HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najviša cijena po kojoj se kupuju dionice Društva ne smije biti iznad 10%, odnosno ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je
ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja.
– Ova ovlast vrijedi 18 mjeseci od dana donošenja ove odluke.

who dares, wins

Jel sjela lova na ZABU?

Takva je priroda smrtnika, da nam se ništa ne sviđa više od onoga što smo izgubili. Iz čežnje za onim što nam je oduzeto, nepravedniji smo prema onom što nam je ostalo.

Jel sjela lova na ZABU?

Sjela i ne miče se.

Mislim da su u krivu svi koji podcjenjuju lukavost malih ulagača. Naime, onaj tko je na IPOu kupio jedan paket dionica i nije ga dirao do danas još uvijek ima otprilike uloženo. Takvi ljudi ne bulje svaki dan u ekran pa nisu nervozni kao mi ostali jer im je to vid štednje. Također znaju da su sve druge dionice pušiona i znaju da im je ovdje sigurna dividenda. Mislim da su takvi mali investitori puno čvršće ruke nego neki fondovi pa neće prodavati svoje dionice tek tako. Jedino u slučaju da ih doma stisne besparica zbog otkaza, već rata kredita zbog devalvacije kune i sl.
Pored svega navedenog još će i trezor otkupljivati a i Mudrinić je dodatno kupovao po 190 ako se ne varam. Mislim da se pri otkupu trezorskih dionica neće previše špekulirati već će se postaviti na bid i čuvati cijenu. Očekujem da cijena neće više bitnije padati.

E pa danas će da se makne.. Ona je vrlo plašljiva kad je na mom računu!

Takva je priroda smrtnika, da nam se ništa ne sviđa više od onoga što smo izgubili. Iz čežnje za onim što nam je oduzeto, nepravedniji smo prema onom što nam je ostalo.

dali je moguce da nista nije protrgovano od 13.48 ili je na PG opet riknuo monitor
200,34 200 13:48:58
200,34 100 13:48:58
200,31 17 13:42:14
200,31 69 13:41:55
200,31 74 13:40:04
200,31 100 13:40:04
201,00 120 13:39:11
201,00 725 13:39:11
200,99 242 13:39:11
200,99 100 13:38:35

http://aqua-art.org/news.php

Jel sjela lova na ZABU?

Sjela i ne miče se.
[/quote]

Mato hoću čuti za promjenu. Istinu.
Ajde da i drugi priznaju.
I meni sjela i ne mislim je ulagat na burzu.

Mislim da su u krivu svi koji podcjenjuju lukavost malih ulagača. Naime, onaj tko je na IPOu kupio jedan paket dionica i nije ga dirao do danas još uvijek ima otprilike uloženo. Takvi ljudi ne bulje svaki dan u ekran pa nisu nervozni kao mi ostali jer im je to vid štednje. Također znaju da su sve druge dionice pušiona i znaju da im je ovdje sigurna dividenda. Mislim da su takvi mali investitori puno čvršće ruke nego neki fondovi pa neće prodavati svoje dionice tek tako. Jedino u slučaju da ih doma stisne besparica zbog otkaza, već rata kredita zbog devalvacije kune i sl.
Pored svega navedenog još će i trezor otkupljivati a i Mudrinić je dodatno kupovao po 190 ako se ne varam. Mislim da se pri otkupu trezorskih dionica neće previše špekulirati već će se postaviti na bid i čuvati cijenu. Očekujem da cijena neće više bitnije padati.

Odlična analiza, od malih ulagača i njihove psihologije, fondova i njihovog utjecaja na ovu dionicu, trezora i njegove vjerojatne strategije ulaganja, te čelnika Ht i njegove kupnje Ht na razini od 190.

Pa dobro prijatelju, kakve veze ima ovo s ičim što si ti napisao.
Ti sad tu meni objašnjavaš kako mali ne prodaju, i sad nabrajaš razloge.
Pa dobro daj mi onda reci tko je spustio cijenu na ove razine, jer kolko ja znam, a kaj god da mi ti, Kardum i ekipa velite, nisu samo na IPO kupovali ni mali ni velki, nego na razinama od 400+ kuna na niže, znači onaj prosjek od 265 nije realan. Znači da, ekipa ovo prodaje s gubitkom, ti isti navedeni u prošloj rečenici.

Nema kaj trezor špekulirati, on će kao harmonika, ako bude jak pritisak na prodaju, on će popuštati i nuduti malo, ako ne bude eventualno će dizati.
Pa daj se stavi u njihovu poziciju. Zakaj bi ti u današnje vrijeme dizao cijenu. To bi bilo u jednu ruku štetno za dioničare, jer mogao si i taj keš njima isplatiti, a ovak nema tolke koristi za njih, osim eventualno branjenja cijene. Sumnjam da će u ovim vremenima biti dizanja cijene.

A ljudi moji meni lova trenutno ne treba pa ću na burzi investirat.

niti jedan papir ne možeš savinuti više od 7 puta, ma kako tanak ili velik on bio.
analogija?
man’ se analogija!

Jesu to one vojnicke sheme sa pomicanjem zgrada ?
p.s.jedinicu sam ti ja uvaljao, nisam si mogao pomoc [embarass]
[/quote]

ne znam o čemu je riječ, no javi kad uspiješ. kad bi se papir tako tankim mogao napraviti da se savine 8 puta, ne bi imao svojstva papira. ovo sa zgradama ne znam…

Ovdje upišite svoj komentar…

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

HT će smjeti kupiti i poništiti 10 posto dionica
Business.hr
09.03.2009 13:21
Uprava Hrvatskih telekomunikacija je za 21. travnja sazvale Glavnu skupštinu na kojoj će se, osim o dividendi odlučivati i o izboru dva nova člana Nadzornog odbora te o stjecanju vlastitih dionica.
Vezane vijesti

ZSE uživo: Atlantic rijetka svijetla točka

U predloženim odlukama Glavne skupštine najvećeg domaćeg telekoma koji se navode u pozivu za Skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi navodi se da je HT prošlu godinu završio s neto dobiti od 2.103.678.782,86 kuna, a zadržana dobit društva iz prethodnih godina iznosi 353.516.459,73 kune.

Predlaže se da se cjelokupna dobit iz 2008. godine, kao i 352.158.381,79 kuna iz zadržane dobiti HT-a upotrijebi za isplatu dividende i to u iznosu od 29,99 kuna po dionici. Pravo na dividendu imat će svi dioničari koji će na dan održavanja Skupštine, tj. 21. travnja, biti evidentirani u Depozitoriju SDA.

HT će smjeti kupiti i poništiti 10 posto dionicsHT će smjeti kupiti i poništiti 10 posto dionicsDividenda će biti umanjena za iznod ranije isplaćenog predujma, koji bi na račune dioničara trebao stići danas, a ukupno će dobiti 1.023.606.687,50 kuna. Tražbina za isplatu dividende dospijeva 19. svibnja ove godine.

Za članove Nadzornog odbora HT-a na radzoblje od četiri godine trebali bi biti izabrani Steffen Roehn i Gudio Kerkhoff, a na Skupštini će biti riječi i o naknadama koje će članovi Nadzornog odbora primati za svoj rad.

Predlaže se da član Nadzornog odbora koji je ujedno predsjednik Odbora za reviziju Nadzornog odbora dobiva naknadu u iznosu 1,5 prosječne plaća zaposlenika HT-a isplaćene u prethodnom mjesecu, dok bi članovi Nadzornog odbora koji su članovi Odbora za reviziju Nadzornog odbora, odnosno Odbora za naknade i imenovanja dobivali 1,25 posto prosječne plaće zaposlenika.

Uprava i Nadzorni odbor Glavnoj skupštini predlažu da se Upravi tijekom idućih 18 mjeseci odobri stjecanje vlastitih dionica do deset posto temeljnog kapitala s time da cijena po kojoj se kupuju dionice ne smije biti 10 posto veća ili 10 posto manja od prosječne tržišne cijene dionice tijekom prethodnog trgovinskog dana.

Osim toga, predlaže se da se Upravu ovlasti da i bez posebne odluke Glavne skupštine povuče vlastite dionice, što zapravo znači da će Uprava moći ukinuti te dionice i tako povećati nominalnu vrijednost preostalih dionica.

Ht je priredio teren za sutrašnji skok dionice.

New Report

Close