HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 19:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

koja je to računica ovih što sad prodaju ,meni ovo nije jasno

Mislim da se puno trošimo oko toga, ulaze fondovi, izlaze neki drugi da uđu u neke druge itd…
Mislim da su investitori spremni dati za ovu dionicu koliko daju i to je to, a sačuvaj nas bože kad istekne dividend day….

220 je bila neka normalna cijena prije ove frke sa predujmom od cca 13kn
Formira se nova cijena od cca 207-8 što je normalno ako oduzmemo predujam.
I što je naj gore ni sam uspio izaći jer baš za kikiriki ne dam.

Zapravo je logičan pad cijene danas u tom kontekstu, kao što je za pretpostaviti da će biti iza second ex-div dana za cca 17-ak kuna, odnosno iznos dividende. Kako ovu dionicu promatram više kao osobni mirovinski fond, te je kupujem po malo bez namjere da je prodam u roku manjem od 4-5 godina, a dividendu reinvestiram, zapravo mi pad cijene odgovara, jer pretpostavljeni dividendni prinos relativno raste u odnosu na glavnicu.

Trenutno on iznosi solidno preko 10% na cijenu dionice iz IPO-a, a toliko nećete dobiti ni da penzićima dajete kredite na AmEx..

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

…ista ona onih koji kupuju.
Evo moj primjer, prosječna cijena mi je 215 kn i jučer si ja razmišljam, dal da prodam po 225 i dočekam na 210 ili da si ostavim pa da mi lijepo isplate keš.
I dosta sam se lomio, i zaključio: potrajbao sam brdo love prodajući i kupujući na niže i nemam ništ od toga osim više dionica.
Pa sam si rekao ma sa ht ću uzeti lovu, treba vratiti kredite i otić na more, a ak bu niže bumo prodavali pa nadokupljivali.
Evo to je računica prosječnog ulagača u ht.
E sad da vi to neznate ili ne možete pretpostaviti, nekak ne vjerujem, jel to znači da nas zahebavate.

Bilo bi interesantno viditi dali je prodaja i koliko u gubitku, nisu svi kupili na 174 kao npr. ja…

Imaš li možda još koju dionicu u portfelju…..

Bilo bi interesantno viditi dali je prodaja i koliko u gubitku, nisu svi kupili na 174 kao npr. ja…

Imaš li možda još koju dionicu u portfelju…..
[/quote]

Ima ATPL. Kupio je po 500 kn. Srećković, šta ćeš [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ne znam zašto se svi toliko ložite oko toga kolika je cijena dionice… HT-ova dionica nije materijal za day trade igrice. Što se mene tiče, cijena može pasti i na 1 lipu. Ja ovu dionicu ne prodajem sigurno još nekoliko godina, sve dok HT ima ovu poziciju na tržištu… A u kakvoj su financijskoj situaciji Optima i Metronet, nema straha za HT na vidiku. Da ne pričam o pokazateljima, ulaganjima u svjetlovodnu pristupnu mrežu itd… itd….
Ja ne dvojim niti malo da u jesen neće biti isplaćena još jedna izvanredna dividenda od cca 20 kuna… Ionako ova redovna dividenda ide iz ostvarene dobiti iz 2008, a viška na računu još hvala bogu ima…
Dakle, opušteno zavaljen u naslonjaču čitam ove smiješne komentare oko toga hoće li cijena dionice gore ili dole… Baš me briga…

ovo je jako dobro, bez šale…
stvar je u tome da kalkulanti osluškuju disanje ht-a. pa zar bi investitori na crobexu pratili forum iz dana u dan?

Ovakav pad Ht nije zaslužio.Fi ,dividenda, odlična budućnost

Slažem se. I što s tim?

…ista ona onih koji kupuju.
Evo moj primjer, prosječna cijena mi je 215 kn i jučer si ja razmišljam, dal da prodam po 225 i dočekam na 210 ili da si ostavim pa da mi lijepo isplate keš.
I dosta sam se lomio, i zaključio: potrajbao sam brdo love prodajući i kupujući na niže i nemam ništ od toga osim više dionica.
Pa sam si rekao ma sa ht ću uzeti lovu, treba vratiti kredite i otić na more, a ak bu niže bumo prodavali pa nadokupljivali.
Evo to je računica prosječnog ulagača u ht.
E sad da vi to neznate ili ne možete pretpostaviti, nekak ne vjerujem, jel to znači da nas zahebavate.
[/quote]
Bravo, Matija. Iskreno i bez puno …… Stoja od mene. Sinko, popravljaš se [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

220 je bila neka normalna cijena prije ove frke sa predujmom od cca 13kn
Formira se nova cijena od cca 207-8 što je normalno ako oduzmemo predujam.
I što je naj gore ni sam uspio izaći jer baš za kikiriki ne dam.

Zapravo je logičan pad cijene danas u tom kontekstu, kao što je za pretpostaviti da će biti iza second ex-div dana za cca 17-ak kuna, odnosno iznos dividende. Kako ovu dionicu promatram više kao osobni mirovinski fond, te je kupujem po malo bez namjere da je prodam u roku manjem od 4-5 godina, a dividendu reinvestiram, zapravo mi pad cijene odgovara, jer pretpostavljeni dividendni prinos relativno raste u odnosu na glavnicu.

Trenutno on iznosi solidno preko 10% na cijenu dionice iz IPO-a, a toliko nećete dobiti ni da penzićima dajete kredite na AmEx..
[/quote]

nakon 2 d.d. dionica će pasti za barem 30 kn. sad će se još istovarivati neposredno prije dividende.
ovo je umjetna cijena ht-a.
daleko od toga da nije jedna od najboljih dionica na zse, sjajna dividenda, sve divno i krasno, no što se tiče trejdanja (a većina je takvih ovdje)…hmhm…
odličan oblik štednje.
vrijednost dionice ove je poprilično irelevantna. računajte da ćete za cca 8-10 godina dobiti ulog van + vrijednost dionice na tržištu.
najgore gledano.

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
205,01 500 14:20:09
205,27 2 14:17:3

who dares, wins

Ima danas dosta 69 i sličnih. To su naj vjerojatnije oni sa IP. Došla voda do grla.

who dares, wins

New Report

Close