Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Odgovaralo je kako kome. Meni koji sam u to doba mjenjao neke € i ni je baš. Mogao sam pričekati do danas pa bi bilo bolje. DT će zbog toga kupovati malo po malo ali da će ipak za nešto srušiti tečaj hoće. Takove transakcije se događaju svakodnevno i treba to prihvatiti kao normalnu stvar. Friška kombinacije za primjer je opet MOL i 100 milja $ za Okoli. Probaj te si zamisliti kako je tek onima koji u ovom vremenu izvlače neku dobit iz VB kad je funta 25% niža. No ne brinite se imaju oni recept i za to.
…ali dragi kolega…drugo ste vi koji kupujete…50k ojra…a drugo je netko kome treba 500 milja ili milijarda ojra…da ne objašnjavam…vjerujem da tu ima likova koji će vam bolje objasniti materiju od mene…
…takve transakcije se ne događaju svaki dan i nisu normalne…u današnjoj situaciji na sreću…
…ovih 100 milja za okoli…donešena je odluka…još transakcija nije provedena…kako će se i kada provesti i koji će biti njen utjecaj…to će te vidjeti…i to nije isto kao i ovaj primjer o kojem razgovaramo…jer ćemo za tu transakciju morat dići kredit..love kao što znate nemamo…no da ne duljim…
pozdrav ekipa,
imam frenda kaj dela u HTZu ko direktor i veli da im je projekcija za turističku sezonu ista ko i prošle godine.
Morti europljani, izmoždeni krizom, se ipak dojdu odmorit na malo jeftinija mesta kak je na primer Hrvatska jer u Španjolskoj i Italiji i Francuskoj nebu u birtiji si popil pivu za euro i pol a i smješatj u apartmanima je smješno jeftin prema onima vani. Turska i grćka su malo predaleko i nisu beš "sigurne " zemlje ak me razmete..
zato se ja nekak i ne brinem preveć, barem kaj se turističke sezone tiće.
U ponedjeljak, 26. siječnja 2009. Raiffeisen mirovinski fond kupio je 2.000 dionica HT-a. Ostali mirovinski fondovi nisu kupovali dionice HT-a.
Kolega nekada ste bili aktivniji na forumu i bio mi je gust citat Vas i raspravljat s Vama, a danas nitko više nema nista smisleno izkomentirat a da nema veze s dividendom… Sve umrlo…
Biti će da su državi već isplatili dividendu u naprijed i još im za to zaračunali kamatu.
Kaj ima loše u tome za ostale dioničare, koja to firma u HR može financirati državu na ovaj način, možda Agrokor ili VIP, Optima
"Osim toga i ovi zapisi se danas sutra mogu prebit sa obavezom dužne dividende prema državi kao djelomičnom vlasniku-dioničaru.
Stoga ovaj korak po mom skromnom mišljenju može značiti sigurnu i izdašnu dividendu"
Upravo tako, jer kad se podijeli 800 milijuna kuna s brojem dionica Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom odnosno Vlade RH (2.978.705) dobije se 26,85. Očekujem dividendu u tom iznosu.
1.?
2.??
3.???
4. samo usput, nije 800 nego 700 i vjerojatno ne očekuješ baš toliko koliko si napisao, a i neka nula se tu izgubi, al to nije važno.
5. kakve ima veze dividenda sa trezorskim zapisima kupljenim od strane ht????
Kaj ima loše u tome za ostale dioničare, koja to firma u HR može financirati državu na ovaj način, možda Agrokor ili VIP, Optima
[/quote]
Ništa.
[/quote]
Korištenje naše imovine u političke svrhe…ja tu vidim jedini problem…znamo kak je to završilo 90-ih…kakvo god opravdanje vi našli za to…u trenutnoj situaciji…
Ne znam zašto toliko povike oko kupovine 700 mil kuna trezorskih zapisa. Kao prvo i dalje ima više negoli dovoljno novca za isplatu dividende. Redovne naravno. Isplata izvanredne dividende nikada nije niti bila ozbiljno razmatrana. Više je to bila špekulacija medija. Dalje 700 mil kuna je posuđeno uz valutnu klauzulu a kamatnu stopu ne znamo. Ako se Ministarstvo financija zadužilo kod poslovnih banaka uz kamatu od 8,5% na godinu vjerojatno je i HT dao novac po sličnim uvjetima. Država neće propasti, nema brige. Prije ćemo svi mi završiti na prosjačkom štapu negoli će država propasti. Gdje HT može investirati 700 mil kuna (uz valutnu klauzulu) uz takvu kamatu i sigurnost? Ako znate bolje predložite na Skupštini, rado će vas svatko saslušati, pogotovo Nijemci koji žele veću zaradu, naravno.
Dividenda će biti cca 13-30 kuna po dionici (ovisi dobiti i o postotku 50-100%). Više od toga nećemo dobiti. A da vam budem iskren mislim da više niti ne trebaju dati. Iz dva razloga. Prvi je da bi većina nas te novce spiskala (pogledajte današnje naloge na HT-u, prodaje se u prosjeku cca 40 dionica po nalogu). Što su to? Investitori? A koliko je takvih? Pun k…. Osobno bih volio veću dividendu (kao i svi ostali). Imam puno dionica pa bi i dividenda bila izdašna. Ali za budućnost HT-a i ovisno o tome cijenu dionice (ne za mjesec-dva nego dugoročno) dovoljna je isplata dividende najviše u prošlogodišnjim iznosima. Ako tolika bude možemo se lupati nogom u guzicu i govoriti si Vi.
Drugi razlog je kriza koja će nas tek zahvatiti. Nebi bilo dobro znatnije skratiti gotovinsku poziciju pogotovo u situaciji koja nas čeka.
I sva ta povika o političkoj odluci je bespotrebna. Pa nisu Nijemci blesavi da daju lovu državi koja će propasti. Zar mislite da je Mudri sam odlučio posuditi novac državi bez konzultacija s vlasnikom? To je u stvarnosti odluka vlasnika, a Uprava ju je provela. Toliko od mene te da i kolega Ivan ima što komentirati.
I za kraj pozdrav od Muje koji čeka treće praščiće.
Ne znam zašto toliko povike oko kupovine 700 mil kuna trezorskih zapisa. Kao prvo i dalje ima više negoli dovoljno novca za isplatu dividende. Redovne naravno. Isplata izvanredne dividende nikada nije niti bila ozbiljno razmatrana. Više je to bila špekulacija medija. Dalje 700 mil kuna je posuđeno uz valutnu klauzulu a kamatnu stopu ne znamo. Ako se Ministarstvo financija zadužilo kod poslovnih banaka uz kamatu od 8,5% na godinu vjerojatno je i HT dao novac po sličnim uvjetima. Država neće propasti, nema brige. Prije ćemo svi mi završiti na prosjačkom štapu negoli će država propasti. Gdje HT može investirati 700 mil kuna (uz valutnu klauzulu) uz takvu kamatu i sigurnost? Ako znate bolje predložite na Skupštini, rado će vas svatko saslušati, pogotovo Nijemci koji žele veću zaradu, naravno.
Dividenda će biti cca 13-30 kuna po dionici (ovisi dobiti i o postotku 50-100%). Više od toga nećemo dobiti. A da vam budem iskren mislim da više niti ne trebaju dati. Iz dva razloga. Prvi je da bi većina nas te novce spiskala (pogledajte današnje naloge na HT-u, prodaje se u prosjeku cca 40 dionica po nalogu). Što su to? Investitori? A koliko je takvih? Pun k…. Osobno bih volio veću dividendu (kao i svi ostali). Imam puno dionica pa bi i dividenda bila izdašna. Ali za budućnost HT-a i ovisno o tome cijenu dionice (ne za mjesec-dva nego dugoročno) dovoljna je isplata dividende najviše u prošlogodišnjim iznosima. Ako tolika bude možemo se lupati nogom u guzicu i govoriti si Vi.
Drugi razlog je kriza koja će nas tek zahvatiti. Nebi bilo dobro znatnije skratiti gotovinsku poziciju pogotovo u situaciji koja nas čeka.
I sva ta povika o političkoj odluci je bespotrebna. Pa nisu Nijemci blesavi da daju lovu državi koja će propasti. Zar mislite da je Mudri sam odlučio posuditi novac državi bez konzultacija s vlasnikom? To je u stvarnosti odluka vlasnika, a Uprava ju je provela. Toliko od mene te da i kolega Ivan ima što komentirati.
Ovo 40 komada nalozi…to i fondovi mogu stavljati da tako izgleda…zako da nemojte…drugo…pa kako je ht kupljen…to su kao bila čista posla???…e sad treba dug vratit kroz kupovinu zapisa…da ne idem u širinu, dajte mašti na volju, u hrvatskoj je ionak sve moguće, pa i to da vozač kamiona završi legalno sa 200 milja ojra, a profesor sa penzijom od 2000 kuna…
Pa eto, neznam sada preko cijeg racuna posluju ali sto se nisu dogovorili s bankom u kojoj posluju da dio para plasiraju na prekonocne zajmove, sto nije neki dan kamata na to bila cak i do 23%?