HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 09:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
39,04
21.275
545
39,00
39,10
0,26%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

17.04 cjena će biti preko 220 s tim da će dan poslije pasti za iznos isplaćene dividende i nemojte ljude obmanjivati.

pa pricamo o istome, 17.04 cijena ce biti viša zbog potražnje(al nevjerujem 220), a sutradan malo više 0d 17 niža zbog dividende + vece ponude.

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

Anonimno, 13.03.2009. u 14:59
ja vidim za nekupnju.
prodaj za 205 i sebi isplati dividendu, od ostatka kupi ht 17.4.09. i eto, to je formula.

Ne bi sa je složio da pričamo o istome kolga je to drugačije izračunao a vi ste ga podržali iako mu računica nije dobra

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Ovdje upišite svoj komentar…

bolje zivjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi...

Jethro, 13.03.2009. u 15:54
ja vidim za nekupnju.
prodaj za 205 i sebi isplati dividendu, od ostatka kupi ht 17.4.09. i eto, to je formula.

Ne bi sa je složio da pričamo o istome kolga je to drugačije izračunao a vi ste ga podržali iako mu računica nije dobra
[/quote]

zse je trenutno luda kuća. računaj sa jednim, a to je: kad god na zse s nečim računaš, krivo si izračunao. javi rezultat kad izračunaš.
nego… koliko ono bijaše ht prije isplate pre ovih 12,84 kn/d?
205+12,84=217,84. digitron ili sjećanje me vara. koliko je ono bio ht prije dana d? 223? ljudi masovno htjeli poprodavati, no počela je padati u zadnjim trenucima. suludo, ne li?
ako me ne vara fundamentalna računica i to malo pameti, zveknula je više od dividende. mogla je još jače pasti. a i pala bi da nije trezor zvecnuo oružjem. a znaš dokle bi pala? garantirano ispod 200 kn.
slično će biti i sada…
cicimici 205 pa do 210 kn (dao bog da griješm, da se razumijemo!)
oduzmi 17 i to ti je na krobeks jeziku cca oko aproksimativno odokativno otprilike 190 kn.
kako velim, dao bog da griješim, jer sam pun ht-a ko brod.

ja sam uzimao ht na 200,00 i 205,00..danas sam se rješio atpl i čekam za dokup ht opet na 200,00,tako da će mi prosjek biti cca 202,00..ja računam da će ht skočiti na dan d na cca 215-222..to je oko cca 10%,prodam tada,i kupim sutra,i imam još 30-ak dionica gratis..u slučaju da mi cijena na dan d ne bude preko 215,00-ne prodajem nego postajem ponosan vlasnik dionica ht-a,dugoročni ulagač..ipak očekujem od ht-a malo više,samo zato što su izbori,a pošto nam je burza politikantska..ht je najbolje sredstvo za izražaj političkih struktura prema malim gazioničarima..

17.04 cjena će biti preko 220 s tim da će dan poslije pasti za iznos isplaćene dividende i nemojte ljude obmanjivati.

Odakle vama ideja da će HT ići na 220. Pa bila je na 220 i pala za prvi dio div i malo više, maximalno po mome može doći do 207, a nakon dividende ide doli na niže od 190….nažalost..
Daj bože da bude drugačije….mislim na bolje..

jethro zbori mudro…
dionica će sad ovih mjesec dana malo lutati ali jednostavno je nevidim ispod 200 a bogami ni preko 210.
kao i on ja sam je pun pa se nadam da i ja grješim ali…
zato za one koji razmišljaju malo duže u budućnost ova cjena od 203 je ko pusa.
[thumbsup]

Nauči gubiti ili odustani!!!

bilo kako bilo neznam dali je ikada ikog glava zabolila zbog ove dionice.

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

1.) lako ćemo se složiti da cijenu formiraju veliki, a ne mali.
2.) Prosječna cijena prodanih dionica 02.03.2009 je bila 225,19 kn/dionica, znači to je cijena po kojoj su veliki bili spremni kupovati i čekati dividendu od 30 kn. Znači za čekanje su sigurno 2 – 5 Kn/dionici uračunata.
3.) Trenutno je prosječna cijena 203 – 205 kn po dionici i za očekivati je rast iste što budemo bliže isplati drugog dijela dividende na 205 do 210 kn/dionica.
4.) Nakon d2 dana proocijenjujem cca. 190 Kn/ dionici
U ovo razmišljanje nisu ukalkulirani neki drugi fakfori koji mogu utjecati na vrijednost dionice. Ti u ovo vrijeme mogu biti samo negativnog karaktera, kao što je povečana prodaja.
Ova pozitivna, dividenda je poznata i ukalkulirana.

bilo kako bilo neznam dali je ikada ikog glava zabolila zbog ove dionice.

Jest one koji su mislili sa (ili od) 63 komada napraviti kuću na moru i kupiti novog auteka! [undecid]

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Drage kolegice i štovane kolege, moje mišljenje je ovakvo. Da je last dividend day za cijeli iznos dividende bio 5. ožujak, a da se ona isplaćuje u dva dijela, onda bi se moglo pretpostaviti da je i drugi dio dividende ukalkuliran u sadašnju cijenu, no obzirom da je LDD za drugi dio dividende 21. travnja 2009. onda to sigurno znači rast cijene dionice za cca iznos tog drugog dijela i za toliko (ili malo više) pad na ex DD. (‘Ajd da vidimo ‘ko može napisati dužu rečenicu) Dakle, slažem se sa svima koji misle da će HT doći na cca 220,00 kuna prije 21.04.

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Drage kolegice i štovane kolege, moje mišljenje je ovakvo. Da je last dividend day za cijeli iznos dividende bio 5. ožujak, a da se ona isplaćuje u dva dijela, onda bi se moglo pretpostaviti da je i drugi dio dividende ukalkuliran u sadašnju cijenu, no obzirom da je LDD za drugi dio dividende 21. travnja 2009. onda to sigurno znači rast cijene dionice za cca iznos tog drugog dijela i za toliko (ili malo više) pad na ex DD. (‘Ajd da vidimo ‘ko može napisati dužu rečenicu) Dakle, slažem se sa svima koji misle da će HT doći na cca 220,00 kuna prije 21.04.

Ja ću ti prodati mojih 1300 odmah za 215… ok…

New Report

Close