Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Mislim da je onaj tko se mislio ukrcat’, ukrcao, jer neke navale baš i nema, očito je cijela dividenda uračunata u ovu cijenu od 220 kn.
naravno da je uračunata. HT je na ovim razinama opstao samo zbog očekivanja dividende! pogledajte si kolko su pale druge dionice zadnjih mjesec i pol dana: IGH oko -30%, INGR oko -40%, ADRS oko -20%, ERNT oko -20%, INA oko -20% itd..
nakon proteka roka za dividendu HT tone ispod 200 kn u jedan dan
Što mislite u kojem smjeru će dionica kada splasne ekstaza nastala zbog dividende koja bi se trebala uskoro isplatiti, a nastavno na današnje najave (prijedloge) iz Vlade? [proud]
Ajme, čim zinu, nešto zaseru!
A zašto premijer ne ukine sve službene mobitele, državnim dužnosnicima i zastupnicima? Ne vjerujem baš da im ti mobiteli koriste za išta pametno, a obzirom na primanja koja imaju, ne bi im trebao bit problem platit račune. Neka ta fina gospoda shvate gdje žive, i ko ih hrani i oblači, i na čiji račun oni telefoniraju.
nevjerovatno izgleda da će državu od recesije spašavati samo HT…. najprije 700 mil kuna, potom brat – bratu jedno 20% prihoda (oko 2 mlrd kuna). Osjećam se kao princ iz Bubimira kojem je uvijek onaj kišni oblak nad glavom di god krenem država me uradi…. ušao u stambenu štednju oni nakon dvi godine smanjili poticaje za 30%…izašao i vratio im sve, izašao iz INAe oni dilali povlaštene info isto takvim ljudima kad će krenuti prodaja jedno 2 mjeseca prije nego što su te info bile dostupne svima ostalima te se nisam uspio vratiti (što je bio prvotni plan nakon dizanja dividende iz HTa) sada kad sam zaglavio u HTu oni ga čerupaju gdje stignu…. Ma nek čitav nesposobni HDZ i njihovi isti takvi simpatizeri idu lipo svi u rodni kraj !!!!
Znaju oni to vrlo dobro zato se toga i ne odriču! [bye]
pozdrav,zanima me ovo u vezi danima kupnje potrebnim da bi ostvarili pravo na dividendu ,koliko dana prije isplate dividende treba kupit dionice da bi se ostvarila prava na dividendu tj koji je zadnji dan kupnje za ostvarivanje prava na dividendu ako itko zna odgovor.
hvala
volio bih ako možeš ovo argumentirati .
[/quote]
Evo ako mogu ja [rolleyes] ,ovako stoje stvari.Ht je rastom sa 190 na 220 odradio dividendu i sad se prodaje naivnima po ovoj cijeni.Nakon dividenda dey pada ispod 180 iz više razloga.Zarađuju samo oni koji su kupili po 190 i sad prodaju po cca 220,svi ostali puše lulu.
[/quote]
Evo ukupna količina na kupnji se počela smanjivati.Cijena ni da mrdne.Kome još nije jasno??
volio bih ako možeš ovo argumentirati .
[/quote]
Evo ako mogu ja [rolleyes] ,ovako stoje stvari.Ht je rastom sa 190 na 220 odradio dividendu i sad se prodaje naivnima po ovoj cijeni.Nakon dividenda dey pada ispod 180 iz više razloga.Zarađuju samo oni koji su kupili po 190 i sad prodaju po cca 220,svi ostali puše lulu.
[/quote]
Evo ukupna količina na kupnji se počela smanjivati.Cijena ni da mrdne.Kome još nije jasno??
[/quote]
ajmo pričekati dividendu ………….
Po objavi iznosa dividende još se može odlučiti da li izaći po 220 ili na 190, ako toliko potone. U međuvremenu su npr ATPL pala sa cca 800 na 700, ADRS sa 190 na 150, i ako ste i ušli u HT na cca 220, povratkom u ove dvije navedene ( a takvih ima još ), može se reći da ste čak i zaradili. [smiley]