HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 12:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,90
118.411
3,044
38,90
39,00
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

imaš pravo ,
RBA fond je prestigao AZ fond i zamjenili su mjesta,
to me zbunilo.

dakle AZM fond – nekupuje!

Mirovinci nastavljaju kupovati.

Raiffeisen mirovinac dokupio novih 101.035 dionica HT-a, a PBZ Croatia dokupio 12.500 dionica HT-a. Raiffeisen mirovinac je prošli tjedan kupovao u Londonu, sada je to vidljivo.

očito se dijelom kupovalo u londonu .

ukupno RBA i PBZ mirovinci u ona dva dana kupili 296.755 komada
PBZ ( skrbnički ) prodao 305.000 komada
ukupno promet u ta dva dana 283.464 komada na ZSE

Ivica Mudrinić: HT 1. srpnja otpušta 30 posto menadžera

http://www.seebiz.eu/hr/analize/ivica-mudrinic-ht-1.-srpnja-otpusta-30-posto-menadzera,45435.html

ekipa nemojte se zavaravati!
ko bi pametan čekao 2mj. da cijena naraste i onda kupovao po 5% višim cijenama?!?
ovo je čista manipulacija mafije!
novcima hrvatskih građana podigla se letvica za povoljan iskrcaj mafijaša koji su očito zasjeli i na ZSE

globalno se slazem ali na najlikvidnijoj dionici koja nema prevelike razlike u cijeni ne rade takve stvari.
ne zato sto ne zele vec ne mogu ju toliko spustiti kao spomenuti IGH.
rast im za mjesec-dva ne moze biti veci od 100% dok na drugima moze…
mislite da su po 222 preplatili? mozda za koji postotak po trenutnom stanju ali po koliko ce prodavati trezoru.
trostruki prinos od moguce ostvarive kamate s time da nemas orocenje vec unovcis za koji mjesec…
da vas cujem dionicari od dividende idete na kurve, u IGH ili HT?
mozda je poslije svega ovo prvo najbolji izbor, pokloniti si masazu za mudru odluku ulaganja…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

8. svibnja Raiffeisen mirovinski kupio je 147.220 dionica HT-a, a PBZ Croatia mirovinac je kupio 36.000 komada HT-a. S obzirom da je to više negoli je bio cijeli promet HT-om na burzi dobar dio je kupljen izvan redovnog poslovanja burze.

točan podatak od jučer do danas na TOP 10 sljedeće bitne promjene

AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND kupili 19.554
RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND kupili 127.666
PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND kupili 36.000

dakle sva tri mirovinca kupuju!
i to 8.5. po cijenama od 518,06 do 222,84

ima li ko da im proda još ?

[wink]
[/quote]

Nešto si krivo vidio. Ove godine AZ mirovinac nije kupovao dionice HT-a pa niti prije par dana. Ovi moji gore navedeni podaci su točni.
[/quote]
nemojte se svadat doci ce mudri za trezor uzet 8 188 850 djonica.
braniteljski ak mu proda imace 100% cash, pa to nije onda fond
kupaca ima ali prodavace ne mogu nec, kolko svi mirovinci zajedno imaju djonica 2,37 miljardi u svim djonicama a HT-a?
bice drhtave rucice da ce biti target a nekak se pokazalo da i nisu bas tako nesigurne…
dobro je to kad za dionicu imas kupca a nemas prodavaca ili netko suvislo moze replicirati umjesto kaj je ljut pa mi jedinicu stisne?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Samo bez panike ljudi!
Ova situacija je klasična taktika fondova.
Krenuli su s kupovinom i poupili sve do 220kn a zatim naglo prestali sa dokupom čime je HT počeo padati. Naravno, sad će masa bakica, dedeka i ostalih dioničara tog mentalnog nivoa pomisliti – "…gledaj, mogao sam prodati po 220 a cijena je sad počela padati pa sutra moram prodati pošto-poto da sačuvam i to malo…"

Kad se takvih dovoljno sakupi na prodaji, fondovi će se opet aktivirati i pokupiti sve do cijene 225 pa će opet naglo prekinuti sa kupnjom i naravno – srušit cijenu.

Jer, ljudi, pa fondovi gledaju dugoročno. Da’l će cijena HTa u slijedećih 10 mjeseci 5 puta porasti-pasti, njima je sasvim svejedno. Do slijedeće godine moraju pokupit maksimalno moguće HTa po najmanjoj mogućoj cijeni jer će tim tempom do tada cijena na 300 kn a tu će još biti i dividenda od 10% a tako onda i svake slijedeće godine…

A kad čovjek pogleda dobit fondova zadnje dvije godine (minus!) onda i konstantna dobit od 10% samo u dividendi ne izgleda tako loše [cool]

Ako trgujete na dnevnom ili mjesečnom nivou, nemate kaj tražiti u HTu. Ako pak ga kupite sad po 215kn, sa slijedećom dividendom 2010 godine imat ćete cca 40 – 60% dobiti.

Uf kaj sam se raspisal. Ovo je dobra psihoterapija, odmah se osjećam bolje. [lol] [lol] [lol]

slazem se s taktikom fondova ali propustili ste spomenuti krcat trezor koji ceka kao zapeta puska?
kaj cemo sad imamo samo kupce a bakice davno prodale po dobrih 225?

slazem se s taktikom fondova ali propustili ste spomenuti krcat trezor koji ceka kao zapeta puska?
kaj cemo sad imamo samo kupce a bakice davno prodale po dobrih 225?

Mislim da si previše siguran u to da će trezor zaista i početi kupovati. Uprava je dobila suglasnost skupštine da može kupovati dionice, ali to ne znači da će ih zaista i početi kupovati.
Možda i bude kupovao, ali samo u slučaju značajnijeg pada cijene dionice, odnosno da zadrži vrijednost za dioničare. U tome leži sigurnost HT-R-A.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

ekipa nemojte se zavaravati!
ko bi pametan čekao 2mj. da cijena naraste i onda kupovao po 5% višim cijenama?!?
ovo je čista manipulacija mafije!
novcima hrvatskih građana podigla se letvica za povoljan iskrcaj mafijaša koji su očito zasjeli i na ZSE

globalno se slazem ali na najlikvidnijoj dionici koja nema prevelike razlike u cijeni ne rade takve stvari.
ne zato sto ne zele vec ne mogu ju toliko spustiti kao spomenuti IGH.
rast im za mjesec-dva ne moze biti veci od 100% dok na drugima moze…
mislite da su po 222 preplatili? mozda za koji postotak po trenutnom stanju ali po koliko ce prodavati trezoru.
trostruki prinos od moguce ostvarive kamate s time da nemas orocenje vec unovcis za koji mjesec…
da vas cujem dionicari od dividende idete na kurve, u IGH ili HT?
mozda je poslije svega ovo prvo najbolji izbor, pokloniti si masazu za mudru odluku ulaganja…
[/quote]
Hm, kad čovjek trezveno razmišlja ,nije mu ništa jasno, ogromni prometi nikakvi pomaci-onda teza gosp Frkija stoji. Međutim, koliko se god fond manageri iz Oif-ova uklapali u teoriju zavjere za sisanje uplata za OIFove iz jadnih plaćica da bi se veliki igračii iskrcali i pobrali vrhnje, jer ce jadna dionica spast na niske grane??- ja osobno ne zelim vjerovati u tu pricu, jer sam po prirodi ulagač znači optimist. Stoga ću divi i dendu gosp. LookaBorna uložiti u fan&pleasure u nekom od fancy resorta i povremeno se uključiti u zbivanja na ZSEu da bih utvrdio koliko sam ostao kratak [cry] ops, koliko mi se podebljao portfelj [cool].
I kako bi rekla jedna naša pjesma…..Uzalud vam trud svirači za drugog su dunje žute…( čitaj za dijoničare HT-R-A) pozdravček i glavu gore. [thumbsup]

Mirovinci nastavljaju sa shoppingom. Raiffeisen kupio 9469 dionica HT-a, a PBZ Croatia 6100 komada.

Lijep pozdrav….
Van sam svega , zato pitam nešto što oćigledno svi znate , kada će biti isplačen drugi dio dividenda ?
Hvala na odgovor..

Lijep pozdrav….
Van sam svega , zato pitam nešto što oćigledno svi znate , kada će biti isplačen drugi dio dividenda ?
Hvala na odgovor..

Sutra

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Lijep pozdrav….
Hvala na odgovor..

sutra ide ispalata, volim takve ulagace neuke i nezainteresirane. vjerovatno ih u HT-u ima u postotnom racunu najvise sto je svakako dobro jer rucice i nisu toliko drhtave kako neki prizeljkuju a nova lova mislim da se nece odraziti ubacivanjem casha na burzu i rast…
veliki kordiniraju cijenom, netko ce reci da je to dobro ili lose ali u ovakvim vremenima mislim dobro.

New Report

Close