Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Dajte zaboravite punomoci, na kraju su dionice registrirane na originalnog vlasnika a ne na vas koji cete uplatiti dionice. Jedino sto vrijedi je ugovor o prijenosu dionica a ako hocete 10 paketa prodati bas 05.10 onda ili ide na cash racun od uplatitelja pa vam on da lovu ili otvorite racune sa punomoci ako ne vjerujete. NAjbolje je netko predlozio jest da ako vjerujete svojim ljudima a ja vjerujem jest da normalno upisete za njih, otvorite im racun u brokerskoj, prodate, odete u banku, on vam da lovu i kavu +naknadu mu platite. I gotovo, amen…
Hvala, gosn. Blue na slaganju sa mojom malenkosti.
Ja ne kužim u kojem svijetu većina vas likova ovdje živi? O kakvim vi punomoćima govorite, ako da ćete pokupovati Ht svaki za milijun kuna…Šta će ti punomoć, uz npr. dva paketa (vi i vaš npr.bračni drug), upišete preko prijatelja još 4 paketa, i pod pretpostavkom da će paket biti cca. 30.000 kuna imate 150.000-200.000 uloženih kunic u HT. Lovica za T+3 liježe na TR i lijepo sa prijateljima do banke da podignete perje ili nalogom da prebace na vaš TR, odete još na cugicu i ako je bilo dogovora o kakvoj novčanoj nadoknadi za nagradu i to odradite i to je to. E sad ako ste vi okruženi ljudima u koje nemate povjerenja…
Dobio sam punomoc u fimi za ulatu dionica i rekli su mi da je trebam ovjeriti dali je mozda drukcije u Erste ili moram je svakako ovjeriti kod biljeznika?
Da, harmine, slazem se.
Ali, sto niza cijena i veci broj gradana, to manji paket!
Pa, sad, ti uplati 38.000, dobijes dionica za jedno 20-25 tisucica, ostatak novaca Banka malo okrece, kad dobijes novce nazad, ostale dionice su narasle…
A sto ako dodjem sa 4 punomoci u FINU, pa sa 4 punomoci u Erste i sa 4 punomoci u HPB. Hocu li biti prijavljen HANFI ili je to prolazim bez nadzora premda sam realizirao 16 punomoći?
3 x 4 = 12
16 : 12 = 1,33333…
I evo ti začas PP (punomoćni prinos) od 33 % !!!
Dajte zaboravite punomoci, na kraju su dionice registrirane na originalnog vlasnika a ne na vas koji cete uplatiti dionice.
Jedino sto vrijedi je ugovor o prijenosu dionica a ako hocete 10 paketa prodati bas 05.10 onda ili ide na cash racun od uplatitelja pa vam on da lovu ili otvorite racune sa punomoci ako ne vjerujete.
NAjbolje je netko predlozio jest da ako vjerujete svojim ljudima a ja vjerujem jest da normalno upisete za njih, otvorite im racun u brokerskoj, prodate, odete u banku, on vam da lovu i kavu +naknadu mu platite.
I gotovo, amen…
Ja isto tako mislim da je brže i jednostavnije….
Da, harmine, slazem se. Ali, sto niza cijena i veci broj gradana, to manji paket! Pa, sad, ti uplati 38.000, dobijes dionica za jedno 20-25 tisucica, ostatak novaca Banka malo okrece, kad dobijes novce nazad, ostale dionice su narasle…
i što će se loše dogoditi osim što će se zaraditi, svi bi trebali točno znati koliko uplatiti koliko ostaviti ma dajte prestanite pričati nebuloze
Da, harmine, slazem se. Ali, sto niza cijena i veci broj gradana, to manji paket! Pa, sad, ti uplati 38.000, dobijes dionica za jedno 20-25 tisucica, ostatak novaca Banka malo okrece, kad dobijes novce nazad, ostale dionice su narasle…
Klasična predrasuda o bankama.
Okreće, jer je tako Rohatinski rekao. Neće valjda ostaviti na a vista računima.
Mišljenja sam da je bolje da cijena bude nešto veća (cca 270 do 280) nego da nam režu pakete. ovdje je bitniji postotak rasta nego fundamenti kao i na dosta dionica u nas. realno gledajući mislim da bi na duže vrijeme HT mogao doći na razinu 450-550 kn.
asd:
“/> Super mi je kako nema komentara na (nesluzbeni raspon) 240-310KN, te usporedbu te cijene s nekom ….
Za cijenu od 240
asd:
“/> Super mi je kako nema komentara na (nesluzbeni raspon) 240-310KN, te usporedbu te cijene s nekom ….
Osnovni elementi:
Za cijenu od 240 : P/E = 9,6 ; P/B = 1,4 ; P/S = 2,2
Za cijenu od 310 : P/E = 12,4 ; P/B = 1,8 ; P/S = 2,9
Ako se ADRIS-P-A danas , nakon realiziranog rasta , još uvijek trži po P/E od cca 14 i P/B od 1,6 onda mi se ovaj raspon ne sviđa previše. Tu zapravo uopće i nema diskonta.
Nisam siguran da u rasponu cijene od 240-310 kuna konacna cijena ostaje u donjoj polovici. Mislim da ce ako takav raspon ostane cijena biti u gornjoj polovici, i to od 270 kn pa navise zbog velikog interesa koji ce biti.
Kod ine je raspon bio 1400-1900 pa je konacna cijena bila 1690kn. Tako da mi se cini da bi cijena mogla u konacnici biti od 270 pa navise, prva transakcija 350, prvi dan skok cijene do 450kn.
No bumo vidjeli.