Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Ima danas dosta 69 i sličnih. To su naj vjerojatnije oni sa IP. Došla voda do grla.
ili to fondovi prodaju po 69 dionica, želeći da mislimo da mali prodaju. Tko će više znati.
Evo ponovo ono o cemu sam jucer pricao… Jedan na kupnji, drugi na prodaji, i sve ide izmedu njih…
Ivan1902 i ne samo na HTu, sustavno ruše burzu, kako im vlada dopusti tj. kako vlada posudi novce.
Država nije prodala dionice HT-a već ih je dala nasljednicima
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=087f8201-3280-4174-8f4d-087616dee977&open=sec
Zapravo je logičan pad cijene danas u tom kontekstu, kao što je za pretpostaviti da će biti iza second ex-div dana za cca 17-ak kuna, odnosno iznos dividende. Kako ovu dionicu promatram više kao osobni mirovinski fond, te je kupujem po malo bez namjere da je prodam u roku manjem od 4-5 godina, a dividendu reinvestiram, zapravo mi pad cijene odgovara, jer pretpostavljeni dividendni prinos relativno raste u odnosu na glavnicu.
Trenutno on iznosi solidno preko 10% na cijenu dionice iz IPO-a, a toliko nećete dobiti ni da penzićima dajete kredite na AmEx..
[/quote]
nakon 2 d.d. dionica će pasti za barem 30 kn. sad će se još istovarivati neposredno prije dividende.
ovo je umjetna cijena ht-a.
daleko od toga da nije jedna od najboljih dionica na zse, sjajna dividenda, sve divno i krasno, no što se tiče trejdanja (a većina je takvih ovdje)…hmhm…
odličan oblik štednje.
vrijednost dionice ove je poprilično irelevantna. računajte da ćete za cca 8-10 godina dobiti ulog van + vrijednost dionice na tržištu.
najgore gledano.
[/quote]
ako gledas u kunama onda da..
Prolazim jučer pored poslovnice T-com i vidim unutra zaštitarku.Mislim si,nije ni čudo kad svaki dan dođe netko tko se osjeća dobro namagarčen i vjerovatno poželi namlatiti jadnog djelatnika poslovnice.
Mudrinić na CNBC-u
Danas je opet, ipak se može reći bila dobra prilika za dokup, bar da se dobije onaj drugi dio dividende, koji je ionako veći, kako mi se čini, a za 206 kn dobiti 17 kn je otprilike malo više od 8 %. Ajde bar nešto. [wink]