Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,10 | -0,56% |
hohner
————
Tek sad ti je to kapnilo, heh, bolje ikada nego nikada.
Tu si pravilno zaključio , da neke stvari na Zse-ju se ipak događaju izvan svake pameti, ali to i je pravilo burze.
Ovo je sramotno.Koliko tog papira ima na sitnim razinama.Takav promet svaki dan mogu održavati na ovim razinama samo fondovi.Ovdje drže cijenu,a na brzo rastučim navlače male i sakupljaju keš.U biti dozvoljeno im je da rade što hoće.
radi i ti što hoćeš, tko ti brani? oćeš da ti ja kažem kako će biti? kad ostale počnu padati HT će malo narasti.. al ne puno.. promet će eksplodirati.. e onda kad se to potroši idemo gore… sljedeći mjesec, najesen, tko zna?
Evo gledam i optimu , kod koje su i aparati bitni za život otkazali pa ipak raste, baš me nasmijalo, hehehe.
Ovo je sramotno.Koliko tog papira ima na sitnim razinama.Takav promet svaki dan mogu održavati na ovim razinama samo fondovi.Ovdje drže cijenu,a na brzo rastučim navlače male i sakupljaju keš.U biti dozvoljeno im je da rade što hoće.
Pa ova dionica već mjesecima se trguje između 219-222kn..nema tu nikakvog napretka,mnogi govore dobio sam dividendu ali neračunaju da su ju plaćali 265kn a to je po ovim cijenama još daleko..a 2 godine se ništa nedešava prema boljemu. [bye]
Strpljenja kolege, strpljenja. Crobi ide na 2.400, a onda pljus.
A HT? Pričekajte malo i vidjet ćete.
a šta mislite? Ima li veze i to što se HTom (još uvijek) relativno jeftino trguje u londonu?
Mislim, zdravo seljački, ako neće tamo gore neće ni tu..ili..?
Molim ozbiljne komentare
rijeka
——-
Crobi ide na 2.400, a onda pljus.
Pljus-što?????????
Daj molim te , nema tu što pljusnut, Ht -je tu gdje je, i neče se ni maknut, zato nesanjaj.
Budući da na 223 štopaju fondovi a imajući u vidu da su jako disciplinirani u ne diranju te granice nema razloga, ako CROBEX krene dolje, da i HT ne padne jedno 15ak kn. Da sam ja na njihovom mjestu iskoristio bih takav trenutak ponajprije zbog toga što smatram da će nakon ovog rasta slijediti znatan pad.
a što je sramotno?
hebi ga , da si ti fond manager, i ti bi skupljao po ovim razinama da bi kasnije prodavao puno iznad . to je tako.
Ovo je priča bez komentara.Ht je poslovao sa dobiti,a ATPL sa gubitkom u odnosu sa prva tri mjeseca 2008 god.i to 42 miliona kn.Sad gledajte koliko je narasla ATPL,a koliko HT.Fučkaš HT dividendu.Za ovu dionicu nemam više što reči.
Ovo je sramotno.Koliko tog papira ima na sitnim razinama
e kad i svi pojam dionice svedu na pojam papira. Nije ovo nikakav papir, niti dematerijalizirani papir, nego je ovo udjel u pravom i živom poduzeću.
Ljudi bi trebali na dionice početi gledati kao na svoj vlasititi udjel u vlasništvu kompanije, što je nešto malo zanimljivije od udjela (makar i 100 %) u npr. nekretinini (svom stanu npr.), a svakako je puno zanimljivije od bilo kakvih papira, tipa "novac" – novac je papir, i to papir ne baš neke sjajne vrste jer svoju vrijednost s vremenom gubi, ali dionice slično novcu nazivati papirom – ne sviđa mi se 😀 Je službeni naziv "vrijednosni papir", ali to je baš glup naziv. Ljepše je reći dionica, jer je i korijen te riječi "dio", vlasnik si dijela nečega dakle, nečega što nije nikakav papir, drvo ili sl. materijal, pa nije ovo robna burza 😀 Doduše robe su sada zanimljive (posebice prije ovog poskupljena) no nije celuloza glavna atrakcija nego neki drugi nemetali i metali [lol]
HT možda prodaje "maglu", ali papira ne previše 😀