Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 39,90 | 61.569 | 1,543 | 39,80 | 40,10 | 0,25% |
Mislim da nije vrijedno čekati dividendu. Pa sam danas izišo iz ht. Jer mislim da neke dionice koje su jako nisko mogu donjeti puno veći dobitak. Uzmite vrijednost ht,i usporedite ih sa mnogim drugim dionicama,prije krize i danas.
Pa ako se stanje stabilizira do 2mj. 2010.god. znači prije isplate dividende za 2009g. dobit će biti mnogo veća od 30kuna po dionici.
Hvala ht, što je ostao donekle stabilan i omogučio mi prelazak u druge dionice koje su pred 2mjeseca vrijedile više od njega a danas im cjena nije ni pola od toga.
Zato vidimo se opet u ht. za nekih godinu dana.
—-SUPROTNO OD KRDA, SIGURAN DOBITAK [thumbsup]
Mislim da nije vrijedno čekati dividendu. Pa sam danas izišo iz ht. Jer mislim da neke dionice koje su jako nisko mogu donjeti puno veći dobitak. Uzmite vrijednost ht,i usporedite ih sa mnogim drugim dionicama,prije krize i danas.
Pa ako se stanje stabilizira do 2mj. 2010.god. znači prije isplate dividende za 2009g. dobit će biti mnogo veća od 30kuna po dionici.
Hvala ht, što je ostao donekle stabilan i omogučio mi prelazak u druge dionice koje su pred 2mjeseca vrijedile više od njega a danas im cjena nije ni pola od toga.
Zato vidimo se opet u ht. za nekih godinu dana.
Sasvim razumno, ako je ovo dno krize. Ako nije (a ne znamo još) te druge dionice koje su kupljene past će vjerojatno još više negoli HT (i naravno kada počnu rasti rasti će puno više negoli HT). Na dnu ili vrlo blizu dna, to je odlična odluka, a malo dalje od dna baš i nije.
ja sam nekoliko puta izlazio djelomično iz ht-a i kupovao likvidne koje su jako pale i nazad u ht nakon pšto ove odrade rast. uglavnom sam pogodio i zaradio koju dionicuu više.
zadnje je bilo izlazak iz HT po 220 i kupnja indg po 870. tu sam trenutno u minusu, ali čeka se gale.
Čini mi se da dok god HT može na posudbi novca Bankama zaraditi ktu od 15% da ne bude isplate dividende.
Prema jednom od stručnjaka iz Ekonomskog vijeća, odustajanje od uravnoteženog proračuna moglo bi biti ”uvod u stihijski krah”, dok jedan njegov kolega dodaje da cjelokupna situacija izgleda kao ”svađa oko stolaca na palubi dok u Titanik već prodire voda”.
Ministar financija Ivan Šuker rekao je kako nam ne preostaje ništa osim zaduživanja.
”Visoki vanjski dug bi se u normalnim okolnostima podmirio ili prodajom obiteljskog srebra ili novim zaduživanjem. Prodaja srebra ne dolazi u obzir kad cijene na burzama padaju 40-50 posto, pa preostaje samo zaduživanje”, kazao je Šuker.
Neznam čemu uopće prodavati dionice tako nisko kao da nema sutrta ? Mi smo svoje padove već odradili.
Dok je Europa i Amerika rasle po 5 % mi smo 0,10 kad je vani palo 1,02 % mi smo u tri dana pali – 15,50 %
tako da uopće netreba prodavati nego samo držati ovako kvalitetnu dionicu. [thumbsup]
Nema prodaje – nema predaje.
svima isprika na vrijedanju, SORRY.
ozapa moze li točna pozicija casheA HT-R-A?
hvala
na kraju trećeg kvartala 4891mln kuna. Znači do kraja ove god oko 5300mln kuna do 4mjeseca maksimalno 6 mlrd kuna. Od čega se treba platiti HT Mostar i dio ostaviti za redovno poslovanje – dakle na izvanrednu dividendu bi moglo ići max. oko 1,5 mlrd kuna iako to nije najvjerojatniji scenarij.
Slažem se s tobom,u jednom ovo je kvalitetna dionica, i daje dobru dividendu.
Ali zašto ne iskoristiti krizu i zaraditi više i kasnije se opet vratiti u ht,kad se stanje stabilizira.
Samo nekoliko minuta,uz digitron, i brzo dobijete računicu. Koja je dionica koliko potonula,i u vrijeme oporavka nosi bolji profit.
Mnogi ovdje misle da samo ht isplačuje dividendu, ona je visoka,i svaka čast al ima i drugih dionica koje isplačuju također jako dobru dividendu. Evo možete pogledati ovdje.http://www.mojedionice.com/fund/IzvDioniceDividenda.aspx?idDrz=1&samoIspl=1
Sve u svemu svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam odlučio izići.I ako možda ovo nije dno,al ja sam zadovoljan.
A vaše pitanje zašto prodavati kad je ovako nisko. Pa recimo da kad je ht bio npr. 230 u biti je manje vrijedio nego sada kada je 190. gledano usporedbi na druge dionice, jer se sada može kupiti puno više. I
Neznam čemu uopće prodavati dionice tako nisko kao da nema sutrta ? Mi smo svoje padove već odradili.
Dok je Europa i Amerika rasle po 5 % mi smo 0,10 kad je vani palo 1,02 % mi smo u tri dana pali – 15,50 %
tako da uopće netreba prodavati nego samo držati ovako kvalitetnu dionicu. [thumbsup]
Nema prodaje – nema predaje.
Ja izlazim nakon dividende u 4. misecu, nadam se da do tada ove druge neće porasti, kriza će drmati sigurno do polovice 2009…
Pa ako vidite da "Kokošarenju" nema kraja, a o dividendi nema glasa… zašto ne izađete iz Ht-A??
Ja sam već izišo.Realno Ht je pao puno manje nego sto su potonule neke druge dionice.. Kao na primjer ZABA,il ingra i da ne nabrojavam dalje.. i vjerujem da će njihov oporavak ići mnogo brže nego ht-ov. jer i njihova kvartalna izvješća su pozitivna. Možda griješim,vidjet ćemo,al mislim da će fondovima biti u interesu držati ht što duže ispod granice od 265kuna.Tako da će biti vremena za ponovni ulazak. Javit ću vam kako sam prošao.
"Kolega southend ako popratite svijetsku burzu i vidite da u posljednjih 10dana svi su se burzovni indeksi popravili za 10-20% a nas crobex stoji na najnižoj točci.. i fondovi mu ne daju gore.. kupili ste na 265,ja sam na 280 pa sam sve jedno izišo, jer prije će se zaba vratiti na 300kn(75kuna razlike) gdje je bila prije 10dana,il ingra na 180(60kuna razlike) gdje je također bila prije 10dana… a ht kad će se on vratiti na 300???
Pa sad izračunajte sami gdje vam je veća dobit čekati u ht-u. Jer očito izvanredne dividende neće biti,
a redovna je mjesecima daleko…il probati preskočiti u neku drugu dionicu. Ja vam samo objašnjavam svoj postupak,ne savjetujem vam ništa…vi ste taj koji mora odlučiti što sa svojom lovom,sve u svemu ovo je kocka!!"-isti taj dan(30.10.2008).
i sad opet argument izađite iz ht-a i uđite u ingru i ja ću tako napraviti, pa molim vas cijenjeni ivedome ako ste izašli 30.10 i ušli u ingru ili skoro blio koju drugu dionicu kako ste onda tvrdili i kako tvrdite i sad meni nije jasno kako ste još živi-osobno bi bio dva metra pod zemljom već petnaestak dana, i ako jednostavno želite savjetovati ljude jer mislite da će ostale dionice rasti više od ht-a to je u redu, ali navoditi da i vi to činite ili ste već učinili nakon onog debakla je deplasirano…
otkad sam ušao na burzu svjestan njene napuhanosti ali i diskonta na ht-u, čekam da napuhane dionice počnu padati a ht lagano rasti, to dosad nije bio slučaj ali situacija zadnjih dana se tome primiče, nakon što sve "negativne" vijesti(zadnja ostala radnici (koje usput rečeno ini nisu smetale)) prodju ht može samo gore, možda može i knzm možda i ingra, možda vi cijenjeni ivedome mislite da može i adris, ali njihova zlatna burzovna vremena su odrađena, jasno da ako crobex raste sve raste, ali ne mora istim tempom, možda će baš ht rasti brže od drugih ili jednako brzo kao neki vaši favoriti, a u korekcijama padati manje.
mislim da ht ima perspektivu na dugi rok i ja sam unutra pao on na 150 ili skočio na 300! a vaše trejdanje koristi samo brokerima.
Ja izlazim nakon dividende u 4. misecu, nadam se da do tada ove druge neće porasti, kriza će drmati sigurno do polovice 2009…
Tu sam negdje i ja. Ni sam još siguran jer je to daleka budućnost ali u načelu bi tako htio.