Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Pa gdje je PTKM sada na 260 kuna, imam gubitak od 20000 kuna + provizija i tebi je smiješno, jel?
nije. baš naprotiv. ali smiješna mi je tvoja neozbiljnost i neodgovornost. ako si već uletio s toliko puno novca onda ti neće bit problem kupiti još sada kada je samo 260 za jedno 200 ili 300 tisuća. ja sam lijepo pisao da sam svoje prodao na 300 i sad opet lagano skupljam a poslje HTa se vraćam u ovu dionicu i s više nego što sam imao. svako je imao svoje kikseve pa je rijetko tko optuživao druge zbog toga. jer ti si očito daytrejder špekulant kojemu u najmanju ruku baš i ne ide. još jednom – više sreće ti želim na drugim dionicama i ako hoćeš možeš i zbog ovog posta poslati privatnu poruku adminu jer ti ne paše kad ti se nešto iskreno kaže. evo ja uzimam 5 paketa HTa pa i ako spušim neću tužit novine jer su predviđale rast od 100%. Pozdrav!
tihac je sigurno i vani znal dobiti pljusku, pa umjesto da vrati je isto tuzakal 🙂
[color=blue]Deset dana za stabilizaciju cijene dionice T-HT-a[/color]
Prema riječima glasnogovornika Zagrebačke burze Željka Karduma, prvih dana bi cijena mogla znatnije fluktuirati i trebati će desetak dana da se cijena stabilizira. Na Burzi se pripremaju za veliki promet dionicama T-HT-a koji se očekuje prvih dana
U četvrtak će vlada odrediti raspon cijene dionice T-HT-a kao smjernicu potencijalnim sudionicima u inicijalnoj emisiji dionica (IPO) koja počinje otvaranjem knjige upisa u ponedjeljak 17.rujna. Konačnu cijenu po kojoj će zainteresirani ulagači na kraju kupiti dionice vlada će odrediti nakon 1.listopada, ali prava cijena će se odrediti tek trgovanjem na burzi. Prema riječima glasnogovornika Zagrebačke burze Željka Karduma, prvih dana bi cijena mogla znatnije fluktuirati i trebati će desetak dana da se cijena stabilizira. Na Burzi se pripremaju za veliki promet dionicama T-HT-a koji se očekuje prvih dana. Održan je poseban sastanak predstavnika burze sa brokerima na kojemu se raspravljalo o tehničkim pripremama za veliki broj naloga za trgovanje koji se očekuju prvih dana kotacije nove dionice. Dionica T-HT-a bi na Zagrebačkoj burzi trebala početi kotirati 5.listopada.
izvor: Lider.hr
Evo FA za THT sa podacima iz godisnjeg izvjesca za 2006 godinu i to za cijenu od 240 i 310 kn
ove marže nisam rasclanio pa su sve iste ali ostalo je ok
[color=blue]Deset dana za stabilizaciju cijene dionice T-HT-a[/color]
Prema riječima glasnogovornika Zagrebačke burze Željka Karduma, prvih dana bi cijena mogla znatnije fluktuirati i trebati će desetak dana da se cijena stabilizira. Na Burzi se pripremaju za veliki promet dionicama T-HT-a koji se očekuje prvih dana
U četvrtak će vlada odrediti raspon cijene dionice T-HT-a kao smjernicu potencijalnim sudionicima u inicijalnoj emisiji dionica (IPO) koja počinje otvaranjem knjige upisa u ponedjeljak 17.rujna. Konačnu cijenu po kojoj će zainteresirani ulagači na kraju kupiti dionice vlada će odrediti nakon 1.listopada, ali prava cijena će se odrediti tek trgovanjem na burzi. Prema riječima glasnogovornika Zagrebačke burze Željka Karduma, prvih dana bi cijena mogla znatnije fluktuirati i trebati će desetak dana da se cijena stabilizira. Na Burzi se pripremaju za veliki promet dionicama T-HT-a koji se očekuje prvih dana. Održan je poseban sastanak predstavnika burze sa brokerima na kojemu se raspravljalo o tehničkim pripremama za veliki broj naloga za trgovanje koji se očekuju prvih dana kotacije nove dionice. Dionica T-HT-a bi na Zagrebačkoj burzi trebala početi kotirati 5.listopada.
izvor: Lider.hr
Kaj tu ima novoga? Nisi ni trebal postati.
Hanfa će analizirati kupce dionica HT-a s pet i više punomoći
Darko Baniček
darko.banicekbusiness.hr 12.09.2007 12:29
Pročitaj komentare(3)
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga će od agenata za prodaju dionica HT-a inicijalnom javnom ponudom dobivati prijave o svim ulagačima koji upišu pakete dionica temeljem pet i više punomoći.
U Hanfi su Business.hr-u potvrdili da su Erste banka, HPB i Fina dužni prijaviti ulagača koji upiše pet ili više paketa temeljem punomoći. Takvi investitori bit će podvrgnuti posebnoj analizi Hanfe kako bi se spriječile eventualne zloporabe.
Iskustva s IPO-om Ine govore da će mnogi zainteresirani investitori upisivati dionice na užu i daljnju rodbinu, pa i na prijatelje, kako bi ostvarili popust, te da će interes za upis iznad 38.000 kuna biti znatno manji.
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=&vijestid=231
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga sukladno odredbama članka 105a. Zakona o tržištu vrijednosnih papira ( Narodne novine br. 84/02, 138/06) zatražila je očitovanje glavne urednice gđe. Đurđice Klancir – POSLOVNOG TJEDNIKA – Business.hr, u vezi s člankom objavljenim 06.rujna 2007. pod naslovom „Dionica HT-a ima potencijal rasta 100 posto“ autorice Sanje Kapetanović, na strani 8-9. koja iznosi predviđanja o kretanju cijene dionica HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. Zagreb u nadolazećoj javnoj ponudi. Isto očitovanje Agencija je zatražila od glavnog urednika gosp. Gorana Ogurlića iz „Večernjeg lista“ u vezi s člankom objavljenim 11.rujna 2007. autorice Snježane Mlinarević pod naslovom „Dionica upola stvarne cijene?“ na strani 2-3. u kojem se iznose neutemeljene spekulacije o kretanju cijene dionica HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. Zagreb.
Čemu uopće više punomoći za upis kad se sve može riješiti i bez te specijalne punomoći.
Dovoljno je da ljudi sami upišu Ht u Fini ili banci, jednostavnije je nego ići kod bilježnika i ovjeravati tu punomoć.
mreich
Čemu uopće više punomoći za upis kad se sve može riješiti i bez te specijalne punomoći.
Dovoljno je da ljudi sami upišu Ht u Fini ili banci, jednostavnije je nego ići kod bilježnika i ovjeravati tu punomoć.
meni koji nezivim u Lijepoj Nasoj glavni razlog punomoci je da novac koji bude “visak”, (rezanje paketa) direktno sjeda na moj racun, a dalje sistem on-line. isto tako cisto iz prakticnih razloga da familiju neoptrerecujem sonim sto mogu sam odraditi.
sto se dogadja ako potraznja bude npr. 20-30% veca od broja dionica?
svima proporcionalno se skida postotak ili se odredjuje nova granica od npr 30000kn za povlasteni upis??
pozdrav