Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Žena i ja uzeti ćemo po paket HTa. Zanima me mogu li ja sa svog tekućeg, nakon što ispunimo obvezujuću ponudu za kupnju, putem e-zabe uplatiti novac i u njeno ime. Naime ako uplaćujem u njeno ime ipak se vidi s kojeg je računa novac išao (a taj račun je moj). Da nebi bilo nismo znali….[smiley6]
Hvala.
veki_ds: ” evo jedno pitanje.. radio sam u jednoj firmi i zaradio dovoljno novca za skuter, imam 6.000kn al razmisljao sam si od tih novaca kupiti T-HT dionice.. daj mi recite dal je to pametno kupiti? ” Ako kupujes skuter, pametno ti je jos kupit i kacigu.
pametno!!!!
Pa to je i normalno. Ne možeš s punomoći prodavati tuđe dionice. To riješi Darovnicom ili registriraj opunomoćitelja, pa neka sam proda. Što te briga, ako je riječ o osobi od povjerenja?
[/quote]
Imaš više vrsta namjene punomoći do one gdje te neko opunomoćije da kupuješ-prodaješ.Što se tiče one punomoći koja ti omogućuje da za nekoga kupiš dionice a ne raspolažeš s njima ne znam kakva je svrha osim što činiš uslugu opunomoćitelju?! [smiley10]A ne znam ni razlog zašto praviti kako ti pišeš dvije punomoći kad to možeš rješiti i sa jednom i jednim plaćanjem???[smiley11]
Kad se očekuje HT na burzi?
kolega kakvo je to pitanje ?
pa Vi kao stari lisac znate svašta… a da ne znate šta je 5.10.
Šangajac:
”
evogaopet… Mislim da je verzija 1 i 2 neupotrebljiva ako se kupuje više paketa.Ako se pažljivo pročitaš oni koji ti daje punomoć daje ti samo da u njegovo ime upišeš i kupiš dionice HT-a ne i da raspolažeš sa njima odnosno ne možeš ih prodavati a još manje dati u zalog…[smiley10]
”
Pa to je i normalno. Ne možeš s punomoći prodavati tuđe dionice. To riješi Darovnicom ili registriraj opunomoćitelja, pa neka sam proda. Što te briga, ako je riječ o osobi od povjerenja?
What? Pa punomoć mi zato i treba da mogu sam prodavati pošto mi je dostupan i mostić i sve a čovjek može jedino otići u brokersku kuću i čekati tamo cijeli dan dok ne dođe na red. Samo jasno, to je punomoć za prodaju a za kupnju je druga.
Ponude za kupnju HT-a po cijeni od 240 do 310 kuna
Vaš link
oni koji imaju više od 5 punomoći idu na provjeru:
Do pet punomoći
Kako bi se spriječila nekontrolirana kupnja paketa dionica Hrvatskog telekoma pod povlaštenim uvjetima, Hanfa je odlučila prije samog početka IPO-a uputiti banke agente kako postupiti u slučaju da jedna osoba pokuša upisati pakete s većim brojem punomoći. Banke agenti – Erste bank te Hrvatska poštanska banka, kao i Fina Hanfi će morati prijaviti sve osobe koje su dale ponudu za kupnju dionica s više od pet punomoći, a Hanfa će nad njima obaviti provjeru.
plavi: ” Kad se očekuje HT na burzi? ” kolega kakvo je to pitanje ? pa Vi kao stari lisac znate svašta… a da ne znate šta je 5.10.
Sve svojim redom kolega..[smiley2]
Ponude za kupnju HT-a po cijeni od 240 do 310 kuna
Ako je ovo istina, vjerovatno nece ni doci do rezanja paketa, vec ce biti za sve po 310…
promjenili su obrazac punomoci malo