HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 14:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A sta cemo s trezorom, je li vremenski ograniceno razdoblje do kada mogu kupovati, znam da pocinje 21.4…. I koliko razumijem uopce ne moraju kupiti sav iznos utvrdjen na skupstini…

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

Trezor nemože kupovati prije skupštine. To je nekoliko dana pada nakon d-dana.

Općenito mi je malo nejasano, na koji način se događa taj pad ukoliko ga bude… Nisam ekonomske struke… uzmite to u obzir…

Radi se o tome da na dan kada dionica više ne nosi pravo na dividendu (eng. ex dividend day), ponuda za kupnju (bid) se smanji otprilike za iznos dividende. Jednostavno će na početku dana, svi koji žele kupiti dionicu, oduzeti dividendu od cijene i davati ponude po toj nizoj cijeni i svi koji žele prodati nemaju izbora nego prodavati po toj cijeni…

ne treba vrijeme gubiti na gluposti,
trebala bi pasti,
a hoce li i koliko,
zavisi od dosta stvari,

zato sve ove teorije, mogu se macki o rep objesiti

+ jos nepoznanica oko trezora,

zato [yawn]

Prilicno je vjerojatno da ce pasti otprilike za iznos dividende. Ne samo teoretski, nego i pregledom povijesnih podataka se moze uociti ta cinjenica. Sve drugo je spekulacija, koja moze i nemora donjet zaradu.

Jednadzba drzi samo T naprema T+1. Zato su drugi utjecaji manje-vise iskljuceni (vec uracunati u cijenu, ukoliko na sam T+1 ne dodje do neke nove informacije). I nije potrebno da cijena odrazava "fundmantalnu" vrijednost dionice da bi to drzalo.
[/quote]
opet si povrsan [tongue]
igras igru, onako je kako ja kazem i tocka?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Poštovani Vipy!
Nemojte se ljutiti na Deimosa, on je tako malo crn tip!
Stalno spominje tu DCM metodu, on i Sakai – možete li u par riječi (može i na FA potforumu) objasniti što je to DCM i kako se računa?

…pobjeglo mi uredjivanje teksta

evo ti pobijanja, teroretskog jer i ti pricas o teoriji koja moze, a ne mora biti
ako ja hocu kupiti 50 mio kn HT, prije dividende ga mogu kupiti ako ga dignem na sa 218 na 250 kn
ipak nakon dividende se pojavljuje dovoljno ljudi koji hoce prodati i ja mogu za istih 50 mio kuna kupiti istu a da ne dizem cijenu i efektivno mi je bilo bolje kupiti nakon ex-dividenda daya po 215 kuna nego dizati cijenu sa 218 na 250…

vrijedi i obrnuto,
za prodaju vece kolicine prije ex dividend day-a gdje dionica moze pasti za vise od iznosa dividende

+ opet, nepoznanica oko trezora

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Još jedno pitanje… Postoji li teoretska ili još bolje praktična mogućnost da se ostane u dionici 16.04.2009., pokupi dividenda i da se dionice prodaju 17.04.2009. po najvišoj vrijednosti (posljednjoj vrijednosti) od 16.04.2009.??? Drugim riječima da uzmeš "i ovce i novce", odnosno da 17.04.2009. odmah u 10:00h zadaš takvu ponudu da uhvatiš prvi vlak i prodaš prije vrtoglavog pada vrijednosti…

Općenito mi je malo nejasano, na koji način se događa taj pad ukoliko ga bude… Nisam ekonomske struke… uzmite to u obzir…

Blago tebi…

Izgleda da si taman uletio na burzu. I da nemaš pojma o njoj. Ne zna se šta je bolje od te dvije činjenice. Jer naučiti češ lako al vratit pare je jako teško jer je na burzi puno lukavih.Doduše i nekoliko blesavih. [yawn]

Teoretski je dosta toga moguće, a pogotovo na ZSE, i malo je toga logično, tako da nam nikad nije dosadno. [lol]

sutra je novi dan.

ne treba vrijeme gubiti na gluposti,
trebala bi pasti,
a hoce li i koliko,
zavisi od dosta stvari,

zato sve ove teorije, mogu se macki o rep objesiti

+ jos nepoznanica oko trezora,

zato [yawn]

Prilicno je vjerojatno da ce pasti otprilike za iznos dividende. Ne samo teoretski, nego i pregledom povijesnih podataka se moze uociti ta cinjenica. Sve drugo je spekulacija, koja moze i nemora donjet zaradu.

Jednadzba drzi samo T naprema T+1. Zato su drugi utjecaji manje-vise iskljuceni (vec uracunati u cijenu, ukoliko na sam T+1 ne dodje do neke nove informacije). I nije potrebno da cijena odrazava "fundmantalnu" vrijednost dionice da bi to drzalo.
[/quote]
opet si povrsan [tongue]
igras igru, onako je kako ja kazem i tocka?
[/quote]

Nisam to ja rekao prijatelju. To je tako, Use the google. A toliko je tako, da kad su primjetili da u praksi postoje mala odstupanja od teorije (treba past za 10%, a padne za 9% ili 9,5%) odmah su pozurili pisat znanstvene radove na temu te anomalije. Jer im je cudno sto padne za 9,5%, a ne za 10%.
Do sada na nasem trzistu jos nijednom nije omanulo, ukljucujuci i dokape po nominali.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

pazi sad ovo imam ja pitnaj jel psotoji mogućnost… [lol]
recimo GE daje dividendu 10%, 1.1. ja ga zašortam dan prije i uzemem laganih 10%…jel to prolazi? [shocked]

pazi sad ovo imam ja pitnaj jel psotoji mogućnost… [lol]
recimo GE daje dividendu 10%, 1.1. ja ga zašortam dan prije i uzemem laganih 10%…jel to prolazi? [shocked]

Slobodno, smo kad shortas, sva prava ostaju originalnom vlasniku dionica (ti si ih samo posudio). Znaci njemu ces morat isplatit dividendu. [tongue]

Mozes knoxic probat dividend arbitrage opcijama. Samo to ti nije risk-free. [wink]

New Report

Close