Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
konkurencije uskoro nece biti, bar ne u tom obliku…. slijedi gasenje ili udruzivanje, bez toga uskoro ce se metronet, optima, h1, preuzeti za 3kn ukupno, kunu svaki [smiley]
kako, pa meni Novoselac rek’o da OPTE bar 230kn/share vrijedi
[undecid]
zna čo’jek
Bit će šou program kad isplate dividendu na proljeće. To bi moglo korelirati sa oporavkom i dati dodatan boost cijeloj burzi. nešto slično kao i ove godine na onom rallyju
Bit će šou program kad isplate dividendu na proljeće. To bi moglo korelirati sa oporavkom i dati dodatan boost cijeloj burzi. nešto slično kao i ove godine na onom rallyju
ja, ko što je došlo do oporavka tržišta slijevanjem novaca od INE
Dok se T-HT svake godine bori s hvatanjem lanjskih prihoda, alternativni su operateri počeli hvatati dah i smanjivati gubitke, što T-HT tjera znatno veća ulaganja," stoji na početku članka u kojem se uspoređuju rezultati vodećega operatera s rezultatima konkurenata.
Rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju da su prihodi u fiksnome segmentu hrvatskoga tržišta telekomunikacija nastavili rasti. Porastom od 4 posto dosegnuli su 4,4 milijardi kuna. Pad dobiti od 5 posto istovremeno je zabilježen prije svega zbog 6,35 posto manje dobiti T-HT-a u segmentu fiksne telefonije, stoji u članku.
Što se tiče alternativnih operatera, podaci su dostupni samo za Metronet i Optimu i pokazuju da su njihovi prihodi i prvih devet mjeseci rasli za više od 60 posto, dok su im gubici kontinuirano padali, za više od 25 posto.
T-HT je smanjio prihode u fiksnom segmentu za 0,3 posto (na 3,9 milijardi kuna), dok mu je dobit pala za 4 posto (sic), na 1,636 milijardi kuna. Broj njegovih ADSL linija povećan je za 43 posto, a prigodi od internetskih usluga porasli su za 33,5 posto. Na kraju članka stoji i da je T-HT u zadnjih godinu dana povećao ulaganja u fiksnu mrežu za gotovo 41 posto
što se kvalitete internet providera tiče : moja firma je bila na alternativnom provideru (bavimo se ITom) i vidjela da od toga nema kruha. Pre nastabilna veza… wireless link doživi smetnje kod svake jače kiše ili nedaj bože snijega. Prešli smo na HT. Radimo sa dosta firmi i sa niti jednom koja je na HTu nemamo problema dok se to za druge i ne bi moglo reći.
Isto tako čitava je firma bila na VIPu – pa je prešla na HT zbog paketa usluga. To je svega 30ak brojeva i otprilike 15ak ADSL veza ali govori nešto.
što se kvalitete internet providera tiče : moja firma je bila na alternativnom provideru (bavimo se ITom) i vidjela da od toga nema kruha. Pre nastabilna veza… wireless link doživi smetnje kod svake jače kiše ili nedaj bože snijega. Prešli smo na HT. Radimo sa dosta firmi i sa niti jednom koja je na HTu nemamo problema dok se to za druge i ne bi moglo reći.
Isto tako čitava je firma bila na VIPu – pa je prešla na HT zbog paketa usluga. To je svega 30ak brojeva i otprilike 15ak ADSL veza ali govori nešto.
Ako tome dodamo da na prodaju u T-com centrima kriza uopće ne utječe, čak štoviše kolegica mi kaže da prodaja ide bolje nego ikad možemo zaključiti da HT posluje sasvim stabilno i da nema nikakvih većih problema.
Analitičari se slažu da je na djelu velika nesigurnost, ali očekuju da bi dividendu iz dobiti ostvarene u 2008. godini nagodinu mogli isplatiti Hrvatski telekom i Ericsson Nikola Tesla, kompanije koje su u 2008. godini isplatile dividende s iznimno visokim prinosom u odnosu na cijenu dionice u vrijeme isplate.
Prije par miseci sam uzea adsl i max tv.
Sve bliže suside sam prebacija s kablovske na max tv.
U firmi sam glavni pobornik ht-a.
U trgovačkim centrima mi više nemaju šta prodat ,a da nemam od ht-a.
Tako se bori za ht i dionicu ht-a !
Triba bi dobit ,za zalaganje,bar neki poklon od ht-a.
Pozdrav
Triba bi dobit ,za zalaganje,bar neki poklon od ht-a.
Pozdrav
Sada ce ti biti Bozicne akcije, to su ti sve pokloni… [lol]
Mogli bi ti ponudit dionice ht po puno nižim cjenama, jer nakon brodara,građevinaca, koji su dotakli dno sada mora doć na red netko treći, a pošto je ht jedini koji se drži cijenu. to bi moglo biti to. Pa mora crobex dotaknuti 1000. Moraju nas opljačkat do kraja,iscjedit sve što se iscjedit može
Hvala na 1%. Znam istina boli!!!!
Dok se T-HT svake godine bori s hvatanjem lanjskih prihoda, alternativni su operateri počeli hvatati dah i smanjivati gubitke, što T-HT tjera znatno veća ulaganja," stoji na početku članka u kojem se uspoređuju rezultati vodećega operatera s rezultatima konkurenata.
Rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju da su prihodi u fiksnome segmentu hrvatskoga tržišta telekomunikacija nastavili rasti. Porastom od 4 posto dosegnuli su 4,4 milijardi kuna. Pad dobiti od 5 posto istovremeno je zabilježen prije svega zbog 6,35 posto manje dobiti T-HT-a u segmentu fiksne telefonije, stoji u članku.
Što se tiče alternativnih operatera, podaci su dostupni samo za Metronet i Optimu i pokazuju da su njihovi prihodi i prvih devet mjeseci rasli za više od 60 posto, dok su im gubici kontinuirano padali, za više od 25 posto.
T-HT je smanjio prihode u fiksnom segmentu za 0,3 posto (na 3,9 milijardi kuna), dok mu je dobit pala za 4 posto (sic), na 1,636 milijardi kuna. Broj njegovih ADSL linija povećan je za 43 posto, a prigodi od internetskih usluga porasli su za 33,5 posto. Na kraju članka stoji i da je T-HT u zadnjih godinu dana povećao ulaganja u fiksnu mrežu za gotovo 41 posto
t-com "namjerno" radi na smanjenju broja svojih korisnika kako bi neki otišli kod konkurencije. To sam čuo na placu. Nadam se da lagano počinje konsolidacija, metronet razmišje o odustajanju od rezidencijalnih korisnika, pa onda i ova vijest. Možda nisu fondovi bezveze prisutni u optimi :-))
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=448f9c78-9bfa-4087-acf1-c69d65810d6c&ref=rss