Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,93 | 87.644 | 2,439 | 36,00 | 36,20 | 0,00% |
Zna li itko jesu li na skupštini govorili kad će počet trezor kupovati.
Pravnici pomozite!
Pitanja je, moraju li čekati upis odluka skupštine u sudski registar prije početka kupovanja trezora?
Evo link na odluke Glavne skupštine dioničara HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d.
održane dana 21. travnja 2009. godine
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/650-09-HT_odluke_GS.pdf
Zna li itko jesu li na skupštini govorili kad će počet trezor kupovati.
Ad 7.
Pod ovom točkom dnevnog reda donesena je sljedeća odluka:
1. “Upravi HT – Hrvatskih telekomunikacija d.d. daje se ovlaštenje da za račun
Društva stječe dionice Društva, uz sljedeće uvjete:
– Uprava može steći dionice Društva u broju, koji ne smije prijeći 10% (deset
posto) temeljnog kapitala Društva.
– Pri stjecanju i raspolaganju dionicama Društva Uprava je ovlaštena odstupiti od
odredbe članka 211. odnosno članka 308. st. 2. i 4. Zakona o trgovačkim
društvima.
– Uprava je i bez posebne odluke Glavne skupštine ovlaštena povući vlastite
dionice Društva.
– Najviša cijena po kojoj se kupuju dionice Društva ne smije biti iznad 10%,
odnosno ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom
prethodnog dana trgovanja.
– Ova ovlast vrijedi 18 mjeseci od dana donošenja ove odluke.
2. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjiva je u razdoblju važenja
ovlasti danih ovom odlukom.”
Pravnici pomozite!
Pitanja je, moraju li čekati upis odluka skupštine u sudski registar prije početka kupovanja trezora?
[/quote]
Ad 7.
Pod ovom točkom dnevnog reda donesena je sljedeća odluka:
1. “Upravi HT – Hrvatskih telekomunikacija d.d. daje se ovlaštenje da za račun
Društva stječe dionice Društva, uz sljedeće uvjete:
– Uprava može steći dionice Društva u broju, koji ne smije prijeći 10% (deset
posto) temeljnog kapitala Društva.
– Pri stjecanju i raspolaganju dionicama Društva Uprava je ovlaštena odstupiti od
odredbe članka 211. odnosno članka 308. st. 2. i 4. Zakona o trgovačkim
društvima.
– Uprava je i bez posebne odluke Glavne skupštine ovlaštena povući vlastite
dionice Društva.
– Najviša cijena po kojoj se kupuju dionice Društva ne smije biti iznad 10%,
odnosno ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom
prethodnog dana trgovanja.
– Ova ovlast vrijedi 18 mjeseci od dana donošenja ove odluke.
2. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjiva je u razdoblju važenja
ovlasti danih ovom odlukom.”
Po ovome mogu i danas već početi kupovati
nerazumjem zasto pada umjesto da je dignemo na nekih 220-230 kn,a ne da pocmu otkupivati sa 204 kn [angry]
mislim da švabo nece kupovati iznad 200kn,molio bi info ako netko zna koliko su švabi placali dionicu u prvom krugu privatizacije,a koliko u drugom?hvala
Malo si mislim i… što zapravo znaći to što HT ima izvrsnu dobit i ne zna što će s lovom.. može znaćit jedino to da nas dobrano i nemilice pljačkaju…koliko nam po tome naplaćuju svoje usluge bezobrazno više nego što bi isto tako mogli imat neku manju ali pristojnu dobit.. a mi im na to skidamo kapu i divimo se.."tvornica novca"… jbt ljudi su ovce.. [lol] .. pa nek mi neko kaže da dionica ovih lopuža ne vrijedi bar 300kn.. [lol]
Tebi baš i nije jasno što znaći biti suvlasnik ili vlasnik firme. Pridruži se ti ovim sindikalcima izgleda da ti je tamo mjesto, a ne ovdje gdje je kapitalizam glavna vodilja.
Ako netko dođe sa skupštine, bio bi mu zahvalan da napiše ukratko o ćemu se govorilo i dali je bilo riječi o nećemu što se nije moglo isčitati iz FI i dnevnog reda skupštine.
[/quote]
O pa jasno mi je itekako, zato nisam glup da ne budem u ovoj dionici… [proud] .. kad im već plačam skupo usluge e pa bar ću ubrat nešto od toga..
A ti mi reci da ono šta sam ja napisao ne stoji… pa dobit im je zapravo sramotna.. [lol]
[/quote]
Može se izvući dobit iz HT-a a usluge koristiti kod jeftinijih….!!!???
Ili ne????
nema veze kolega sto svabo nece ispod 200,a mi je nedamo ispo 230 i bit ce prisiljn kupiti [thumbsup]
jel ovo mozda trezor dize ht???ehehe,,,,tuzno al ipak se vidimo na 180 uskoro…..
Mislim da se trezor polako puni. Ako neko ima inf. iz SDA molim neka sa nama podijeli.
mislim da švabo nece kupovati iznad 200kn,molio bi info ako netko zna koliko su švabi placali dionicu u prvom krugu privatizacije,a koliko u drugom?hvala
Prvih 35% (1999.) oko 210kn, drugi dio 16% (2001.) za cca 290kn.