HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 11:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Moze li mi netko moze objasnit koja je i ima li uopce prednosti izmedju punomoci i ugovora o prijenosu dionica. Dali se kod punomci odmah dionice registriraju na onoga na koga punomoć glasi?

A sto ako dodjem sa 4 punomoci u FINU, pa sa 4 punomoci u Erste i sa 4 punomoci u HPB. Hocu li biti prijavljen HANFI ili je to prolazim bez nadzora premda sam realizirao 16 punomoći?

Moze li mi netko moze objasnit koja je i ima li uopce prednosti izmedju punomoci i ugovora o prijenosu dionica. Dali se kod punomci odmah dionice registriraju na onoga na koga punomoć glasi?

Zanemarimo sto je pitanje logicki upitno, sa punomoći mozes SAMO upisati pakete na necije ime. Kada doticni dobije obavijest iz SDA da su dionice iz kupljenog paketa upisane u registar na njegovo ime tj. poziciju, mozete napraviti ugovor o prijenosu na tebe tj. tvoju poziciju .

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

A sto ako dodjem sa 4 punomoci u FINU, pa sa 4 punomoci u Erste i sa 4 punomoci u HPB. Hocu li biti prijavljen HANFI ili je to prolazim bez nadzora premda sam realizirao 16 punomoći?

Vidiš, dobro si se sjetio, sigurno u Hanfi nisu računali na takve genijalce.[smiley16]

Jesu svakakvi ti u HANFI ali baš tako glu..i mislim da nisu!!!
[smiley2]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

programer-pocetnik lako ce izvuci JMBGove svih opunomocitelja, bez obzira odakle punomoci dolazile, pravo pitanje je da li na salteru upisuju u racunalo JMBG opunomocitelja ili ostaje samo na papiru, heh, nek neko kaze ako zna.
btw, mozes doci sa 5 pumoci + tvoj paket.

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

Ukoliko poraste na koliko % ćete prodavat? I hoćete li prodavat?

Sto se tice punomoci, mislim da nema zakonskog ogranicenja na broj punomoci. Drugim rijecima, jedino sto mogu provjeravat je porijeklo novca. Ako je tu sve cisto, nema razloga za brigu. Ako se u hr moze prodat 5000 SUV-ova godisnje (sa prosjecnom cijenom oko 100.000 EUR/komad), ne kuzim sto bi 10 punomoci bilo problem…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ukoliko poraste na koliko % ćete prodavat? I hoćete li prodavat?

Nitko od nas neće prvi tjedan ništa moći prodati

Hell is Empty and all the Devils are Here

Na čemu temeljiš takve tvrdnje?

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

budd:

Na čemu temeljiš takve tvrdnje?

Treba :
1) nazvati SDA i napraviti preregistraciju
2) pričekati da se to provede
3) uspjeti plasirati nalog na prezagušenim serverima ili čekati u redu kod brokera
4) realizirati nalog

Hell is Empty and all the Devils are Here

james, 12.09.2007. u 11:19
james:
“/> Moze li mi netko objasnit koja je i ima li uopce prednosti izmedju punomoci i ugovora o prijenosu dionica. Dali se kod punomci odmah dionice registriraju na onoga na koga punomoć glasi?

Zanemarimo sto je pitanje logicki upitno, sa punomoći mozes SAMO upisati pakete na necije ime. Kada doticni dobije obavijest iz SDA da su dionice iz kupljenog paketa upisane u registar na njegovo ime tj. poziciju, mozete napraviti ugovor o prijenosu na tebe tj. tvoju poziciju .

Pa onda koji je smisao te punomoci kada svejedno morm radit neku formu ugovora koju moram kod biljeznika ovjeravat i slati u SDA. Zar nije jednostavnije dat drugome da kupi i onda ugovorom o prijenosu prebacit na sebe?Sta ja konkretno dobivam sa tom punomoci, samo jednu dodatnu proceduru vise. Bez obzira sto je netko za mene uzeo dionice, one su i dalje isprva regisrirane ne njega, a ako uzimas na nekoga i prakticki mu dajes 38000kn ond ionako moras imat u njega povjerenja pa ti ta punomoc malo znaci. Ispravite me ako grijesim?!

New Report

Close