Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,50 | 38,80 | 0,00% |
Jubito je napisao:
Stvarno bi bilo smiješno da sve dionice nastave rasti 100%, a da HT-R-A iza koje stoji najprofitabilnija firma u HR skoči samo za 10%.
Sigurnost i miran san ima svoju cijenu. Ova dionica nije za daytradere već za one koji nakon godine dana neće biti nesretni ako zarade 15 -20 %.
Broj 4. iz Top 10 se smanjio u jednom danu (07. travnja) za 305.000 kom dionica HT-a i to će biti, ako se ne varam većinom, ako ne i sve, u Londonu. Raiffeisen mirovinac je istoga dana na ZSE kupio 23.332 dionice HT-a, a PBZ Croatia mirovinac kupio je 2.000 dionica HT-a. Navedenoga dana je protrgovano 136.169 dionica HT-a tako da su mirovinci sudjelovali u kupnji sa 18,6% što nije malo, ali očito je da su se uključili neki drugi puno jači igrači negoli naši mirovinci.
Moram i sebe ispraviti. Datum je naravno 7. svibnja a ne travnja.
Sigurnost i miran san ima svoju cijenu. Ova dionica nije za daytradere već za one koji nakon godine dana neće biti nesretni ako zarade 15 -20 %.
U nekim bi se drugim vremenima s tobom u potpunosti složio, ali ne u razdoblju u kojem se događa oporavak, a dionica je ispod svake realne cijene.
Da podsijetim, sutra i prekosutra su sastanci sa institucionalnim investitorima:
http://zse.hr/default.aspx?id=25380
Do sada takvi sastanci nisu urodili ni rastom cijene niti rastom prometa. Možda od ovih ipak bude neke koristi.
Jubito je napisao:
Stvarno bi bilo smiješno da sve dionice nastave rasti 100%, a da HT-R-A iza koje stoji najprofitabilnija firma u HR skoči samo za 10%.
skroz ok komentar.
samo ja ću biti ovdje malo optimističniji, zbog tendencije oporavka svj.marketa i velikog pada crobi-a i ht-a , očekujem veći postotak rasta , dakle više od 20% .
ali, i sa ovih 15-20% bih bio potpuno zadovoljan.
malo rasta od dionice , malo dividende, trebamo biti svi zadovoljni.
Da podsijetim, sutra i prekosutra su sastanci sa institucionalnim investitorima:
http://zse.hr/default.aspx?id=25380
Do sada takvi sastanci nisu urodili ni rastom cijene niti rastom prometa. Možda od ovih ipak bude neke koristi.
možda nešto i bude.
primjećuje se povećano trgovanje ima već par dana , i LSE je proradio, jučer je zaključna cijena bila 231,00 Kn .
Ma koliko ja vidim ovo čudo ne raste ništa ….
Neznam od kuda vam to da raste …
Koliko vidim jedan ADRIS koji je bio 100 kn ispod , skoro nas prešišao ….
Ovih 30 kn dividende nije ništa … kad se na drugima moglo uhvatit 50 – 100 %……
Znam da je ovo najstabilnija dionica na ZSEu al pošteno je reći da joj je cijena ista
i na Crobexu 1400 i na 1850 ….
Kupio sam je po 220 i pokupio tih 17 kn , i sad sam ostao ovdje zaglavljen , HT jeftin
sve drugo skupo ….
Velikim si dijelom u pravu, ali smo svi koji smo u njoj nekako tvrdoglavi i uvjereni da će prije ili kasnije i ona porasti za 50-100%. Vrlo lako može biti da smo utopisti i da to nikada nećemo dočekati.
[/quote]
Obojica ste apsolutno u pravu, međutim.. lako je nakon rasta misliti da se moglo uhvatiti 50% rasta nečega no za to treba ili biti vidovit ili imati inside inf. ili imati jako puno sreće i naravno vjere u dionicu od koje očekuješ rast. Vjeru u to zasnivam isključivo na fundamentima i poznavanju poslovanja kompanije. Bojim se da je malo na ovom forumu ljudi koji su u mogućnosti imati portfelj sačinjen od šest ili sedam raznih što "jakih" , što "slabih" dionica te hvatati rast (ali i pad) na njima zavisno od trenutačnog trenda. Mi ostali jednostavno smo osuđeni na možda dve ili tri dionice i sa njima baratati najbolje što znamo. Ove dionice koje odrade veliki rast isto tako mogu odraditi isti toliki i pad, a da ne trepneš okom. Govorim iz vlastitog iskustva sa npr. HDELom. Uprvo iz toga razloga čini mi se pametnije imati barem 80% portfelja u jakoj i stabilnoj dionici, a ostalih 20ak% iskoristiti za igranje, hvatanje nekakvih naglih rastova i slično..čisto da ne bude dosadno samo gledati u monitor, a ne raditi ništa.
pozdrav svim imaocima ove dionice ma gdje bili
možda nešto i bude.
primjećuje se povećano trgovanje ima već par dana , i LSE je proradio, jučer je zaključna cijena bila 231,00 Kn .
Ma bude prst i u drugo oko koje je još ostalo otvoreno.
A sada se već počnite pripremati na nešto nevjerojatno što će usljediti 19.05., a to je pad dionice za 17 Kn iako smo već taj pad odradili.
Mafija i ovce hrvatske uvijek znaju bolje!
čini se da imamo rasplet,
PBZ d.d.
tj. skrbnički račun – ko zna koga – PRODAJE!
i to 305.000 komada – recimo da se to odnosi na ove promete 7. i 8. svibnja.
to i nije neka novost , taj prodaje već odavno – od 31.9.2008. do danas -887.632 komada
ostalo mu je još 1.789.617 komada
Raiffeissen DMF i dalje kupuje i ne odustaje + 23.000 komada
al najinteresantinje je da kupuje izgleda neki sasvim novi igrač, jer kupiti cca 300.000 u samo dva dana a nepojaviti se u TOP 100 ( ulaz je cca 517.000 komada ) znači da ga očekujemo uskoro
i znači da ne kupujue novcem iz kasice prasice [proud]