Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,30 | 57.363 | 1,538 | 37,50 | 37,90 | 2,72% |
PREPORUKE
Erste: Kupovati dionice HT-a i Ericsson NT-a!
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Dionice koje analitičari Erste Grupe smatraju idealnima za ulagače u trenutačnim okolnostima nisu kapitalno intenzivne i karakterizira ih veliki kapacitet internog financiranja te stanje gotovine koje se odražava u negativnom stupnju zaduženosti.
Većina njih spada u tehnološki sektor, zdravstvo te naftu i plin. S hrvatskog tržišta preporučuju kupovinu dionica HT-a (ZSE:HT-R-A) i Ericssona Nikole Tesle (ZSE:ERNT-R-A). HT bi tako trebao ostvariti povrat na angažirani kapital (ROCE) od 28,7 posto, a Ericsson NT 22 posto u razdoblju do 2011.http://www.seebiz.eu/hr/burze/erste-kupovati-dionice-ht-a-i-ericsson-nt-a!,42076.html
jel to sell signal?
dobro, nije Stojić, ali preporuka analitičara je preporuka analitičara
jeb* ga valjda ni oni ne mogu sve fulat…
VLADA POTVRDILA DA JE HT MOSTAR DALA T-HT-U ZAGREB I DEUTSCHE TELEKOMU!
09:15 / 03.04.2009.
Vlada Federacije BiH na čelu sa Nedžadom Brankovićem definitivno ne odustaje od kriminalnih poteza i štetnih odluka kojim nastoji HT Mostar po svaku cijenu ostaviti pod punom kontrolom T-HT Zagreb, odnosno njegovog većinskog vlasnika …
… Deutsche telekoma!
Krili dogovor
Tako je prije dva dana, na prvoj Skupštini dioničara HT Mostar, usvojen novi Statut kompanije kojim se, pored ostalog, priznaje pravo preče kupnje zagrebačkoj firmi, koja u HT Mostar posjeduje 39,101 posto vlasništva.
Ova sramna odluka Skupštine u potpunosti je ostala u sjeni konačnog preoblikovanja mostarskog telekoma u dioničko društvo, što je zakonska obaveza još od 2002. godine, a što se desilo tek na prekjučerašnjoj skupštini.
Stavljanjem mogućnosti preče kupnje, u Statut je praktično pretočen raniji nezakoniti sporazum koji je sklopljen između tadašnjeg premijera FBiH Ahmeta Hadžipašića i predsjednika uprave T-HT Zagreb Ivice Mudrinića koji je također garantirao ovo pravo. Ovaj sporazum bio je strogo čuvana tajna duže od dvije godine, jer ga Vlada nikada nije željela predočiti čak ni poslanicima Parlamenta FBiH koji su ga tražili.
Njegov sadržaj ipak je objelodanjen javnosti, zahvaljujući upravo "Sanu" prije nekoliko mjeseci.
Međutim to nije spriječilo Vladu da putem svog punomoćnika na skupštini dioničara njegov sadržaj ugradi kao sastavni dio statuta HT Mostar.
Rizah Softić, predsjednik Udruženja dioničara, akcionara i udjelničara BiH, koji je prisustvovao skupštini, kaže za "San" da ono što je urađeno sa Statutom HT Mostar, osim što je nezakonito predstavlja i klasični aparthejd.
U potpunosti su naime prekršena prava malih dioničara koji imaju 5,565 posto dionica, ali i "Hrvatskih pošta Zagreb", vlasnika 5,230 dionica jer im je usvojenim Statutom onemogućeno da učestvuju u radu Nadzornog odbora.
Branković šuti
– U Statutu je navedeno da će Nad­
PREPORUKE
ZAGREB – Dionice koje analitičari Erste Grupe smatraju idealnima za ulagače u trenutačnim okolnostima nisu kapitalno intenzivne i karakterizira ih veliki kapacitet internog financiranja te stanje gotovine koje se odražava u negativnom stupnju zaduženosti.
Većina njih spada u tehnološki sektor, zdravstvo te naftu i plin. S hrvatskog tržišta preporučuju kupovinu dionica HT-a (ZSE:HT-R-A) i Ericssona Nikole Tesle (ZSE:ERNT-R-A). HT bi tako trebao ostvariti povrat na angažirani kapital (ROCE) od 28,7 posto, a Ericsson NT 22 posto u razdoblju do 2011.http://www.seebiz.eu/hr/burze/erste-kupovati-dionice-ht-a-i-ericsson-nt-a!,42076.html
daj zamisli dobrih duša u ovih erste analitičara. savjetuju nam gdje da uložimo jer po njima HT i ERNT će najviše rasti po izlasku iz krize… nije da se pravim pametan ali za ovakvu vijest i zaključak stvarno nemoraš biti previše pametan… pa kvragu većina dionica je podcjenjena bar 50% isključujući one koje je kriza pojela pa je i realno za očekivati da se dogodi vidljiv rast u samom izlasku iz tzv, krize.
ali kakogod ova vjest mi navlači smjeh na facu,
[lol]
pa kolega. ona je izvrsna defenzivna dionica i bez tih akvizicija…pa ona ima netto dobit kao svi građevinci zajedno..jednostavno samo se parkirati i ubirati dividendu i dobar si cca 25% godišnje…meni u ova šugava vremena i više nego li dobro..a siguran sam da će doći do eksplozije cijeme kako se bude 16.04.približavao..,nije ne moguće niti da ga dignu zadnji sat trgovanja 16.04 u neočekivane visine…a sad ako netko želi utrčati u napuhane( i to od grupe pojedinaca-forumasa) građevinare-sretno mu bilo ali ovdje je sreća zagarantirana,bez stresova i panike [thumbsup]
[/quote]
Mislim da se varate, nikakav zadnji sat nece biti dizanja. Uvijek velike pompe a na kraju nista. Po meni dividenda je upravo uracunata na ovim razinama od 225-230kn.
Ajde cujemo se 16.04 u 16.01, pa cemo vidjeti. Nadam se da grijesim…
Imam HT-e.
Stoji da je odlicna defanzivna dionica, kao i ADRS po meni…
[/quote]
šuti giga, ubit će te forumaši… diskretno sam napisao par postova iznad ovo što i ti pa se okomiše…
[/quote]
Ne brinem se jako. A vi kolega? Brinu vas jedinice? [lol]
Mene ne bas…evo nove prilike ya jedinice.
BTW Koliki je BVPS za Ht-e?
[/quote]
a kojih 150 kn je bvps. ispod toga neće, a nadam se ni blizu toga. trezor u kolima hitne pomoći dolazi u slučaju žešćeg zveknuća pa nije bad. naravno da me ne brinu jedinice, više me brine to što mislim da sam u pravu. interesantno, ali uvijek sam u pravu kad je meni na štetu (imam ht-a ko šipak koštica).
nekako pokušavam se voziti skačući iz vlaka u vlak, hvatajući uvijek bržeg, sigurnijeg i opremljenijeg, ali ht je definitivno krivi izbor za moj stil. nije dionica loša, dapače, sjajna je, ali za igrača drugog kalibra.
PREPORUKE
jel to oni preporučuju kupnju zato što se žele istovariti?
Mirovinci u zadnjih više od 2 tjedna nisu kupili niti jednu dionicu HT-a.
kraj mjeseca, pa tek sada sjedaju place i uplate…. [wink]
jel to oni preporučuju kupnju zato što se žele istovariti?
Legenda kaze da da…kontra njih i sve 5.
Sa kolikim P/Bv se vani trze slicne "usluzne djelatnosti"?