HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 11:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
92.391
2,571
35,90
36,10
-0,56%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jethro
———

Hahahahaahaha, vidim da nisam jedini koji se grizem u guz… ali jedno je sigurno
(reče on sam sebi: eeee, pod sir san te kupija, pod sir ću te i izist) e ovog neče bit,
barem se nadam. heh

dana 29.10.2008 kad je crobex bio kao i danas, ht je bio u lipu kao i danas, dok je npr atlantska bila 795 kn (a danas je gotovo 980). u međuvremenu je ht doumio da ne zna gdje će s lovom, kupio obveznice rh uz kamatu (mislim) 8% godišnje, dao dividendu od 12% ipo cijene, izglasalo se da trezor uleće. ostale dionice – recovery totalni. kriza tek dolazi, no kako se čini, kriza je na tk kapitala odrađena. tk je osjetljiv i spekulantski workshop.
dok mahom sve dionice idu gore za 50-300%, ht upravo odrađuje 17% iznad najniže cijene zabilježene uopće.
trezor nema namjeru kupovati dionice u skorije vrijeme, kako mi se čini.
da bi cijena ht bila koliko-toliko u koraku sa tržištem (za koje i ne velim da je realno, ali je ipak – tržište), cijena bi trebala biti BAREM cca 350 kn. to nije nemoguće i to se začas napravi, no kad nije, ni ne treba više. sve će po inerciji.

mislim da je ht postao definitivno nešpekulantska dionica.
birajte: dionicu sa velikim amplitudama od xyz posto i dividendu spomena nevrijednu
ili
ht i njegovu dividendu od redovnih 10-15-ak posto.

ht je ok dionica koja me je upropastila. u biti, sam sam sebe upropastio čim sam je kupio.
a kupio sam je kad je crobex bio za 25% manji, a ona 3% viša.

ATPL na dan 29.10. i nije baš najbolji primjer jer je PBZ u to vrijeme izlazio sa 50000 komada i time značajno spustio cijenu dionice. Možda je bolji primjer da je HT bio na 223, a Crobex na 2161.
Nadalje, treba reći da su u periodu od 29.10. do danas pravo na prodaju stekli radnici koji su dobili dionice po ogromnom discontu, što je bio pritisak na cijenu iste. HT je isplatio znatno veću dividendu od ostalih sastavnica crobexa te je prinos na HT-u u odnosu na crobex znatno veći.

HT je dionica defanzivnog sektora i tako se i ponaša. Ko misli da slijedi brz i snažan oporavak ekonomije neće ulagati u ovu dionicu. HT je dionica za ulagače koji vjeruju da će oporavak hrvatske ekonomije biti dugotrajan i koji traže dionicu gdje će im biti plaćeno da čekaju dok se ekonomija ne oporavi.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nije mi jasno kako vi očekujete da dionica HT raste 100 % kad nije toliko pala. Ako svi znamo da smo je u IPO kupili po 265 kuna i dobili extra dionice, a bila je i dva puta dividenda od po cca 30 kuna onda ne možemo očekivati da naraste na 400 kuna.
Ne može se HT uspoređivati sa drugim dionicama, jer dok su druge padale po 5-10 posto na dan ili tjedan, ona je koliko toliko stabilna i samo je oko 15 posto ispod IPO.
Još jedna stvar, dok su ostale dionice padale ko kruške onda vam je bilo drago što ste u HT jer on je ipak držao vrijednost malo bolje???

djelimice si u pravu. iluzorno je očekivati nebulozni skok kad nije nešto ni ljosnula. prokomentirao sam to u jednoj od svojih ranijih pisanija – sjajna dionica za one slabog srca, nešpekulante koji nisu ništa izgubili. ima dionica koje su sada već na duploj ipo cijeni iako posluju za.urac (viro), no bogme ima i onih koji su na cca pola ipo cijene ili niže (atgr, mgma i sl).
li-la.
sretno svim hatejdžijama. i ja ću se vratit u ht nakon što zakrpam minus. i za cijelu penziju ću kupiti ht dionice.

Nije mi jasno kako vi očekujete da dionica HT raste 100 % kad nije toliko pala. Ako svi znamo da smo je u IPO kupili po 265 kuna i dobili extra dionice, a bila je i dva puta dividenda od po cca 30 kuna onda ne možemo očekivati da naraste na 400 kuna.
Ne može se HT uspoređivati sa drugim dionicama, jer dok su druge padale po 5-10 posto na dan ili tjedan, ona je koliko toliko stabilna i samo je oko 15 posto ispod IPO.
Još jedna stvar, dok su ostale dionice padale ko kruške onda vam je bilo drago što ste u HT jer on je ipak držao vrijednost malo bolje???

djelimice si u pravu. iluzorno je očekivati nebulozni skok kad nije nešto ni ljosnula. prokomentirao sam to u jednoj od svojih ranijih pisanija – sjajna dionica za one slabog srca, nešpekulante koji nisu ništa izgubili. ima dionica koje su sada već na duploj ipo cijeni iako posluju za.urac (viro), no bogme ima i onih koji su na cca pola ipo cijene ili niže (atgr, mgma i sl).
li-la.
sretno svim hatejdžijama. i ja ću se vratit u ht nakon što zakrpam minus. i za cijelu penziju ću kupiti ht dionice.

[/quote]

Nadajmo se da nisi zakasnio uhvatiti val. Imaš pravo godine bi trebale biti faktor u slaganju portfelja, nije svejedno da li imaš 5 ili 35 godina do penzije.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sumnjam da se može očekivati uzlet HTa prije nego što se onaj veliki skrbnički PBZa iskrca na neku pristojnu mjeru oko 1% odnosno kada OMFovi budu imali 2-3%

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

da se nadovežem na twixera

HT je kao obveznica sa dobrom kamatnom stopom zato ne očekujem neke lude skokove

HT-u po meni je realna cijena oko 300 kuna, ne sada već u doba stabilne ekonomije jer se može očekivati 8-10% dividende na tu cijenu

ako tržište nastavi sa rastom, HT možda može potegnuti na 250

ako tržište okrene prema dolje, HT neće pasti ispod 200 kuna (uz podršku trezora, ako je bude)

sve preko 300 je skupo što ne znači da neće biti 400 kuna, ali da bi tu cijenu opravdala, trebala bi se zadržavati dobit ili investirati u regiju, ali niti jedno od toga nije realno

Sumnjam da se može očekivati uzlet HTa prije nego što se onaj veliki skrbnički PBZa iskrca na neku pristojnu mjeru oko 1% odnosno kada OMFovi budu imali 2-3%

Taj skrbnićki su ti GDR-ovi u Londonu i najveći dio čine GDR-ovi mirovinaca.

Kako god – dok ne budu mirovinci na 2-3% nema HTa gore. Dobro je što su se dionički/mješoviti fondovi dobro ispuhali tako da ne mogu pretjerano rušiti cijenu.

Dečki,ovdje je badava trošiti rijeći.Pogledajte samo kada je izglasana dividenda i bila skupština.Koliko je tada bio IGH-a,Tehnika,LUKA RIJEKA,JDPL i da ne nabrajam dalje,a gdje su sad.Ja bi danas rađe ovaj njihov rast ,nego HT i njegove dividende.Ko je bio pametan pokupio dividendu HT-ea i prebacio se u ove brzo rastuče dionice napravio je posao i ja mu čestitam.Ko mi je kriv što sam "budala"pa nek samo čuvam HT i dalje kao sigurnu luku.Jer ovo što se sada piše po forumu o HT-eu nije ništa drugo nego plakanje što smo ostali u njemu.

Kako god – dok ne budu mirovinci na 2-3% nema HTa gore. Dobro je što su se dionički/mješoviti fondovi dobro ispuhali tako da ne mogu pretjerano rušiti cijenu.

Mirovinci su preko 4,5 (skoro 5) kada zbrojiš sve što imaju u Londonu i što imaju njihovi dobrovoljni fondovi.

Možemo mi tu sada zbrajati što želimo ali mislim da je moj stav bio jasan a sada ću ga pokušati još preciznije definirati: dok OMFovi ne dokupe još cca 4% HT neće ostvariti brži rast, rasta će biti, daleko od toga, ali ćemo u njemu debelo zaostajati za CROBEX-om.

Možemo mi tu sada zbrajati što želimo ali mislim da je moj stav bio jasan a sada ću ga pokušati još preciznije definirati: dok OMFovi ne dokupe još cca 4% HT neće ostvariti brži rast, rasta će biti, daleko od toga, ali ćemo u njemu debelo zaostajati za CROBEX-om.

Oni sigurno neće pumpati dionicu jer nemaju namjeru da je uskoro prodaju. Teško je skupiti 4% HT-a jer je cijelokupna prodaja u ovom trenutku 0,43%.

New Report

Close