za HT nema zime pod uvjetom da ne dođe do nekih tektonskih poremećaja na svjetskim tržištima kapitala.
Ja mislim da ako crobex krene ostro gore (mos mislit) ht nece nikuda,jer ce ga ekipa prodavat i uskakat u brze rastuce dionice
Pusti ti to, dobro je imati dio portfelja u jedinoj stabilnoj dionici na Crobexu nego dočekati da brzo rastuće dionice postanu brzu padajuće dionice.
Uskoro će početi i priče o dividendi za 2010., znači: HOLD.
baldrick je u pravu. ali i torrente. mada ne mislim da neće bit još jednog skoka prije objave o dividendi.
očekujem još jedan skok na 28x-29x vrijednosti i onda lagano hlađenje pred dividendu.
a onda probijanje 300-ce.
i ovaj post ide uz ogradu da će rast i dax i ftse i s&p i dow, odnosno da neće padat naglo u nekoj w krivulji što je svi očekuju. 🙂
a ovo kupnja-prodaja je irelevatno, tu se veliki igraju. mada se značajno smanjuje kalibar 63 i 69 što smanjuje manevarski prostor za prikupljanje.
kolege, jedno polu-glupo pitanje od mene, ali nije šala nego stvarno pitam…
da vi morate odlučiti cijenu dionice HT-a po kojoj biste je ponudili u janvoj ponudi, na temelju čega biste je definirali?
pitao me jedan prijatelj, ali ja baš i nisam siguran u odgovor…pa me zanima šta vi kažete
Ja osobno, po ponudi i potraznji, ukoliko je potraznja mala cijena bi bila jednaka realnoj procjeni od strane nekog revizora, ukoliko je potraznja velika cijenu bi korigirao u ovisnosti kolika je potraznja, znaci od realne cijene pa gore koliko god moze…
sto se tice ponude ht u javnoj ponudi, zavisi kome ides na stranu ako ides ljudima prije izbora onda racunas na p/e10 ako za sebe onda na p/e17, uzmes zadnjih 10 god. prosjek zarade te prema tome pomnozis sa 10 ili sa 17 zavisno kome ides, i to ti je to, to ti je cijena na kojoj nudis dionice, taj p/e ti zavisi od sektora koji prodajes jel turizam,IT, hrana sve ima svoj p/e po kojoj se smatra "dobra pogodba", te gledano sa time i zarada u zavisnost od rasta te industrije
taj način definiranja cijene mi se i vrtio po glavi….međutim, ljudi koji su u to vrijeme definirali cijenu sigurno imaju neku "kompleksniju" metodu definiranja…a možda i ne, možda krivo mislim….pretpostavljam da je kompleksnija jer su u to vrijeme bile izjave "cijena će se definirat nakon analize za tjedan dana" i itd…šta su radili tih tjedan dana, 2 tjedna? koliko su već analizirali i definirali…
ima logike je definirat na —> Trenutna cijena: P/E X EPS
možda te njihove "analize" su uključivale određivanje P/E za sektor IT-a…..vjerojatno kakav je u europi i regiji….
mali update top 10 čisto reda radi jer ovdje nikakvih pomaka u cijeni nema.
PBZ OMF se nakrcao u zadnja 2 dana sa značajnom količinom od cca 50.000 komada.
Erste OMF je isto povečao svoj udjel na 2000 komada.
Raiffeisen OMF se zadržao na svom prosjeku krcanja od cca 3.000 komada po danu.
sve u svemu, mirovinci se i dalje nakrcavaju.
svi osim AZ-a al on ionako samo voli INGRU po 50.000 i ZABA-u po 12.000. 😀
sve u svemu fer cijena je 270 kuna ako računamo racionalnost institucionalnih investitora.
accumulate. 🙂
autor posjeduje dionice HT vrijedne bar 3 peke.