Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Deutsche Telekom ostvario 730 milijuna eura gubitka
to je dobro za dioničare HTa, mogla bi sredinom godine uslijediti isplata izvanredne dividende da švabe pokrpaju gubitke [proud]
[/quote]
Vjerujem da ako ne dode do kupovine HT Mostar da ce se tocno ovakav scenario dogoditi pa se u potpunosti slazem s tobom
cijeli dan svrbe me prsti da malo zatrejdam s HT-om, ali onda si kontam: na 700 komada HT-a trejdanjem mogu dobiti par tisuća kuna, i to ako uspijem pogoditi vrhove i dna, pa onda još platim svaki put brokeru proviziju. uz to cijeli dan buljim u monitor i nerviram se hoće li proći ili neće.
zato sam se odlučio za drugačiji pristup: 700 komada x 30 kn= 21.000 kn! ne plaćam brokeru ništa, ne blejim u monitor, a za par dana sjednu mi 2 prosječne plaće na račun, pa za 2 mjeseca još dvije! [smiley]
zato kolege, samo vi trejdajte, ja odo van na kavu i razmišljati na što ću utrošiti dividendu [thumbsup]
cijeli dan svrbe me prsti da malo zatrejdam s HT-om, ali onda si kontam: na 700 komada HT-a trejdanjem mogu dobiti par tisuća kuna, i to ako uspijem pogoditi vrhove i dna, pa onda još platim svaki put brokeru proviziju. uz to cijeli dan buljim u monitor i nerviram se hoće li proći ili neće.
zato sam se odlučio za drugačiji pristup: 700 komada x 30 kn= 21.000 kn! ne plaćam brokeru ništa, ne blejim u monitor, a za par dana sjednu mi 2 prosječne plaće na račun, pa za 2 mjeseca još dvije! [smiley]
zato kolege, samo vi trejdajte, ja odo van na kavu i razmišljati na što ću utrošiti dividendu [thumbsup]
Ne trebaš trejdati ako ti se ne da već ti je sasvim dovoljno da prodaš u utorak ujutro i kupiš opet po cca 217. Biti će i niže do ostatka dividende.
ti verdi misliš da je netko danas upucao u HT iznad 29 mil.kn, a da bi pustio u utorak pad HT-a na 217 kn? Ne bih baš rekao… Netko ovdje ulazi s velikom lovom i to na duži rok
[/quote]
21.000 kn! 2 prosjecne mj.plaće????????? u kojoj drzavi zivis???
ajde čitaj malo pažljivije umjesto tackanja upitnika: za par dana sjednu mi 2 prosječne plaće na račun, pa za 2 mjeseca još dvije . znači 21.000 kn=4 plaće
ti verdi misliš da je netko danas upucao u HT iznad 29 mil.kn, a da bi pustio u utorak pad HT-a na 217 kn? Ne bih baš rekao… Netko ovdje ulazi s velikom lovom i to na duži rok
Od utorka do ostatka dividende je cijela vječnost. Lova se stigne nekoliko puta preseliti i na kraju ponovno vratiti u Ht pokupiti ostatak,a onda kuda koji mili moji.
ma daj verdi, danas je kupljeno čak 148.000 dionica HT-a uz ogromnih 33,5 mil. kn prometa. to nisu mali kupovali, već veliki. nemoj se iznenaditi ako HT u utorak ne padne ispod 230. uostalom, u londonu je HT iznad 230 već mjesec dana
Gledajte, svaki put sa tom dividendom ili dokapom isto… Uvijek ljosne cijena. Nema logike da ostane ista. Razmislite malo kolega… Da cijena ostane ista nakon prava na dividenu, onaj tko je kupio na sam dan je zaradio iznos ciste dividende. Za jedan dan, 10% ili 15%. Jeli to normalno? Tko ce prodat, ako ocekuje da ce mu drzanje jedan dan donjet 15% zarade? Cijena bi trebala pasti za nesto manje od iznosa dividende, jer onaj koji kupi i odluci se cekat dividendu, mora biti nagradjen za rastajanje od svog novca na neko vrijeme.
kak se ti uvijek javis kad treba reci da nesto ide dolje? [rolleyes] [lol]
kak se ti uvijek javis kad treba reci da nesto ide dolje? [rolleyes] [lol]
Pa naucila me mama da je lagat ruzno… Hebiga… [lol]
Ne mora pasti na 217 ali do 19. svibnja je jaaaaako duuuuugo. Mnogima će trebati lova iz raznoraznih razloga. Uostalom ako u ponedjeljak potegne još par posto gore (235-240), pasti će nakon toga barem na 225. Pa nisu dionice samo kupljene na 225-230 danas. Isto toliko ih je i prodanih. Biti će velik pritisak da se ta lova ponovo vrati u HT, ali po nižim razinama. Malo panike, još koja bomba plasirana od vlade i eto nas, po mom mišljenju, na 220-224 i tu će se vrtiti sve do početka svibnja.