Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
moje mišljenje, ima logike jest da oni kupuju po mrvice a sve s razlogom da ne raste cijena. i ovaj rast cijena od 30 kuna što je bio 195-225 nije bio njihov nego malih koji su uletili u kolo. ja sam čak i očekivao pad odma po novoj godini jer je mislim 29.12. istekao lockup za djelatnike s popustom od 30% i dividendom, što za njih čini cijenu ht od cca 145 kuna. sad kad dođe do 200-205 opet će počet lagano kupovati mirovinci
Deloitte: Za hrvatski telekom sektor ove godine nema krize
ZAGREB – ‘Hrvatski telekom sektor u 2009. poslovat će stabilno, a u nekim segmentima zabilježit će i rast. Globalna kriza, naime, neće pretjerano uzdrmati ovaj sektor’, zaključak je Deloitteovog istraživanja ‘Trendovi u telekomunikacijama u 2009.’
Ht najbolji si [cool]
U srijedu, 14. siječnja 2009. mirovinski fondovi nisu kupovali dionice HT-a. Treći dan za redom nisu kupili niti jednu dionicu HT-a.
U srijedu, 14. siječnja 2009. mirovinski fondovi nisu kupovali dionice HT-a. Treći dan za redom nisu kupili niti jednu dionicu HT-a.
dodamo li tome ove bijedne promete zadnjih dana na ZSE jasno nam je kamo će sutra HT i ostatak tržišta [embarass]
Ponavljam;
Molim znalce za pojašnjenje kako bi se po postojeće dionićare odrazilo eventualno;
-smanjenje kapitala
-kupovina vlastitih dionica oda strane HT u portfelj.
Najljepše hvala.
nisam znalac ali ovako. kupovina vlastitih dionica od strane HT odraziti će ovisno o tome što s njime čine nakon kupnje. ako ih kupuju da ih podjele managmentu radi opcijskih ugovora i nagrada onda ne dobro za dioničare, ako ih ponište onda se povečava udio svih drugih dioničara u vlasništvu, pa će nam samim time i cijena dionice na burzi porasti.
[/quote]
kupljene dionice se anuliraju.
Kupnjom vlastitih dionica dioničari bi najviše profitirali ako bi se na taj način podigla cijena dionice na TK.
U slučaju da se otkupljene dionice zadrže u trezoru, a bez dizanja cijene na TK, to bi više štetilo nego koristilo dioničarima (keš kojim bi se dionice platile ipak donosi nekakve financijske prihode).
Niti poništavanje otkupljenih dionica ne mora značiti neku veliku korist za dioničare. Otkupom dionica kratkoročna imovina ostaje ista s tim da se gotov novac mjenja za vrijednost otkupljenih dionica. Poništavanjem dionica kapital se dijeli na manji broj dionica, ali i kapital bi u tom slučaju bio manji za vrijednost poništenih dionica. Prema tome BVPS bio ostao isti. Vjerovatno bi u ovom slučaju došlo do povećanja PE, ali je upitno koliko s obzirom da se ostaje bez financijskih prihoda od utrošenog keša.
Kupnjom vlastitih dionica dioničari bi najviše profitirali ako bi se na taj način podigla cijena dionice na TK.
U slučaju da se otkupljene dionice zadrže u trezoru, a bez dizanja cijene na TK, to bi više štetilo nego koristilo dioničarima (keš kojim bi se dionice platile ipak donosi nekakve financijske prihode).
poništavanje otkupljenih dionica ne mora značiti neku veliku korist za dioničare. Otkupom dionica kratkoročna imovina ostaje ista s tim da se gotov novac mjenja za vrijednost otkupljenih dionica. Poništavanjem dionica kapital se dijeli na manji broj dionica, ali i kapital bi u tom slučaju bio manji za vrijednost poništenih dionica. Prema tome BVPS bio ostao isti. Vjerovatno bi u ovom slučaju došlo do povećanja PE, ali je upitno koliko s obzirom da se ostaje bez financijskih prihoda od utrošenog keša.
Niti poništavanje otkupljenih dionica ne mora značiti neku veliku korist za dioničare. Otkupom dionica kratkoročna imovina ostaje ista s tim da se gotov novac mjenja za vrijednost otkupljenih dionica. Poništavanjem dionica kapital se dijeli na manji broj dionica, ali i kapital bi u tom slučaju bio manji za vrijednost poništenih dionica. Prema tome BVPS bio ostao isti. Vjerovatno bi u ovom slučaju došlo do povećanja PE, ali je upitno koliko s obzirom da se ostaje bez financijskih prihoda od utrošenog keša.
Pokusavam popiti vodu iz ovog tvog natpisa ali nikako nerazumijem kako ce se to smanjiti kapital (li i kapital bi u tom slučaju bio manji za vrijednost poništenih dionica) ako se poniste dionice?
Prodaje:
Količina Cijena
2882 225,00
20 225,13
222 225,91
69 226,00
63 226,50
110 226,98
350 227,49
20 227,99
85 228,00
400 229,00
Čim se ukaže mala prilika za to da cijena dođe na realno odmah se stvori netko da to uspori. Već mi je pun nos umjetne krize i priče o njoj.
Pokusavam popiti vodu iz ovog tvog natpisa ali nikako nerazumijem kako ce se to smanjiti kapital (li i kapital bi u tom slučaju bio manji za vrijednost poništenih dionica) ako se poniste dionice?
Otkupljene dionice čine kapital firme (temeljni + zadržana dobit). To je samo konverzija keša u dionice. Ako se one ponište, kapital se za isti iznos smanjuje. Mislim da je to logično, ili niti ja tebe nisam skužio.
Prodaje:
Količina Cijena
2882 225,00
20 225,13
222 225,91
69 226,00
63 226,50
110 226,98
350 227,49
20 227,99
85 228,00
400 229,00
Čim se ukaže mala prilika za to da cijena dođe na realno odmah se stvori netko da to uspori. Već mi je pun nos umjetne krize i priče o njoj.
Ma tu ti ima jedno 30-40 šezdesetdevetki. Znaš da mali vole okrugle brojke. [smiley]