Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,50 | 108.994 | 2,986 | 36,60 | 37,50 | 1,38% |
Na neki način ja se uzdam u trezor, mislim da dionica ide do 230, a nakon dana D neznam zašto bi netko prodavao po 213 i niže kad je istu mogao prodati dan prije i imati novac na računu….
Ali na burzi ima svakakvih nelogičnosti i situacija, pa tko je prodavao po 202 kad se znalo za div. od 30 kn itd…Ja vjerujem da trezor ide odmah u kupovinu nakon skupštine i da će stabil. cijenu iznad cijena-div..iako neki tvrde da to nije uloga trezora…
mislim da ht nece ici povise 230 a posli d-day ide prema 200,trezor ce nastojati kupiti sto jeftinijje po mojoj logici ,pa zasto ne i spustiti je ispod 200,trezor ne kupuje za dan dva,,,vec dugorocno i zasto ne bi isao na spustanje cijene sa tom masom novca.moze je skinuti ispod 200 kao od sale..180 do 200.
Sa masom novca i velikom kupovinom cijena se ne spusta, dapače, diže se..
Uloga trezora po mome je ne da spusta cijenu već da drži dionicu stabilnom, a naročito predizborei kad se preds. uprave nominira za preds. države
mislim da ht nece ici povise 230 a posli d-day ide prema 200,trezor ce nastojati kupiti sto jeftinijje po mojoj logici ,pa zasto ne i spustiti je ispod 200,trezor ne kupuje za dan dva,,,vec dugorocno i zasto ne bi isao na spustanje cijene sa tom masom novca.moze je skinuti ispod 200 kao od sale..180 do 200.
bravo za tebe, od koga ce kupiti 9 milja dionica po 180 kad se vjeska gospodarstva oporavljaju,
atx na 1900, dow prek 8 a svi ce hrlit prodat HT s 15% prinosa.
to si onako samo bubno jel ti zao sto nisi na 200 uletio?
Stvarno si smijesan. Pa nije dividenda 50kn da ga spuste na 180kn. Negdje oko 205 kn je moja prognoza, par transakcija oko 200kn mozda (sretnicima).
Uvijek će biti bisera koji će se gurati na prodaji kao oni gore spomenuti sa 205 kn kad je objavljena dividenda al da će uprava pokupit 10% bez da značajnije digne cijenu to neće budite sigurni..
Pa da vidimo. HT svaki put padne za vrijednost dividende koju isplati. Znači prvo je roknuo 29,56 Kn po dionici zbog isplate dividende u 2008 godini, pa će sad roknuti 29,99 kn radi isplate dividende u 2009 godini. Znači u 2010 idemo opet dole za nekih 25 – 30 Kn. Znači za 7 – 8 godina će dionica vrijediti cca 1 kunu a davati dividendu od 3000%.
Hm… nekako mi to predobro zvuči.
Prije bi rekao da su Hrvati budale na kvadrat.
Moja skromnost pretpostavlja da na se na prodaji na tržištu ne nalazi više od 5% dionica.
Zatim pretpostavlja da će kada HT krene u kupnju za sobom povući još mnoge druge aktere kao šta su svi otvoreni i mirovinski fondovi, zatim hrpu malih dioničara.
Šta mislite koliko će biti potrebno da dionice nestanu sa burze i kolika će im biti cijena. Mislite da će te tada moći kupiti dionicu HT-a na burzi. Biti će vam skupe – preskupe jer će biti vrlo rijetka divljač.
Ovako jaku dividendnu dionicu uskoro vam neće ispod 1000 Kn nitko prodavati.
Biti će opet prošao voz, kao i sa zemljištem, stanovima, dionicama prije 10 –15 god.
Sa masom novca i velikom kupovinom cijena se ne spusta, dapače, diže se..
Uloga trezora po mome je ne da spusta cijenu već da drži dionicu stabilnom, a naročito predizborei kad se preds. uprave nominira za preds. države
[/quote]
Moglo bi biti tako nekako,i ja mislim da nakon početna dva tri dana panike kreće ofanziva koja če u par dana dotjerati HT na sadasnje razine cca 225 e a vi sada samo pozurite prodati u petak ponedjeljak,potpuno sam siguran da ce uprava odigrati ovaj putu cilju obrane i stabilizacije cijene na ovoj razini,dakle špekulanti bi ovaj put mogli ostati kratkih rukava,,,za razliku od nas investitora,ahh napokon da se i to desi ovdje na ZSE [thumbsup]
Objasni radi ćega bi dionica najaće firme u HR stajala na mjestu u vrijeme kada čitav svijet ide 30-ak posto gore?!?
Varijante:
a.) prodati do 16.04.2009 po 225 kn – broker 1,35 kn
kupiti nakon 17.04.2009 po 200 kn + broker 1,20 kn
Zarada 22,45 kn
b.) bez transakcija, samo dividenda 17,15 kn
Zarada kod varijante a.) 5,30 kn po dionici.
Kolega, u vašoj kalkulaciji 200 kn je varijabla x za koju se nezna iznos i to je cijeli misterij after day D..Iskustvo je pokazalo da je dobro prodati čak i dva dana prije, ali tada nije bilo trezora…
Trezor može kupiti 8,888 m dionica a toliko se godišnje ne protrguje, zar Mudrinić ne računa nato…
šta ako trezor nakon skupštine počne silovito kupovati da vrati cijenu…
[/quote]
a zašto bi trezor uopće vraćao cijenu?
nije to baš tako, da bi sama firma rušila cijenu sama sebi, pa valjda o tome mora voditi računa.
i trezor ako bude skupljao trebaju mu ogromen količine jeftinih dionica(po tebi) a tih nije bilo na tržištu toliko. a isto tako trezor ne može skupljati u nedogled, mora operaciju završiti u suprotnom će opet doći dobri poslovni rezultati i cijena će ići gore ne dolje.
cijena se neće srušiti po meni više od desetak k8una i to samo na kraći rok i opet će ići više nego što je sada.
ja napisao pa ćemo vidjeti što će biti za dva mjeseca.
Objasni radi ćega bi dionica najaće firme u HR stajala na mjestu u vrijeme kada čitav svijet ide 30-ak posto gore?!?
[/quote]
prije nego vsaba objasni to što ga pitaš, molio bih tebe da mi objasniš zašto najjača firma u hr stoji na mjestu ili ide u posljednjih par mjeseci gore 7% u doba izuzetno dobre dividende i u trenutku kada čitav svijet ide 30-ak posto gore?!?