Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,10 | -0,56% |
Ne očajavajte, nemora značiti da upravo vi i vaša dionica neće jednog dana ostvariti iznenadni skok i vi biti u dobiti. Burza je providna, izlazi se iz HT-a i ulazi u brzo rastuće dionice. Prvi ja, 1500 van da dokupim ATPL, JDLP,LKPC.. Ako ne kapitaliziram dobit, tko kaže da sam dobro napravija..
Imajte na umu da su gore navedene pale i do 7 puta, a HT ne..Zato se ne čudite šta se dešava..
U dionicama se kupuje budućnost…Razmislite koja je budućnost gore navedenih a koja HT-a..
Gore navedene malo dira kriza u Hrvata…. a HT…Pitaću vas nakon FI za Q2…
Ekipa ne pratim temu, pa da li mi netko može reći ako sada kupim ht dobijam li dividendu ili je s tim za ovu godinu gotovo?
gotovo,čekaj godinu dana za dividentu
makar ako imaš viška novaca kupi i čuvaj,nećeš izgubiti
da se i ja ukljucim u ovu raspravu.
Ht je pusijona imam je dosta po IPO (prilicno dosta) mirnije spavam jer je stabilna firma inace bi poludijo od brige.
Tko nam garantira da slijedece godine nece biti manja dobit i manja dividenda 50%.
Dok su ostale dionice bile kao npr.igh na 1500 kn Ht je bijo 190 kn,pa sad zakljucite sami koja je to zarada
Srce me boli kad vidim da sve skace dnevno po 6-7% ,a Ht jedva 0.50%.
SAto mislite nedaj boze da burza padne i da osjetimo novo dno…HT bi bijo 150kn i gdje je tu sad logika.
Da pojasnim:
Npr.Imate IGH sad je trenutno 4.400 kn u slucaju da burza pocme naglo padati zbog losih vijesti igh prodate po 3500 kn jer u prvom valu neuspijete prodati povise 4000 kn,a Ht pada pomalo po 2-3 kune dnevno i sve se nadate da ce ga netko drzati povise 200 kn kad on rokne na 150 kn.
sacekate nekjoliko dana kad igh padne na dno npr. 1000 kn,a ht padne na 150 kn i kupite obje dionice.
Prođe nekoliko dana igh se vrati na 4000,a HT na jedva 220,00 kn…GDJE JE TU LOGIKA:
ZNACVI HT JE SROT OD DIONICE.
Slucajno kad bi Ht dostigao cijenu od 300 kn do 07 mjeseca prodao bi sve i nikad nebi vise ulazijo u njega.
Ljudi moji ovdje smo svi da zaradimo,a ne da drizm neku dinonicu 3 godine.
Usao sam u HT kad je bilo za dividendu po 218 kn drzao sam ga dva mjeseza..znate po koliko sam ga prodao?…po 221 kn..sramota,a dok sam zaradijo cca 80% na igh,atpl i sad imam ulpl i thnk.
Nadam se negdje u 07 mjesecu kad mi ULPL bude 1400 kn,a THNK 4000 kn da ce Ht biti 300 kn
tada ga prodajem i vise nikad u HT neulazim..odnijo mi je dosta zivaca ove dvije godine.
Toliko od mene…pozz
pohlepan si….
zar je mala zarada 15-tak posto za 2-3 mjeseca? pa to je 60 posto godišnje
ako hoćeš više bavi se lihvarskim kamatarenjem
vi samo racunajte i kalkulirajte sada… za mene to radite prerano…
ja cu iduce godine u ovo doba… 😉
podcijenjena je dionica,veoma podcijenjena…
po cemu je po tvome podcjenjena…realna cijena HT je 330 kn…muda ce mi otpasti dok dođe na tu cijenu,a i nezaboravi da je je pun qurac na trzistu i nema sanse da napravi rast uskoro vrijeme.
Cim priđe 223 kn stvore se naloga 3 milje kuna na prodaju…mozes zamisliti sto bi tek bilo kad bi bila 230 kn,a ono govno od Mudri nikao da pocme kupovati…samo je on moze da digne sa 1.5 milijardi kuna al ocito nema u planu jos.
[/quote]
ne on nego fondovi štopaju
ovako imaju 15 posto prinosa na cijenu dionice
da je dionica 300 imali bi 10 posto prinosa
nedaju da cijena skače jer ovako imaju veće bonuse na profit a ništa ne riskiraju
HT je bila, je i biti će dividendna dionica. Naprosto to je strategija večinskog vlasnika. Ono što je tu pitanje za mene da li će i ubuduće poslovni rezultati omogučiti isplatu 30 kn dividende. Zašto? Najvjerojatnije će cijene telekomunikacijskih usluga padati (pogotovo kada uđemo u EU) jer nije za zanemariti da trenutno plačamo vrlo skupe impulse mobilne i fiksne, internet usluge i razno razne pakete, rauminge. Tako da je pitanje kolika će biti zarada HT-a kroz koju godinu. Do tada mirno spavam i čekam dividendu. [yawn]
nije to ništa skuplje nego u EU,a dok mi uđemo u EU proći će godina
tržište je podjeljeno,šire spektar usluga
imaju uvijek casha na računu hrpu,ne ovise o krizi u svijetu,cijeni nafte,brodarinama,cijenam sirovina itd itd….
imaju modernu tehnologiju i sređen problem viška radnika
mislim da je danas najisplativije držati novac u HT dionicama
da se razmijemo ja sam sve svoje prodao da malo zaradim u drugim dionicama ali kao i mnogi ovdje
vratiti ću se čim prestanem sa trejdanjem
HT mi dođe kao neki sef za novac
da se i ja ukljucim u ovu raspravu.
Ht je pusijona imam je dosta po IPO (prilicno dosta) mirnije spavam jer je stabilna firma inace bi poludijo od brige.
Tko nam garantira da slijedece godine nece biti manja dobit i manja dividenda 50%.
Dok su ostale dionice bile kao npr.igh na 1500 kn Ht je bijo 190 kn,pa sad zakljucite sami koja je to zarada
Srce me boli kad vidim da sve skace dnevno po 6-7% ,a Ht jedva 0.50%.
SAto mislite nedaj boze da burza padne i da osjetimo novo dno…HT bi bijo 150kn i gdje je tu sad logika.
Da pojasnim:
Npr.Imate IGH sad je trenutno 4.400 kn u slucaju da burza pocme naglo padati zbog losih vijesti igh prodate po 3500 kn jer u prvom valu neuspijete prodati povise 4000 kn,a Ht pada pomalo po 2-3 kune dnevno i sve se nadate da ce ga netko drzati povise 200 kn kad on rokne na 150 kn.
sacekate nekjoliko dana kad igh padne na dno npr. 1000 kn,a ht padne na 150 kn i kupite obje dionice.
Prođe nekoliko dana igh se vrati na 4000,a HT na jedva 220,00 kn…GDJE JE TU LOGIKA:
ZNACVI HT JE SROT OD DIONICE.
Slucajno kad bi Ht dostigao cijenu od 300 kn do 07 mjeseca prodao bi sve i nikad nebi vise ulazijo u njega.
Ljudi moji ovdje smo svi da zaradimo,a ne da drizm neku dinonicu 3 godine.
Usao sam u HT kad je bilo za dividendu po 218 kn drzao sam ga dva mjeseza..znate po koliko sam ga prodao?…po 221 kn..sramota,a dok sam zaradijo cca 80% na igh,atpl i sad imam ulpl i thnk.
Nadam se negdje u 07 mjesecu kad mi ULPL bude 1400 kn,a THNK 4000 kn da ce Ht biti 300 kn
tada ga prodajem i vise nikad u HT neulazim..odnijo mi je dosta zivaca ove dvije godine.
Toliko od mene…pozz
To sve stoji, ali je ht odlično dugoročno ulaganje,a osiguranje je i BF. Znači kupi, zaboravi da ju imaš, ubiri svake godine dividendu, a kad ti dosadi prodaj, u svakom slučaju bolje nego oročenje u banci. Ja sam svoj ht prodao na 290 jer sam vidio da ide puno ispod IPO cijene i više se nisam vraćao. Sada razmišljam da negdje uložim dugoročno na 10 i više godina, pa mislim da ću se djelomično vratiti.
….
eto, skoro će pasti burza, a ht ostaje gdje je i bio.
Nisam sporio da je sentiment važan, štoviše najvažniji, kotač cijele burze. No kod mene se sentiment zasniva na nekim provjerenim činjenicama a pretpostavljam da je i kod drugih slično – samo nam je različita percepcija tih činjenica …. no opet da toliko ljudi vidi ATPL (čiji sam primjer uzeo ali umjesto nje se može staviti x drugih firmi) kao fantastičnu priliku u godini kada će ova iskazati gubitak ili mizeran profit za mene je iznenađujuće, INA sa preuzimanjem koje je davno prošlo i nebuloznim gubicima u rekordnoj godini skače 60% od objave očajnih rezultata u prvom kvartalu – meni također nejasno, hajde da ostane na istom, ma neka nekim čudom i skoči 10-15% – to bih mogao objasniti sentimentom ali ovo – to mogu objasniti samo glupošću ili inside info-m.
hohner
———
Izgleda da taj fizikalni pojav ne postoji, -).
Ali da se kupuje Ht je i to orto. Ja vijerujem da Ht uskoro salvation.
Pozdrav nervoznim Ht- dioničarima.
Na koliko mora doči krobeks da bi se ovaj HT pokrenuo u + ?
izgleda na 5000
[sad]