Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
U petak mirovinci kupili 2.412 dionica HT-a od 68.753 dionice koje su protrgovane (zanemarivih 3,51%) , a cijena im je porasla za 1.78% za razliku od dana ranije kada su mirovinci kupili 73.586 dionica HT-a od 119.485 protrgovanih dionica (61,59%) kada im je cijena pala za 4,94%. Zaključak izvedite sami.
Ne daju da cijena puno padne,zato oni kupuju. [sealed]
ovako je moje mišljenje vezano za ht – obzirom na sve na burzi ht ipak najmanje pada, naravno i kad bude rast najmanje će rasti. mislim da je sigurna što se tiče toga a i dividenda nije naodmet zar ne. također ako i bude dalje velikog pada ostalihpa i dolaska novih od strane zaposlenika, i dalje će se njome najviše trgovati jer je poput obveznice sa super prinosom. što se tiče zaposlenika ovako ide krajem 6 mjeseca je bila kupnja- imali su popust od 5% plus godine staža, a zabrana prodaje je išla cca ovako – za preko 20 godina nakon 6 mjeseci, preko 10 nakon mislim 10 mjeseci
ako je kome pomoglo drago mi je
Po meni jedan od načina vraćanja povjerenja ulagača će biti isplata redovne dividende te bi se mogli nadati da će i druge firme posegnuti za tom mogućnošću. U tom slučaju će to biti dogovorena simultana akcija negdje u proljeće. Sa time će nam vrlo vjerojatno pokušati dati do znanja da se krizi nazire kraj. To je samo moje razmišljanje na glas jer ima i drugih teorija koje su na kontra poziciji, tj. ne isplaćivanje dividende i ulaganje love u razvoj. Živi bili pa vidjeli.
HT nema niti kune (financijskog) duga
Ht ne zatvara business sutra
HT u ovom trenutku ima preko 70 kn casha u blagajni (depoziti), (preko 5 milijardi kuna), vise nego Otvoreni financijski fondovi ukupno
a osim cash-a ima i neke druge imovine koju svi ostali operatori moraju placati [tongue]
Hi,
što se treba dogoditi da se divedenda ne isplati (ako se već nije dogodilo), i ako bi se isplatila kolika bi mogla biti?
Thx
Hi,
što se treba dogoditi da se divedenda ne isplati (ako se već nije dogodilo), i ako bi se isplatila kolika bi mogla biti?
Thx
Redovne dividende će biti Vesna21, a kretat će se između 15 i 25kn. [kiss]
pozdrav od laika.
posjedujem 200 dionica ht-a.
dugo vas već čitam pa sam osjetio potrebu da se malo uključim u raspravu.
puno stvari sam pročitao tu, pomješao ih s mojim razmišljanjima pa bih htio napisati par redaka..
razlozi zbog kojih mislim da dionica baš i neće doživjeti zlatno doba su slijedeći:
ht je narodna dionica a koliko sam shvatio,takve baš i ne prolaze najbolje..
isto tako mislim da HT ne stoji baš dobro u austriji i njemačkoj.razlog je ova kriza ali i zdrava konkurencija.
konkurencija kod nas ubire sve veči dio kolača,sve je jača i bolja.
telekomunikacije i IT su profitabilna grana ali isto tako nove firme relativno lako mogu ući u posao,što u ovom slučaju nije dobro.
ova kriza če biti još gora u 2009-oj
ja sam i dalje dobar, kupio sam ih po 155 i tada su mi govorili da nema šanse da dionica ode ispod 260 kn..i to ljudi koji znaju o čem pričaju.
vidimo šta se dogodilo.
dionica možda i doživi jak uzlet ali ja mislim kako će to biti uzlet sa 150 kn na 200..
navodno će se tržište stabilizirati u 2010 u što čisto sumnjam…
svijetsko stanje je sve gore, vjerovatno se bliže i novi ratovi, kina rapidno raste i mislim da će nakon ove krize doći još gora, pa da će možda doći i do kolapsa cijelog sustava,amerika je jako blizu tome.
nekak mi se čini da je ovo samo uvod.
eto,zbog svega ovoga mislim kako se svi skupa zavaramo očekujuči neka bolja vremena..
dionice ću držat jer mi nije sila prodavat i dividenda je ok..
nadam se da će me netko tu razuvjeriti…želim ja nama svima dobru zaradu,ali…
telekomunikacije i IT su profitabilna grana ali isto tako nove firme relativno lako mogu ući u posao,što u ovom slučaju nije dobro.
nabaco si tu puno nepovezanih stvari, a ispravit ću ovu…naše tržište fiksne telefonije je monopol (ne treba objašanjavat dalje), a mobilne telefonije je duopol, na takva tržišta je konkurenciji gotovo nemoguće ući, što se i vidi po tome da nema konkurencije (barem ozbiljne).
samo jedna opipljiv primjer kako duopolisti sprečavaju konkurenciju su ove beskonačne, besmislene reklame za vip i t-mobile…sadržaj, trjanaje i poruka nisu uopće bitni….bitno je dić letvicu troškova marketinga do tog nivoa da se potencijalna konkurencija odma u startu sreže prije nego i nastane.
pozdrav od laika.
posjedujem 200 dionica ht-a.
dugo vas već čitam pa sam osjetio potrebu da se malo uključim u raspravu.
puno stvari sam pročitao tu, pomješao ih s mojim razmišljanjima pa bih htio napisati par redaka..
razlozi zbog kojih mislim da dionica baš i neće doživjeti zlatno doba su slijedeći:
ht je narodna dionica a koliko sam shvatio,takve baš i ne prolaze najbolje..
isto tako mislim da HT ne stoji baš dobro u austriji i njemačkoj.razlog je ova kriza ali i zdrava konkurencija.
ova kriza če biti još gora u 2009-oj
ja sam i dalje dobar, kupio sam ih po 155 i tada su mi govorili da nema šanse da dionica ode ispod 260 kn..i to ljudi koji znaju o čem pričaju.
vidimo šta se dogodilo.
dionica možda i doživi jak uzlet ali ja mislim kako će to biti uzlet sa 150 kn na 200..
navodno će se tržište stabilizirati u 2010 u što čisto sumnjam…
svijetsko stanje je sve gore, vjerovatno se bliže i novi ratovi, kina rapidno raste i mislim da će nakon ove krize doći još gora, pa da će možda doći i do kolapsa cijelog sustava,amerika je jako blizu tome.
nekak mi se čini da je ovo samo uvod.
eto,zbog svega ovoga mislim kako se svi skupa zavaramo očekujuči neka bolja vremena..
dionice ću držat jer mi nije sila prodavat i dividenda je ok..
nadam se da će me netko tu razuvjeriti…želim ja nama svima dobru zaradu,ali…
1. HT ne stoji nikako u Austriji i Njemačkoj kad tamo ni ne postoji
2.To što je HT "narodna" u smislu da je posjeduje velik broj fizičkih i pravnih osoba nije bitno, bitno je samo da se radi o poduzeću koje ostvaruje svake godine veliku dobit
3. Konkurencija je u dugovima, u današnje vrijeme je užasno loše biti u dugovima, budući da gotovog novca nema
4. Konkurencija je "pro forma"
5. Ova kriza će proći prije 2010 bar što se financijskog tržišta tiče, jer ono uvijek percipira stvari ranije nego se u stvarnosti dogode
6. nove firme ne mogu ući lako u posao jer su ulaganja za ovaj sektor ogromna, HT slijedeće godine ulaže ogroman novac upravo u infrastrukturu
7. prema ovome što si napisao u postu nije mi jasno kako si kupio po 155 kn
konkurencije uskoro nece biti, bar ne u tom obliku…. slijedi gasenje ili udruzivanje, bez toga uskoro ce se metronet, optima, h1, preuzeti za 3kn ukupno, kunu svaki [smiley]
Krivo sam se izrazio,pod HT sam mislio na DT koji je vlasnik HT-a.
Čitao sam članak,ne znam dal je isto DT vlasnik telekoma tih zemalja ili se radi o vodećim telekomima u tim zemljama,ali su dionice oko 19 eura.
ovo pod 7 ne razumijem,ako ste ciljali na to da pišem jako nezrelo,što znači da nisam star i nemam 35 godina staža s največim popustom, niste u redu jer sam se deklarirao kao laik i nisam moje stavove pokušao prezentirati kao činjenice nego kao-stavove, i to klimave:)
kupio sam za 155 jer roditelj ima največi popust od 35% na tadašnjih 260.
što se konkurencije tiče..slučajno radim posao da donekle mogu pratiti stanje i vjerujte mi da se iz mjeseca u mjesec omjer snaga jako mjenja i da ht gubi velik novac zbog konkurencije.
optima im ubire dobar dio fiksne sa tendencijom rasta..isto je sa mobilnom telefonijom..tele2,tomato(vip)
što se interneta tiće tu su optima,bnet…
radi se o kvalitetnoj konkurenciji, a sad što se dugova tih firmi tiće,o tome ne znam ništa pa ne bih komentirao.
eto,pozdrav svima i sretno nam.