Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Slika govori više od tisuću riječi,HT u zadnje vrijeme nadmašuje Crobex. Logično je očekivati da se trend nastavi, HT će i dalje brže rasti od indexa.
E, OVO bih ja nazvao ‘drukanjem’:
Kad bi HT isplatio svu gotovinu kroz dividendu…
Prema zadnjem izvješću, na 30. rujna 2008. HT je u bilanci imao 4,89 milijardi gotovine (34 posto ukupne aktive). Kad bi isplatio svu gotovinu kroz dividendu, svaki dioničar bi dobio gotovo 60 kuna po dionici, što na cijenu iz IPO-a (265 kuna) znači povrat od 22,6 posto, odnosno gotovo 34 posto uključujući i dividendu isplaćenu u 2008. godini. Na tekuću cijenu ta dividenda bi predstavljala 27 posto povrata. ( Bankamagazine, 16.01.2009.)
[lol]
E, OVO bih ja nazvao ‘drukanjem’:
Kad bi HT isplatio svu gotovinu kroz dividendu…
Prema zadnjem izvješću, na 30. rujna 2008. HT je u bilanci imao 4,89 milijardi gotovine (34 posto ukupne aktive). Kad bi isplatio svu gotovinu kroz dividendu, svaki dioničar bi dobio gotovo 60 kuna po dionici, što na cijenu iz IPO-a (265 kuna) znači povrat od 22,6 posto, odnosno gotovo 34 posto uključujući i dividendu isplaćenu u 2008. godini. Na tekuću cijenu ta dividenda bi predstavljala 27 posto povrata. ( Bankamagazine, 16.01.2009.)
[lol]
Poslije isplate dividende HT bi pao na burzi točno za navedeni iznos
[angry]
Upravo tako, takav scneario smo vec imali, ali na iznosu od 30,00kn. PRodasdionicu dan prije dividende ili nakon nje na istome si osim sto ako prodas prije imas cash-R-A odmah,a ako ne cekas isplatu uz nadu da mozda nece pasti za iznos dividende.
vi kolega jos racunate tim kuglicama? ako su takvi u HT-u nije ni cudo da je dividenda bila tako mala
Isplata kompletne gotovine kroz dividendu:
1.) bilo bi nerazumno ( firma mora rasti, a u današnje vrijeme to prvenstveno vlastitim novcem )
2.) meni bi to bio znak da izađem iz ove dionice ( večinski izvlači novac )
Evo jedno pitanje da nas sve skupa odmorim od predviđanja hoćemo li gore ili dole, hoće li dividenda i koliko….
Možda je malo glupo ( vele na nema glupih pitanja ) ali nisam siguran kada mi u travnju istekne lock up na povlaštene HT dionice dali moram zvati SDA da ih prebacim na Investora ili će ti iči automatikom ( čisto sumnjam, ali bolje da pitam)….
Obratno, kolega. Nazovi svog brokera u pbz (vidim da imaš investor) i zatraži da on nazove SDA i registrira tvoje dionice kod sebe. Tako će biti spremne za trgovanje. Sretno!
[/quote]
ako imaš investor, jednostavno pošalji request za registraciju na njega – u sda.
sve radiš online. vjerojatno imaš i e-sda. treba ti pin za reganje dionicana na investor, ne zaboravi.
Slika govori više od tisuću riječi,HT u zadnje vrijeme nadmašuje Crobex. Logično je očekivati da se trend nastavi, HT će i dalje brže rasti od indexa.
koji je udio ht u crobexu? jebote teletrader mogo sam ti i ja reć da ga pobjeđuje
Skupština dioničara planirana je za travanj. [bye]
http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=33caf810-3f6c-4583-b248-0f523f3c9ddd
Ne bi se cudio da sutra odleti u blokadu uz povoljan americko europski vjetar…
Ne znam da li je netko već spomenuo.Sutra američka burza ne radi.Dan Martina Luthera Kinga.Tako da ostaje samo europski vjetar,koji je jak (kao što vidimo ovih mjeseci)kao beba bez majke.
Neka se zna:
Važni događaji u 2009. Datum
Objava rezultata za cijelu 2008. godinu 27. veljače 2009.
Glavna skupština Društva 21. travnja 2009.
Objava rezultata za prvi kvartal 2009. 30. travnja 2009.
Objava rezultata za prvih šest mjeseci 2009. 30. srpnja 2009.
Objava rezultata za prvih devet mjeseci 2009. 30. listopada 2009.
Navedeni datumi su podložni promjeni.
Navedeni datumi su podložni konačnoj potvrdi.