HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 17:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Mišljenja sam da je bolje da cijena bude nešto veća (cca 270 do 280) nego da nam režu pakete. ovdje je bitniji postotak rasta nego fundamenti kao i na dosta dionica u nas. realno gledajući mislim da bi na duže vrijeme HT mogao doći na razinu 450-550 kn.

Nema šanse, T-HT možda ode 10-15% u nekom kratkom vremenu sve ostalo su zablude.
Kada realno pogledaš, nijedna dionica preko IPO neće odraditi rast kao Magma što je odradila prvi dan 50%.
Puno ljudi, puno želja, malo paketa, malo prinosa.
HR tržište postaje skučeno, i sve je manje prilika, a brza zarada na T-HT je samo san koji će to i ostati.
Pa svaki drugi građanin želi uložiti u T-HT, a svaki od tih misli odmah prodati.

ako se javi 153.600 ljudi za maksimalne pakete to je onda 23% dionica po 310 kn, a za fondove ništa…
kako se pretpostavlja da neće svi upisivati maksimalne pakete, broj ljudi koji bi trebao predati ponudu trebao bi se kretati oko 210k -250k da građani sve kupe….

hmm, hmmm nadam se da su projekcije vlade o odazivu točne barem +/- 15%

Savage,
Slazem se u vezi IPO cijene.

500KN/dionica mi je malo previse.

na 440 kn P/E je 17 i uopće nebi ostao začuđen da cijena bude takva prvi dan. jbg meni je i 3300 za INAu i 370 za magmu bilo skupo ali očito je nekima tad bilo jeftino. a o hgspotu da ne govorim. s HTom bar znam na čemu sam što se fundamenata tiče.

ja racunam na nekih 130000-140000 tisuca max ljudi koji ce upisti pakete s tim da neznam koliko njih ce uzimati max pakete a cijena onako 260kn ono sto nama buducim dionicarima ide u prilog da je danas teze do kredita nego za inu vecina banaka je umrezena pa se vidistanje a i kao narod smo prezaduzeni banke imaju takodjer penale od hnb-a imaju ovogodisnje limite a nisu ni svi snalazljivi sa lombardnim i margin kreditima ali vidjet cemo u svakom slucaju zelim svima srecu na ovom ipo-u

Gradjani mogu dobiti maksimalno 20%. Onih 3 je za stabilizaciju + nagradne.

Od tih 20% moramo oduzeti par posto za London; inace cemu uvrstavanje.

Dakle, recimo 18% relano za gradjanel, sto je 14,7 milja dionica.

Po cijeni od 280KN i paketu od 30.000KN, ima mjesta za 137 tisuca ljudi.

Ja bi rekao da je P/E od nekih 15-16 ocekivana cijena.
Mislim da si ti uzeo u obzir neto dobit za 2006. koja ukljucuje onaj one-off za HT Mostar ili tako nesto.

Moja procjena 370 – 400KN.

Savage:

Mišljenja sam da je bolje da cijena bude nešto veća (cca 270 do 280) nego da nam režu pakete. ovdje je bitniji postotak rasta nego fundamenti kao i na dosta dionica u nas. realno gledajući mislim da bi na duže vrijeme HT mogao doći na razinu 450-550 kn.

Nema šanse, T-HT možda ode 10-15% u nekom kratkom vremenu sve ostalo su zablude.
Kada realno pogledaš, nijedna dionica preko IPO neće odraditi rast kao Magma što je odradila prvi dan 50%.
Puno ljudi, puno želja, malo paketa, malo prinosa.
HR tržište postaje skučeno, i sve je manje prilika, a brza zarada na T-HT je samo san koji će to i ostati.
Pa svaki drugi građanin želi uložiti u T-HT, a svaki od tih misli odmah prodati.

evo javlja nam se analitičar tihomir koji kupuje ptkm na 300 kn za 150.000 kn i onda optužuje druge da su ga navukli i koji već 5 godina prati forum koji toliko dugo ni ne postoji. i onda kad ga drugi spuste malo na zemlju šalje PM adminima jer je izgubio 20 somova zbog zločestih dečkiju. svaka čast!

Mislim ipak da većina neće kupiti cijeli paket, a uz cijenu recimo 270kn bit će dovoljno za sve. Svi oni koji kupuju zbog ine, vidjeli su također šta se s inom događalo posljednjih par mjeseci, pa će jednostavno bit oprezniji.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Tihomir je u pravu ako zanemariš većinu(99%) onog što piše…. ipak je ustvrdio da će biti rast[smiley1]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

uglavnom, ono što mi se još sviđa je i 1,6 mlrd kn amortizacije. ako računate P/EBITDA onda je raspon multipla 5,4-7a to nije loše…[smiley2]

nije smijesno sto si izgubio 20000 tihomire, nego si ti smijesan. i smijesno je sto nam to govoris tako tuzno

Blago siromašnima duhom...

Pa gdje je PTKM sada na 260 kuna, imam gubitak od 20000 kuna + provizija i tebi je smiješno, jel?
beholder, 12.09.2007. u 15:38

i dobro, strpi se do sredine listopada i u očekivanju fantastičnih 3Q rezultata to će opet biti 300 kn…također je PTKM najavljena kao potencijalno prva iduća privatizacija što će isto tako pogodovati ovoj dionici…samo tih 300 kn gledaj kao nekakav plafon cijene, za daljnje pomake trebati će još dosta toga popraviti u firmi (uključujući i novu upravu)…
samo bojim se da to tebi nije jedina kriva investicija tihać (cror – a taj nikad više ne bude 300)

New Report

Close