HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 22:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

očekujete li u utorak pad za vrijednost predujma?

Moguće, iako ovaj put nisam baš siguran u to, za razliku od lani. Naime, sad se zamjećuje ulazak jednog jakog ulagača već više od mjesec dana u HT. Taj naravno kupuje HT i radi dividende, ali i radi dugotrajnijeg ostanka u ovoj dionici jer kad se netko toliko nakrca HT-om, jasno je da neće iz njega izlaziti nego će ga nastaviti kupovati jer nema šanse da bi se on mogao iskrcati s tolikim količinama koje je kupio. Fondovi također neće prodavati HT, znači ostaju samo mali ulagači, a onda je pitanje hoće li veliki dozvoliti jači pad ili će nastaviti derati s kupnjom sve do 2. dijela dividende koji je veći od 1. dijela.
Samo za INFO, zadnjih mjesec dana kupljeno je HT-a za čak 157 mil. kn, uz prosječnu cijenu od 220,80 kn.
Sjetite se koliki je ukupan promet bio zadnjih mjesec dana na ZSE (15-20 mil kn) pa ćete shvatiti kolika je ovo velika cifra koji su veliki uložili u HT. Zato, oprez s prodajom u utorak, pad bi mogao biti puno manji nego se neki ovdje nadaju.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Sjeća li se netko koji je dan prošle godine bio zadnji za kupnju nakon objave?

21.4.2008. si trebao biti upisan u SDA da bi dobio dividendu, 16.4. je bio zadnji dan na koji si morao drzat dionice da dobijes dividendu (zbog T+3).

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

nešto mi nije jasno…ove godine ide dividenda u dva dijela…ako ja sad imam dionice ht-a i prodam ih nakon 05.03. jel ja imam pravo na samo prvi dio dividende ili na oba dvije dividende?

…nije mi jasno zašto će u utorak toliko pasti kada se čeka i drugi dio dividende koji je veći od ovog prvog????????????????????????????????
pa nekas padne na 200, da kupim i pokupim bolji dio…nerazumijem ovu retoriku…možda sam jedino ja blesav???iluhfncje,efhakjfhakfhnvaklhknkvgwefuIOPEImjkdjghnkljonvh8quf

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Zato sto ce pasti za otprilike 17 kuna taman nakon sto ostvarite pravo na drugi dio… Kupite za 200, zavrsite sa 17,nesto kuna dividende i dionicom koja kosta 183 kn. [cool]
Sa druge strane, tu je vise od mjesec dana u igri, pa se svasta moze desiti u medjuvremenu. Ali dan nakon prava za dividendu mora pasti otprilike za iznos dividende.
Trebali su podjelit na 5×6 kn dividendu, tako bi tek zabunu napravili. Unutar nekih dnevnih promjena.

U zadnjih 2-3 godine je bilo predvidljivo sa time, tocno kako i teorija kaze. Mozda me jednom trziste iznenadi i odigra drukcije… The question is: Do you feel lucky?

Hm pa meni bi odgovaralo da isplaćuju dividendu svako misec dana [lol] pa nek dionica ide kud god želi.

Zato sto ce pasti za otprilike 17 kuna taman nakon sto ostvarite pravo na drugi dio… Kupite za 200, zavrsite sa 17,nesto kuna dividende i dionicom koja kosta 183 kn. [cool]
Sa druge strane, tu je vise od mjesec dana u igri, pa se svasta moze desiti u medjuvremenu. Ali dan nakon prava za dividendu mora pasti otprilike za iznos dividende.
Trebali su podjelit na 5×6 kn dividendu, tako bi tek zabunu napravili. Unutar nekih dnevnih promjena.

Hahahahaha mora pasti… cccc kolega jedino pravilo koje vrijedi na ZSE je uvijek protiv krda!

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

…..
Samo za INFO, zadnjih mjesec dana kupljeno je HT-a za čak 157 mil. kn, uz prosječnu cijenu od 220,80 kn.
Sjetite se koliki je ukupan promet bio zadnjih mjesec dana na ZSE (15-20 mil kn) pa ćete shvatiti kolika je ovo velika cifra koji su veliki uložili u HT. Zato, oprez s prodajom u utorak, pad bi mogao biti puno manji nego se neki ovdje nadaju.

da….moguće je da će pad biti osjetno manji nego špekulanti očekuju, pogotovo što je isplata u 2 dijela. Zašto sada prodati HT koji će ti dati 13+17 kn dividende i onda se nadati da ćeš ga možda ubosti 10 kn jeftinije. Možda hoćeš. A možda i nećeš pa ćeš ga platiti skuplje nego ga u utorak prodaš?
Ovo s isplatom 2 dijela je vrlo mudar antišpekulantski potez Mudrinića [thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

…..

da….moguće je da će pad biti osjetno manji nego špekulanti očekuju, pogotovo što je isplata u 2 dijela. Zašto sada prodati HT koji će ti dati 13+17 kn dividende i onda se nadati da ćeš ga možda ubosti 10 kn jeftinije. Možda hoćeš. A možda i nećeš pa ćeš ga platiti skuplje nego ga u utorak prodaš?
Ovo s isplatom 2 dijela je vrlo mudar antišpekulantski potez Mudrinića [thumbsup]
[/quote]

ili…nije mogao isplatiti sve odjednom…ja naslućujem odgovor…a molim uvažene kolege da na tu temu kažu koje mišljenje…
…znači zašto mudri…NE BI mogao isplatiti dividendu u cjelosti…razlozi u trenutnoj situaciji leže..

Kupnje:
Cijena Količina
235,00 852
231,00 25
230,50 280
230,10 450
230,02 212
230,01 184
230,00 2377
229,90 42
229,89 56
229,65 90