Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
K vragu sam se zamarao s punomoćima i sličnim glupostima. Toliko su mi ove cijene na burzi povoljne da ću ipak kupiti samo 1 paket na sebe. Ozbiljno pričam. I gle sad, čovjek prodao 51 kom MBTN za 4800 kn da kupi par komada HT-a. A Mbtn bi mogao dogodine otići i do 1000 %. A THT prije dolje, nego gore.[smiley3]
Zato sam i rekao da treba 30% novca planiranog za HT sačuvati za šoping kad bude IPO u tijeku…
Evo mmstanic, poslao sam ti i na PP.
http://www.erstebank.hr/netBankingSupport/dokumenti/logIn/Pristupnica.pdf
jedno praktično pitanje….kupim par paketa i ugovorom o prijenosu sve prebacim na sebe….za sve pakete koje tako prebacujem automatski pušim dodatne dionice….registriram i prodam sve osim jednog paketa…..da li na kraju balade imam pravo na dodatne dionice na taj preostali neregistrirani paket koji sam u početku upisao na sebe ili sda, hanfa ili tko već može tumačiti da je taj preostali paket jedan od onih koje sam prenio ugovorom o prijenosu???
“/> Moze li mi netko objasnit koja je i ima li uopce prednosti izmedju punomoci i ugovora o prijenosu dionica. Dali se kod punomci odmah dionice registriraju na onoga na koga punomoć glasi?
Zanemarimo sto je pitanje logicki upitno, sa punomoći mozes SAMO upisati pakete na necije ime. Kada doticni dobije obavijest iz SDA da su dionice iz kupljenog paketa upisane u registar na njegovo ime tj. poziciju, mozete napraviti ugovor o prijenosu na tebe tj. tvoju poziciju .
Pa onda koji je smisao te punomoci kada svejedno morm radit neku formu ugovora koju moram kod biljeznika ovjeravat i slati u SDA. Zar nije jednostavnije dat drugome da kupi i onda ugovorom o prijenosu prebacit na sebe?Sta ja konkretno dobivam sa tom punomoci, samo jednu dodatnu proceduru vise. Bez obzira sto je netko za mene uzeo dionice, one su i dalje isprva regisrirane ne njega, a ako uzimas na nekoga i prakticki mu dajes 38000kn ond ionako moras imat u njega povjerenja pa ti ta punomoc malo znaci. Ispravite me ako grijesim?!
[/quote]
U pravu si.
Ide proporcionalno – svinjarija!
nego kak bi drukčije išlo?
Super mi je kako nema komentara na (nesluzbeni raspon) 240-310KN, te usporedbu te cijene s nekom fer/ocekivanom cijenom, pa na osnovi toga racunanje potencijalne zarade i koliko ovo sve skupa ima smisla. Posebno u svijetlu (naizgled) prevelike potraznje koja ce neminovno dovesti do rezanja paketa.
Ali zato svi upisuju, prebacuju, registriravaju…
Pa zar ne postoji mo
nego kak bi drukčije išlo?
Pa zar ne postoji mogućnost da se odredi limit kao kod IPO Magme?
zmrklic: ” Ide proporcionalno – svinjarija! ” nego kak bi drukčije išlo?
Tako da se prvo namire oni sa 38000 i manje, kao kod INE !
Dajte zaboravite punomoci, na kraju su dionice registrirane na originalnog vlasnika a ne na vas koji cete uplatiti dionice.
Jedino sto vrijedi je ugovor o prijenosu dionica a ako hocete 10 paketa prodati bas 05.10 onda ili ide na cash racun od uplatitelja pa vam on da lovu ili otvorite racune sa punomoci ako ne vjerujete.
NAjbolje je netko predlozio jest da ako vjerujete svojim ljudima a ja vjerujem jest da normalno upisete za njih, otvorite im racun u brokerskoj, prodate, odete u banku, on vam da lovu i kavu +naknadu mu platite.
I gotovo, amen…
Dajte zaboravite punomoci, na kraju su dionice registrirane na originalnog vlasnika a ne na vas koji cete uplatiti dionice. Jedino sto vrijedi je ugovor o prijenosu dionica a ako hocete 10 paketa prodati bas 05.10 onda ili ide na cash racun od uplatitelja pa vam on da lovu ili otvorite racune sa punomoci ako ne vjerujete. NAjbolje je netko predlozio jest da ako vjerujete svojim ljudima a ja vjerujem jest da normalno upisete za njih, otvorite im racun u brokerskoj, prodate, odete u banku, on vam da lovu i kavu +naknadu mu platite. I gotovo, amen…
ja ipak mislim da im treba punomoć tako je bolje, lakše i brže
šifra – vidi zadnja dva upisa pod tema Komentari trgovanja ..
Super mi je kako nema komentara na (nesluzbeni raspon) 240-310KN, te usporedbu te cijene s nekom ….
raspon je zaista prevelik. Sanader je stavio veliki raspon jer cijena nece ici preko 250 kuna, mozda ce biti i 240 kuna a puno ljepše izgleda nego da je rekao raspon 200-280 i razreze 240 kuna. Vec vidim postove “Ivo, hvala, svaka ti dala” na dan objave cijene (1.10) i izborne nastupe tipa “nasa vlada je omogucila svima gradjanima …”. Hocu reci da oni cijenu vec imaju, sad je bitan predizborni dojam.[smiley2]