HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,07
176.037
4,881
36,00
36,40
-0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.poslovni.hr/114407.aspx

alabama, ne znaci da ce HT ispod 200, ali znaci da ce mozda biti bar 204 – ako ne i manje…
a to je 2% manje nego sada.
lako ja kupim opet za 205kn.

– o.k. tu loviš razliku 2-3kn.
– ma može po meni HT i na 150kn,
– samo je on tada investicija snova na toj i nižim cijenama od te.

– nego primjetila sam kako ste se ipak dobro polomili u tim kanalima.
– i što je s onom vizijom Vašeg mentora o targetu 130kn,
– tu mi sada ipak nešto nije jasno jer Vaš mentor više ne piše.
– je li se sada taj target spušta na 100kn ????????
– nisam dovoljno pametna, ali zar sada ne bi trebalo taj target spustiti za cca 30kn odnosno dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

p.s. nažalost sam mišljenja kako ćete pogubiti sve novce, a nećete se naučiti ulagati.
[/quote]
nebi li to bio presedan, pad uz najavu otkupa trezora.
mislim da i domaci fondovi ne mogu biti bas tolko arogantni.
ostaje zakljucak da svi zale sto nisu usli ispod 200 u bilo kojem trenutku, tu cijenu vise necete docekati.

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-investitori-vjeruju-u-rezultate-ht-a-i-ine,43531.html

dionice ht-a su definitivno najbolje utočište trenutno za moju ušteđevinu,i ne vidim zasad nigdje bolje prilike da uložim novac osim ove dionice..

ne slazem se, kad je ovakva situacija – (hard) cash is king
euri, CHF, biraj

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

@maill

nemam pojma za radnike.
ali ja se iskrco na 208kn.
[bye]

Ja isto, ostalo mi jos nesto, ali veci dio sam prodao i kupio Eure. Ako i naraste nesto HT, nece toliko koliko ce Kuna past

[/quote]

Koji to broker isplačuje lovu od prodanih dionica isti dan?!?

Ajde nemuljaj.
[/quote]
pa kad sam rekao da sam sve isti dan napravio???

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/670-09-HT_najava_Q1_2009.pdf

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ovo stvarno nema smisla, pa šta vi mislite da ja mogu svaki dan dizat cijenu ove dionice. Daj te se malo uljučite i ostali, šta čekaš ti Mudriniću?

@šanto

A šta si ti, neki fond menađer ili…bogati mali ulagač.

Ovo stvarno nema smisla, pa šta vi mislite da ja mogu svaki dan dizat cijenu ove dionice. Daj te se malo uljučite i ostali, šta čekaš ti Mudriniću?

zna da ja moram prodavati idući mjesec stotinjak tisuća komada pa čeka [cry]

Kod mene je još uvijek u +0,23. samo da me ovaj sa 1000 kom. ne pobidari.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Vaš link

Hrvatske telekomunikacije će idućeg tjedna objavili "stabilne“ rezultate poslovanja u prvom kvartalu 2009. "uz profitabilnost koja je i dalje na vrlo visokom nivou“, procjenuju analitičari austrijske Erste banke. HT će nerevidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal objaviti u četvrtak, 30. travnja.
Prema procjeni Erste grupe, neto dobit HT-a porast će u prvom kvartalu za 5 posto, na 575 milijuna kuna s 548 milijuna kuna u prvom tromjesječju 2008. unatoč blagom padu prihoda, od 0,7 posto, koji bi iznosili 2,025 milijardi kuna. Pri tome, Erste očekuje da će prihod od segmenta mobilne telefonije porasti za 4 posto na godišnjoj bazi podržan značajnim prihodom od veleprodaje što je posljedica nacionalnog sporazuma o roamingu s konkurentom Tele2.
Prihod segmenta fiksne telefonije T-Coma past će za 4,1 posto na 1,123 milijarda kuna.
Na troškovnoj strani se očekuje blago poboljšanje, a time bi telekom ostvario "jaku“ EBITDA maržu od 45,9 posto, u usporedbi s 45,5 posto u prvom kvartalu 2008., procjenjuje Erste. Analitičari dodaju kako se doprinos neto dobiti može očekivati od značajnih cash pozicija telekoma.
Preporuka Erste banke za dionice HT je "akumulirati“, a ciljana cijena je 330 kuna.

Ne sviđa mi se kad analitičari banaka daju prognoze o rastu dobiti. Moja prognoza bila bi slijedeća:

1. segment prihoda od fiksne telefonije na godišnjoj razini neće imati nikakav pad uslijed snažnog rasta broja ADSL i MAXTV pretplatnika (ne bih gledao samo kvartal nego bih ga pomnožio sa 4) i ipak malo racionalnijeg korištenja mobitela
2. segment T-mobile će imati rast prihoda 1-2% na godišnjoj razini s obzirom da će efekt ugovora sa Tele 2 djelomično smanjiti utjecaj recesije. možda čak ove godine T-mobile neće imati rast
3. na troškovnoj strani očekujem uštedu, ali samo u 1Q. Na nivou cijele godine, očekujem rast troškova uslijed snažnog investicijskog ciklusa značajno većeg od prethodnih godina.
4. za 2009. godinu očekujem dobit na nivou prošlogodišnje (+/- 2%)

Ciljana vrijednost HT-a je po meni je 300 kuna, ali nikako ne bih žurio sa akumulacijom. Za to ima vremena u drugoj polovici godine.

Pozdrav svima od novog člana [bye]

New Report

Close