HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 16:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja mislim da se trezor neće uključivati u kupnju uopće.

Možda na jesen kupe udio od vlade i dio od BF-a za financiranje države. Mislim da je odluka da trezor može kupovati zbog toga donesena.

pa i ja mislim da postoji velika vjerovatnost da se trezor uključi tek kada cijena padne ispod 200,00..što niže uhvati,moći će ih više poništiti..a to je dugoročno dobro…

Znači nikad?
Ne ma šanse da ovo čudo od dionice u ovo doba padne ispod 200.
Rijetko kad izlazim sa ovakovim tvrdnjama ali za ovo bi se i kladio.
HTispod 200 a gdje su onda drugi i gdje je Crobex ???
[/quote]
Pa imali smo tu situaciju unazad pola godine ( ispod 200 kn ). Nažalost ja nevidim kolika je dionica ponuđeno na prodaji, a kolika je potražnja, ali prije neki dan je bio post gdje je razlika bila ogromna , tj. puno više na prodaji. Tamo slijedeće godine mjesec, dva prije Skupštine počinje kupnja za dividendu. Trezor bi onima koji misle ostati u dionici bio od koristi, pogotovo ako bi se naknadno iste poništile. Onako kao nagrada za vjernost. [smiley]

mirovinci su dosta kupili pa bi mozda i moglo prema gore ali dokle god ima rasprodaje nitko nece cijenu dizati. Da li je ova stagnacija HT-r-a kad su neki skakali i po 200% slucajna ili ne pokazati ce vrijeme. U svakom slucaju u zadnjih mjesec dana neko je akumulirao poprilicnu kolicinu dionica.

Nije bolest sve što boli

68,63% 69,40% Akumulacija u topu 10 od početka g. do danas.
To samo izgleda da se je puno skupilo ali ni je jer je ovo ogromna dionica i ne će se puno skupiti bar dok cijena ne prijeđe 250. Naj više su skupili oni koji se ne vide u topu i mislim da će to u datom momentu nekome da frknu u velikim paketima a sebi će naplatiti trud svakodnevnog skupljanja.

who dares, wins

Omjer sve ukupne kupnje i prodaje u opće ni je mjerodavan podatak jer tamo ima i onih na prodaji po 400kn i more jedno onih po npr.300.

who dares, wins

Vaš link

nova procjenjena vrijednost – 292 kune i preporuka – kupiti

nek rajfajzen kupuje kad mu je tako povoljna

Pošteno ali nisu niti svi u TOP10 jednaki. Postoje oni koji samo skupljaju i oni koji samo prodaju. Skupljači su uglavnom mirovinci … oni jako rijetko otpuštaju stečene dionice … a u zadnjih 20 dana su inkasirali cca 200 000 dionica. Što je ipak respektabilna svotica. Zato je po mome pogrešno gledati TOP 10 – treba pratiti mirovince.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Pošteno ali nisu niti svi u TOP10 jednaki. Postoje oni koji samo skupljaju i oni koji samo prodaju. Skupljači su uglavnom mirovinci … oni jako rijetko otpuštaju stečene dionice … a u zadnjih 20 dana su inkasirali cca 200 000 dionica. Što je ipak respektabilna svotica. Zato je po mome pogrešno gledati TOP 10 – treba pratiti mirovince.

[/quote]

Svakako kolega. Treba pratiti sve što tuda leti, puže i gmiže jer se ne može nikako drugačije steći prava slika u ovoj poplavi dezimformacija.

who dares, wins

Vaš link Mozda tu zavrsavaju dionice.

Nije bolest sve što boli

najjači mirovinac ne kupuje dionice ima mjesec dana,i to je najveći deficit za ht,kratkoročno..a zašto ne kupuje,to je pitanje….

najjači mirovinac ne kupuje dionice ima mjesec dana,i to je najveći deficit za ht,kratkoročno..a zašto ne kupuje,to je pitanje….

A tko onda kupuje? Prometa, koliko vidim, danas jedino na HT-u i ima (iako je sve to malo i loše)

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Antraks na IPO-u je otišlo skoro 20 000 000 dionica malim ulagačima torbarima i ostalim dioničarima.Ovih sitnih 20 000 000 milijuna dionica iznosi četvrtinu cjelokupne firme i ti stvarno misliš da su svi mali dioničari prodali svoje 63 i 69,stari nema šanse neće se to izbit do sudnjega dana.
dakle što ti je raditi dividendu reinvestirati iz godine u godinu U HT dok je ne učinimo "nelikvidnom" kad HT postane nelikvidan odjednom će i cjena porasti po zakonu ponude i potražnje.
Evo uzeo sam odfrlje da je dnevni promet HT 10 000 000 kn da radni mjesec ima 22 radna dana i da ht egzistira na burzi 2 godine.
10 000 000 X 22 X 24 = 5 280 000 000
20 000 000 (otprilike ipo broj dionica) X 213 (zadnja cijena)=4 260 000 000
Dakle da su svi prodali po ovim cijenama jedva ukupni promet pokriva ipo promet
Ko želi nek se bakće sa točnim podacima ali meni su i ovakvi odokativni prilično dobri da znam da 69 i 63 ima kolko oćeš.

New Report

Close