Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
Sa svojom ali ostao sam dijelom u HT.
I ja razmišljam već duže vremena to napraviti, ali nikako da se odlučim. Mislim da ću čekati do objave o dividendi HT-a.
Raiffeisen mirovinski fond od dana 24. prosinca 2008. (srijeda) do 02. siječnja 2009. ( petak) kupio je 10.500 dionica HT-a. Erste plavi mirovinski fond u istom razdoblju kupio je 10.000 dionica HT-a. PBZ Croatia mirovinski fond u istom razdoblju kupio je 9.975 dionica HT-a. Allianz mirovinski fond nije u navedenom razdoblju kupovao dionice HT-a.
Promjene u top 10 od 01.12.-10.01.:68,54% 68,68%
cca 115 000kom akumulacije
cca 700 000 sveukupnog prometa
Koliko su akumulirali oni koji ni su u top10 teško je reći ali i ovaj podatak sam za sebe nešto govori.
Ako dodamo tome promjene od 01.11.: 68,40% 68,68% itd.. itd..
I na kraju od 01. 10.: 69,88% 68,68% nešto potpuno suprotno.
01.10-259kn
01.11-226
01.12-194
Ispada da su se od 260-200 istivarali, a od 194-? će kupovati. Kad zavriši akcija imati će količinski više dionica, a i cijena će im biti veća.
[thumbsup] [smiley] [wink]Analitičari: HT bliži odluci o dividendi ili kupnji trezorskih dionica
Analitičari: HT bliži odluci o dividendi ili kupnji trezorskih dionica "Niska likvidnost i danas obilježava domaće tržište kapitala, a u fokusu ulagača uglavnom su sastavnice Crobexa", kaže Dalibor Balgač, analitičar u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe-Adria banke. [thumbsup]
[thumbsup] Ova vijest će idući tjedan dodatno podići dionicu Ht-a na cijenu od 250 do 300 kuna. [thumbsup]
[thumbsup] [smiley] [wink]Analitičari: HT bliži odluci o dividendi ili kupnji trezorskih dionica
Analitičari: HT bliži odluci o dividendi ili kupnji trezorskih dionica "Niska likvidnost i danas obilježava domaće tržište kapitala, a u fokusu ulagača uglavnom su sastavnice Crobexa", kaže Dalibor Balgač, analitičar u odjelu Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe-Adria banke. [thumbsup]
[thumbsup] Ova vijest će idući tjedan dodatno podići dionicu Ht-a na cijenu od 250 do 300 kuna. [thumbsup]
Šef, ovo 250 do 300 kuna je tvoja analiza?
Ako se prognoza obistini, Vlad je amater za tebe.
No, sviđa mi se tvoja prognoza!!!
[/quote]
Dijelom je ugrađeno, to je sigurno, ali uvijek ima skeptika koji reagiraju tek na službenu objavu, tako da će se tada cijena sigurno još dignuti, samo pitanje je koliko (mislim nešto ispod desetak posto).
Tek smo se odmakli od naj niže cijene za 14,50% drugi su već na 40-70%. Dobro oni su i više pali ali treba posebno obratiti pozornost na politički utjecaj u ovoj dionici. Kad požele mogu dići cijenu na koliko god to hoće. E sad si razmislite kolika Vam je cijena potrebna da bi svoj glas dali za HDZ. Netko ne bi ni za 500, a drugi bi i za badava. Prije zadnjih izbora bila je skoro pa 400.
ovo nije vijest. ovo je špekulacija i nagađanje.