Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Eto savjeta svi koji imate HT prodajte na ovim razinama i kupite ono što je sad jeftino.
Ne želim se svađati slažem se sve je podložno manipulaciji al mislim da ipak brane cijenu do kada neznam.
koji si ti k+++ da bi tebe k’o slusao,
Stojic?
Usudis se davati savjete na kupnju/prodaju na temelju cega?
djecji vrtic
[/quote]
Sta su svi u zadnje vrijeme tako nabrijani… Bit ce da je do vremena…
ak’ je tako, evo ti odmah isprika…
….
ucinilo mi se da obojica “savjetujete”, ovak se sam Verdi svojski trudi objasniti da ima carobnu forumulu za HR burzu
Daleko sam ja kolega od čarobne formule. Da sa ju imao sad bi za mjesec dana zaradio ono što prosječni inžinjer zaradi za 2 g. Jednostavno si pokušavam objasniti zašto ovo čudo ne pada i jedina razuman odgovor mi je ono što sam gore napisao.
Svatko tko podržava teoriju o obrani cijene slobodan je da mi ju argumentira.
Daleko sam ja kolega od čarobne formule. Da sa ju imao sad bi za mjesec dana zaradio ono što prosječni inžinjer zaradi za 2 g. Jednostavno si pokušavam objasniti zašto ovo čudo ne pada i jedina razuman odgovor mi je ono što sam gore napisao.
A zasto bi padao? pa ne sijecam se ni da je rastao dok su drugi letjeli u visine… Ovo je jednostavno defenzivna dionica i to mozemo zahvaliti velikoj kolicini dionicara…
hoćeš reć da mirovinci kupuju od ovih većih uglavnom pod skrbničkim računima? to ćemo vidit onda u promjeni u top tenu za koji dan.
i kome je ovo povoljna razina za HT?
pogledaj volumena prometa na pojedinim razinama pa izračunaj di je povoljna cijena za prodat.
doduše dalo bi se diskutirat o izlasku radi dokupa osatlih ”podcjenjenih” , ali nekako mi se čini da ekipa nije sklona eksperimentirat sada, jer teško da je koji naš insajder sa NYSE pa da može manipulirat cijenama i znat koje je realno stanje i di je dno.
a i uostalom ne vidim neke bajne promete i ulaze u neke dionice,
jedini ozbiljniji promet je onaj na atpl-u di vlada ona prodaj jeftinije da bi kupija jeftinije.
Pada iz jednostavnog razloga : da se može kupiti jeftinije.
Ja sam ju kupovao na 200 i prometi su bili čisto u redu.
Što se tiče defanzivnosti vidjeli smi to krajem godine. Padala je ko i sve drugo.
Velika količina dioničara je loša okolnost kad dođe do pada jer se lakše napravi panika.
Odgovor na sve dileme će se znati kad saznamo tko su bili kupci ovih dana. Ja mislim da su to mirovinca.
Već sam se navikao da oni imaju loš odabir tajminga za kupnju.
Slučajno ili ne. Ne kupuju za svoje a kad se sve sredi biti će i oni u plusu. Istina mogli su i bolje ali…
Mislim da nije obrana vec prikupljanje na ovim razinama. U proslom rastu ostatka dionica HT nije rasao jer mislim da su ga drzali na uzici.
Pitanje je zasto.
Moje osobno misljenje je da zbog zakona o trzisnoj kapitalizaciji mirovinci koji trenutno raspolazu s nejvecim brojem dionica (novaca) nisu pustili da ht raste jer on zadovoljava uvjete trzisne kapitalizacije (usput su se nakrcavali što rade i sad sudeci po prometima na HT-r-a) dok su kod drugih dionica napravili jednostavno testiranje dokle i koje dionice mogu ici i koje ce zadovoljiti te uvjete. Odnosno odradili su selekciju dionica koje ce se morati riješiti jer je tesko da imaju novaca da dignu cijenu svim dionicama do potrebne trzisne kapitalizacije.U sljedecem rastu mogla bi i HT-r-a potegnuti jer imaju ogromne kolicine dionica koje su uspjeli kupiti ispod cijena IPO-a, a i u kvartalnom izvjescu poslovanja (3Q ili godisnje) ce se tad vidjeti veliki plusevi pa bude to lepo izgledalo pa budu onda veliki bonusi i tak to.
218,39 prosječna jučer
218,50 4000 12:56:3 Naj veća transakcija danas.
Je li normalno platiti to u ovom momentu dok sve pada skuplje nego prosječna juče?
Sve je to u okviru alibija ali za sumnju mi je dovoljno.
Odgledao sam brdo tih transakcija i mislim da ne pričam na pamet.
A sad odo jesti pa vanka. [bye]
sve mi je to jasno, al ko barata sa tim na prodaji po 5-6 puta po 4000 kom.
mudrinić? ko se nakrcao toliko HT-a da ga kao ”precjenjenog” na 218 nudi mirovincima u nekom dogovoru.
i opet, ukoliko to jest tako Ht će svejedno ostat na takovim razinama dok se ne vrate ti fantomi u njega nazad nakon što se uduplaju sa nekim drugačijim portfeljem.
teza da se brani (bilo na rastu i većem padu) nije skroz inkompatibilna s tvojom tezom.
Istovaris HT onima koji imaju novaca (ajdmo rec mirovincima), nakrcas se necega za kaj postoji vjerojatnost da ce rasti (nakon selekcije za trzisnu kapitalizaciju). Dignes to kaj treba ostati zbog kapitalizacije u suradnji s ovima od kojih si kupil HT (to se dize za 50 do 100%) istovremeno dignes HT za recimo 20%. U toj situaciji su veliki zadovoljni zbog izvjesca o poslovanju, a ovi koji su im prije toga dali HT su ostvarili vece prihode nago na HT pa su i oni zadovoljni. A onda dolazi najsladje od svega to sve lepo prodajes malima i ovima kaj jako dugo cekaju da se potvrde nekakvi trendovi. S par naloga u pravo vrijeme to sve skupa podgrijavas i dignes za jos par postotaka i onda svi ovi prije navedeni u fazi podgrijavanja lagano izlaze (to je tzv. kapitalizacija dobiti koju mali jos nisu uspjeli ostvariti).
Istovaris HT onima koji imaju novaca (ajdmo rec mirovincima), nakrcas se necega za kaj postoji vjerojatnost da ce rasti (nakon selekcije za trzisnu kapitalizaciju). Dignes to kaj treba ostati zbog kapitalizacije u suradnji s ovima od kojih si kupil HT (to se dize za 50 do 100%) istovremeno dignes HT za recimo 20%. U toj situaciji su veliki zadovoljni zbog izvjesca o poslovanju, a ovi koji su im prije toga dali HT su ostvarili vece prihode nago na HT pa su i oni zadovoljni. A onda dolazi najsladje od svega to sve lepo prodajes malima i ovima kaj jako dugo cekaju da se potvrde nekakvi trendovi. S par naloga u pravo vrijeme to sve skupa podgrijavas i dignes za jos par postotaka i onda svi ovi prije navedeni u fazi podgrijavanja lagano izlaze (to je tzv. kapitalizacija dobiti koju mali jos nisu uspjeli ostvariti).
Ma najgore je to što na HT-u s deset milja kupovine možeš proć a da ti se cijena ne digne ni za lipu…