Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
marinko:
”
budd:
”
Nitko od nas neće prvi tjedan ništa moći prodati
”
Na čemu temeljiš takve tvrdnje?
”
Treba :
1) nazvati SDA i napraviti preregistraciju
2) pričekati da se to provede
3) uspjeti plasirati nalog na prezagušenim serverima ili čekati u redu kod brokera
4) realizirati nalog
Zato postoje:
On-line trading i
E-račun kod SDA
dragi kolege mislim da još nisam nigdje vidio pitanje za ovakvu soluciju:
da li je moguće upisati dvije ponude koje su ukupno na 38.000 kn i da se obadvije smatraju povlaštenom
to mislim na situaciju da za 20.000 kn podižem kredit i te mi dionice idu u zalog, a 18.000 kn dajem keš pa bi se moglo možda upisati na jednu ponudu 20.000, a na drugu 18.000 i još uvijek pi to bila jedna ponuda na 38.000 kn.
da li je moguće upisati dvije ponude koje su ukupno na 38.000 kn i da se obadvije smatraju povlaštenom
to mislim na situaciju da za 20.000 kn podižem kredit i te mi dionice idu u zalog, a 18.000 kn dajem keš pa bi se moglo možda upisati na jednu ponudu 20.000, a na drugu 18.000 i još uvijek pi to bila jedna ponuda na 38.000 kn.
Ako ovaj plan provedeš skidam kapu..!!!!!!!!!
U dućanu ako plaćaš iznos npr 500 kn, znam da možeš birati oćeš sve platit karticom ili ćeš sve platit gotovinom, znači ili jedno ili drugo…nemožeš npr 200 kn platit karticom a ostatak gotovinom……..mislim da isto vrijedi i ovdje……….ili/ ili
[smiley7][smiley8][smiley9] ovdje ide 🙂 udaranje glavom u zid [smiley7][smiley8][smiley9]
nisam siguran da bi to proslo u banci, ne bih rekao da su toliko fleksibilni, posto kredit odobravaju na osnovi ponude za upis
sto se tice samog upisa, ako je ukupni uplaceni iznos jednak ponudi, ne vidim zasto bi bilo problema?
Vlada bi se na sjednici u četvrtak mogla odlučiti na diskont od 30 kuna u odnosu na procjenu vrijednosti koju je dao JP Morgan. Cijenu bi prema gore mogli pogurati institucionalni ulagači.
Okvirna cijena za dionice T-HT-a u javnoj ponudi bit će, kako se doznaje, od 240 do 310 kuna. Takvu će odluku Vlada donijeti najvjerojatnije na sjednici u četvrtak, a ona je temeljena na procjeni konzultanata JP Morgana da dionice T-HT-a vrijede od 270 do 310 kuna.
Vlada će, tvrde izvori Novog lista, odrediti diskont, pa će raspon cijena biti najvjerojatnije od 240 do 310 kuna, a građani će za 38 tisuća kuna, koliko mogu kupiti uz pravo prvenstva, moći dobiti od 122 do 158 dionica domaćeg telekoma.
Ako se institucionalni investitori odluče za veće cijene, Vlada će moći istaknuti i veću cijenu, ali će na njezinu odluku, osim čisto ekonomske, logike, utjecati i želja da građani i na dionicama T-HT-a ubilježe barem približnu zaradu kako je to bilo u slučaju Ine.
Ako cijena bude bliže donjem pragu, Vlada na dionicama T-HT-a ipak može zaraditi najmanje četiri milijarde kuna, što je više nego dovoljno za isplatu druge ovogodišnje rate za povrat duga umirovljenicima, na što će se potrošiti oko 2,5 milijarde kuna.
Ako se u javnoj ponudi T-HT-ove dionice doista odluči kupiti 70 tisuća građana, kako su to procijenili u Vladi, to znači da bi građani mogli kupiti, ovisno o cijeni koja će biti određena, od deset do 13 posto dionica, pa bi za domaće i strane investitore moglo ostati najviše deset posto dionica, procjenjuje Novi list.
Vlada bi ovaj put mogla odlučiti veći dio tog preostalog paketa prodati inozemnim investitorima kako bi domaći fondovi svoj novac pripremljen za ulaganja u T-HT iskoristili kada započne trgovina na burzi. Na taj način Vlada bi se osigurala od eventualnog pada dionica i nezadovoljstva građana koji očekuju brzu zaradu na dionicama T-HT-a.
Kada proda od 20 do 23 posto dionica T-HT-a na burzi, državi će u listopadu ostati od 19 do 22 posto dionica te tvrtke, a nakon što svojih sedam posto dobiju i radnici te kompanije, država će najvjerojatnije pasti na udio od 12 posto, piše Novi list. .
kolege, koliko ili koliki postotak zarade od eventualne zarade mislite dati prijateljima, prijateljicama, ljubavnicama, blizim i daljim kolegama, poznanicima …. na cija ste imena kupovali ?
ja cu punici kupiti 15m3 drva za ogrijev
sve mi više ljudi govori da neće prodavati 5.10.07. jer
je puno veća vjerojatnost da će i u narednim tjednima T HT odraditi dobar rast……
(zašto nešto prodati sa +30% kad možeš za 15 dana za +60%….?….)
sve mi više ljudi govori da neće prodavati 5.10.07. jer je puno veća vjerojatnost da će i u narednim tjednima T HT odraditi dobar rast…… (zašto nešto prodati sa +30% kad možeš za 15 dana za +60%….?….)
Vjerujem da će kroz godinu dana odraditi dobar rast+malo dividende+10% gratis..mislim da se ne isplati prodavati odmah nikako…
Uvjeren sam da Vlada priča gluposti,mogli bi se iznenaditi koliko će se paketa prodati,a ne 70 000,barem duplo je moja prognoza…
Evo izašli uvjeti za IPO kod Erste. http://www.erstebank.hr/gr_tht2.asp%5B/quote%5D
Ako netko koristi erste net banking neka skine upisnicu i stavi negdje na forum..
Hvala