HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

…..
Samo za INFO, zadnjih mjesec dana kupljeno je HT-a za čak 157 mil. kn, uz prosječnu cijenu od 220,80 kn.
Sjetite se koliki je ukupan promet bio zadnjih mjesec dana na ZSE (15-20 mil kn) pa ćete shvatiti kolika je ovo velika cifra koji su veliki uložili u HT. Zato, oprez s prodajom u utorak, pad bi mogao biti puno manji nego se neki ovdje nadaju.

da….moguće je da će pad biti osjetno manji nego špekulanti očekuju, pogotovo što je isplata u 2 dijela. Zašto sada prodati HT koji će ti dati 13+17 kn dividende i onda se nadati da ćeš ga možda ubosti 10 kn jeftinije. Možda hoćeš. A možda i nećeš pa ćeš ga platiti skuplje nego ga u utorak prodaš?
Ovo s isplatom 2 dijela je vrlo mudar antišpekulantski potez Mudrinića [thumbsup]
[/quote]

ili…nije mogao isplatiti sve odjednom…ja naslućujem odgovor…a molim uvažene kolege da na tu temu kažu koje mišljenje…
…znači zašto mudri…NE BI mogao isplatiti dividendu u cjelosti…razlozi u trenutnoj situaciji leže..
[/quote]

Isplatu dividende mora potvrditi skupština koja je u 4. mjesecu. da se isplaćujec dividenda u cijelosti, isplata bi bila tek u svibnju. Ovaj predujam je po meni bonus jer omogućuje 1% zarade u nekom novčanom fondu.

Nitko nije komentirao GFI. Jel ga netko pročitao. Po meni su rezultati fantastični. Gotovo da nema pada prihoda u T-comu, a pad dobiti je zbog velikih troškova rasta broja ADSL i MAXTv pretplatnika (ipak je hrpa modema i STB podijeljena). Broj ADSL pretplatnika je skoro 500 tisuća, a MAX TV skoro 150.000 što je fantastično. U 2009. očekujem rast prihoda i unutar T-coma uz nešto manje troškove poslovanja što znači i veću dobit . T-mobile segment će zadržati rast po meni na nivou 5%.
U svakom slučaju očekujem i ove godine fenomenalno poslovanje i dobit na granici 30 kuna po dionici.

Nitko nije komentirao GFI. Jel ga netko pročitao. Po meni su rezultati fantastični. Gotovo da nema pada prihoda u T-comu, a pad dobiti je zbog velikih troškova rasta broja ADSL i MAXTv pretplatnika (ipak je hrpa modema i STB podijeljena). Broj ADSL pretplatnika je skoro 500 tisuća, a MAX TV skoro 150.000 što je fantastično. U 2009. očekujem rast prihoda i unutar T-coma uz nešto manje troškove poslovanja što znači i veću dobit . T-mobile segment će zadržati rast po meni na nivou 5%.
U svakom slučaju očekujem i ove godine fenomenalno poslovanje i dobit na granici 30 kuna po dionici.

A veliki pad veleprodajni cijena Kako će utijecat na dobit

sve je to u redu, samo čemo vidjet kakva če cijena dionice biti poslje ove euforije oko dividende. U ovoj krizi nestašice love puno se toga prodaje da bi se došlo do nekog novčiča.Ne samo u Hrvatskoj nego svugdje u svijetu.

nešto mi nije jasno…ove godine ide dividenda u dva dijela…ako ja sad imam dionice ht-a i prodam ih nakon 05.03. jel ja imam pravo na samo prvi dio dividende ili na oba dvije dividende?

Ajde neko ko zna odgovor i mene interesira jer nigdje nije objašnjeno točno.

IMT?

A veliki pad veleprodajni cijena Kako će utijecat na dobit
[/quote]

HT ima više od 90% tržišta u telefoniji i gotovo 100% u broadbandu. Tu je utjecaj minimalan

nešto mi nije jasno…ove godine ide dividenda u dva dijela…ako ja sad imam dionice ht-a i prodam ih nakon 05.03. jel ja imam pravo na samo prvi dio dividende ili na oba dvije dividende?

[/quote]

kako nije objašnjeno. na prvi dio imaju oni upisani u SDA 5.3. na drugi dio oni upisdani na dan održavanja skupštine.

[/quote]

Koliko sam ja shvatio maš pravo samo na prvi dio dividende ako prodaš nakon 05.03…za drugi dio dividende moraš ponovno imati dionice registrirane u SDA na dan 21.04.2009 kada se održava sjednica Glavne skupštine.

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

sve je to u redu, samo čemo vidjet kakva če cijena dionice biti poslje ove euforije oko dividende. U ovoj krizi nestašice love puno se toga prodaje da bi se došlo do nekog novčiča.Ne samo u Hrvatskoj nego svugdje u svijetu.

sve dionice su drastično pale ove godine, a HT se drži. To znači da je moguće da nakon skupštine kada je potrebno biti dioničar da bi se dobio i drugi dio dividende cijena padne tko zna koliko.

Rijetko viđeno da na dividenda day dionica u minusu. Ciljevi su očito odavno postavljeni i nema mrdanja!

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

Rijetko viđeno da na dividenda day dionica u minusu. Ciljevi su očito odavno postavljeni i nema mrdanja!

…rijetko viđen ovakav…dan…i vrijeme…i okruženje…i ljudi…i nelikvidnost…kad to sve zbrojiš…super se držimo…

…rijetko viđen ovakav…dan…i vrijeme…i okruženje…i ljudi…i nelikvidnost…kad to sve zbrojiš…super se držimo…
[/quote]
Izgleda da je stvarno u pitanju spašavanje živih glava! Ne izgleda utješno za sutrašnji dan!

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

New Report

Close